Sidor

2010-06-27

SEMESTER!!!


Officiellt börjar min semester i morgon, så i kväll firade jag med grillat kött och sallad till middag och nu njuter jag av mitt andra glas rött, toblerone-choklad och jordgubbar. Livet kan knappast vara bättre!!!


2010-06-25

Glad Midsommar


Vi är i stugan och firar midsommar med A:s familj. Vi har haft en helt underbar dag! M vaknade runt åtta. Det var lite oroligt en stund i natt, så hon vaknade i vår säng. Vi låg kvar och mornade oss  nästan en timme innan jag och M klev upp och åt frukost. Förmiddagen var ganska lugn och avslappnad, vi gjorde inget särskilt. Strax före tolv tog jag och M en promenad. M sov efter någon minut och förblev sovandes under hela promenaden, i 45 minuter. När vi kom tillbaka var det lunchdags och sen gjorde jag nubbesallad, medan M följde med sina kusiner upp till kompisarna och klädde majstång. Jag gjorde färdigt salladen och tänkte att det kunde vara kul att fota gullungen lite. Jag fick mig en svängom jag med, med lilltjejen på axlarna.

Efter dans kring stången gjorde vi i ordning det sista och sen var det dags för midsommarmiddagen. Massor av sill, lax, nubbesallad, ägghalvor, knäckebröd, ost, färskpotatis, öl och nubbe. Och så en massa snapsvisor förstås. Vi rundade av det hela med jordgubbar och vispgrädde. Vi satt ute och åt, vilket inte inträffar varje år, men i år var det tillräckligt varmt och skönt för att sitta ute. Efter maten bytte i sida av huset, för att kunna njuta av kvällssolen. Vi satt kvar ganska länge innan knotten tvingade in oss i stugan. En underbar midsommarafton med andra ord!



2010-06-22

Inskolningssamtal


Idag var vi på inskolningssamtal på M:s dagis. De hade önskemål om att lämna barnet hemma om möjligt, för att föräldrarna ska kunna fokusera på informationen och inte på barnet som ev. stökar. Men eftersom våra ständiga barnvakter är på semester, så blev det inte så, utan M fick följa med. Hon skötte sig exemplariskt. Först gick vi runt och tittade på lokalerna, då satt hon på min höft och kikade runt, lagom nyfiken. Sen satt vi ner vid ett bord och M satt snällt och lekte med klossar, min telefon, och vattenflaskan, nästan hela tiden. Sista 20 minuterna tyckte hon nog att fokus varit borta från henne för lång stund ;)

Det kändes i alla fall jättebra. Eller i alla fall så bra som det kan kännas när man inser att dagis är en pedagogisk förvaringsplats för det bästa man har medan jag är på jobbet. Någonstans i hjärtgropen så funderar jag på om vi prioriterat rätt. Vi kanske borde ha valt bort huset och prioriterat om våra vanor, så att vi hade haft råd att vara en som arbetar och en som var hemma med M. Eller kanske jobbat deltid båda två. Tiden går ju så fort och innan vi vet hur det gått till så kommer hon att ta studenten och flytta hemifrån. Men sen så tänker jag att det finns kvalitet i att bo i hus och ha en egen stor trädgård att leka i, eget rum osv. Dessutom vet jag att jag älskade att gå på dagis, och det vi sett hittills av M på tex öppna förskolan bådar för att hon också kommer att gilla dagis.

Men som sagt, det kändes bra. Förskoleläraren vi pratade med verkade vettig, de har bra aktiviteter och låter barnen leka fritt blandat med pedagogisk verksamhet. A verkade gilla att de arbetar med matematik, och jag gillar att de arbetar med språket. Det blir ju en oslagbar kombo ;). Sen ritar och målar de mycket, leker med vattenlek, är ute en stund varje förmiddag. Men viktigast var att M verkade trivas. Hon tittade sig nyfiket och förväntansfullt i kring och verkade avslappnad i min famn när vi gick runt. Allt detta kombinerat gör att det är med tillförsikt som jag nu inväntar M:s första dagis-dag. Men jag är ändå tacksam över att A tar inskolningen. Jag är inte riktigt redo för nästa steg än känner jag, så jag känner att det är bäst att jag iakttar det lite från sidan där jag kan komma med glada hejarop.

2010-06-21

övertrött


Idag var det en typisk måndag på jobbet. Inga direkta katastrofer, men en massa småbränder att släcka. Mot slutet av dagen kände jag ändå att det varit en kul dag, och jag fick en hel del uträttat när allt kom omkring. Hann dock inte riktigt klart med min sista uppgift när jag gick prick 16.15. Jag får avsluta den uppgiften i morgon.

Jag hade bråttom hem eftersom vi skulle hem till E,D och H. M,K och A var också där. Jag skickade iväg A tidigare idag för att köpa en blomma. Halvvägs till Tillberga kommer jag på att blomman står kvar hemma... Vi bestämmer att det är mer värt att få umgås i 20 minuter till med våra vänner jämfört med att få med oss blomman, så vi fortsätter att åka. Bara för att hamna i värsta trafikstockningen! Så en sträcka som i vanliga fall tar kanske 20 minuter tog nog det dubbla! Snacka om frustrerande och vilken tur att vi inte vände om efter blomman! Då hade vi ju aldrig kommit fram. Grillad korv är i alla fall en av M:s favoriträtter, så hon mumsade glatt i sig, och pulvermos är också en höjdare enligt henne.

Att träffa kompisarna A och H var inte illa. Ett par ögonblick trodde jag nästan att hon faktiskt skulle krypa iväg till A. Vilka gosiga ungar! Som glatt delar ut både kramar, pussar och slängkyssar till alla som kan tänkas vilja ta emot dem.

Vi smet in på affären för att handla lite burkmat till M på vägen hem. Det visade sig vara ett mindre smart drag. Lilla M som varit så uppspelt av att träffa sina kamrater blev nu övertrött istället. Först såg det ut som att det skulle gå vägen. När pyjamasen var på och tänderna borstade satt hon snällt i mitt knä och läste Kalle Kanins nattbok. Sen fick hon välling och so far so good. Jag lade ner henne i sängen och gick ut ur hennes rum. Det brukar räcka. Först pratade hon lite, sen gnällde hon lite och så småningom kom illvrålet. Så då fick hon komma upp till oss i soffan. Här tystnade hon, men låg en lång stund och lekte med sin monchichi, för att övergå till den vansinnigt roliga leken dra mamma i näsan. När hon tröttnat totalt på att leka så började hon gnälla och gråta igen. Så det slutade med att jag tog henne i famnen som en liten bebis och lyckades vagga henne till sömns. (Det har jag inte lyckats med på flera månader! Hon gillar INTE att somna i någons armar.) Men tröttheten vann tillslut tack och lov och nu sover hon sött i sin säng.

2010-06-20

Arboga


var målet för dagens resa. A:s farmor och farfar ville bjuda min mamma på lunch med anledning av hennes födelsedag tidigare i vår. Vi var ett ganska stort gäng som tog en liten stadspromenad. Så nu vet jag var farfar bodde när han var liten, och var farmor och farfar bodde som nygifta. Lunch intogs på golfklubben och då blev vi ännu fler eftersom A:s bror med familj mötte upp. M var så glad över att träffa alla att hon inte riktigt visste vad hon skulle gör med all glädje som bubblade i kroppen. Gullunge! Vi hade riktig tur med vädret. Under vår stadspromenad kom det ett par droppar, men i stort var det fint. När vi sen satt och åt lunch så kom det en rejäl skur. Som tur var satt vi inomhus och klarade oss sånär på de droppar som träffade oss när vi var på väg tillbaka till bilen. Jag hade kameran med mig, så här fint är Arboga i försommarskrud:





















2010-06-16

tårta


är nog inte så bra när man vill gå ner i vikt. Så därför åt jag tårta två gånger idag!!! eller nu blev det ju helt fel! Så det blir ett riktigt rivigt träningspass i morgon.

2010-06-15

#¤%&/


Jag blir så trött på människor som är pessimistiska, gnälliga och oggiga! De stjäl energi och jag känner att jag ganska snabbt dras ner till deras nivå. Trist tycker jag eftersom jag vill se mig själv som en optimistisk, trevlig och glad person.

Idag hade vi en ganska lång dag på jobbet. I natt hade vi uppgradering av vårt datasystem och det innebar att vi som jobbar med själva systemet kom in mycket tidigare än vanligt. Efter en uppgradering är det alltid något som strular, så första dagen efter brukar vara en intensiv dag. Idag var inget undantag. Jag kände mig hjärndöd när A och M kom och hämtade mig. Vi åkte ner till hamnen och åt kvällsmat på Kajen. Det var jätteskönt att sitta ute i solen och bara känna hur arbetsdagen rann av mig. Kan inte påstå att maten jag valde var så GI, men det skiter jag högaktningsfullt i. Jag hoppade över glassen som jag var sugen på, vi ska förmodligen hem till svärmor på lördag, så jag sparar mig till dess istället. :)

Nu kommer mormor och morfar och dricker kaffe med oss!


2010-06-14

alla sätt är bra...


... utom de dåliga. Jag har tyvärr ägnat mig åt de dåliga sätten under veckan som gått. Det är inte bra att gå ut och dricka öl och äta med jobbet, på torsdag, gå på studentuppvaktning på fredag, möhippa på lördag och brunch och äta middag ute på söndag. Vågen idag slog kullerbyttor, det gjorde inte jag. Väldigt deppiga siffror att titta på....

Men idag har jag skött mig, kanske ätit lite förmycket mängdmässigt till kvällsmat, men det var bara bra saker som slank ner. Sen var jag iväg och tränade och det är ju positivt. Om mindre än två veckor är det midsommar, målet är att sköta mig superduper tills dess. Håll tummarna för att jag lyckas, det är nämligen motigt nu. Det blir lätt så att spärrarna försvinner när jag tillåter mig lite för mycket lite för länge :(

Jag planerar i alla fall att ta en rejäl promenad varje dag på semestern. Då är det bra att ha M i vagn. Inför vår semesterresa i höst ville jag ha en vagn med fullt liggläge som lätt fälls ihop, inte tar så stor plats och som inte väger allt för mycket. Igår blev vi med en Avanti Moving Light. Jag hoppas vi blir nöjda.



2010-06-08

frosseri, frossera


Så har helgen passerat. Vi firade A:s 40-års dag i lördags. Tårta och bullar på eftermiddagen, grillat på kvällen med kladdkaka till efterrätt. Lite vin på det - MUMS! (vågar inte börja räkna kalorier...) Fortsatte på söndagen när vi var bjudna på 2-års kalas. Mera bullar och tårta. Jag vet att jag inte behöver äta, men det är ju så svårt att låta bli. (Nu har vi det där med bullar igen!)

Men ny vecka nya tag. Jag var och tränade idag och cyklar gör jag ju, varje dag.

A fick Guitar Hero i present. Jag testade att spela idag. Det gick åt skogen. Jag bokstavligen suger! Så antingen kan jag ge upp eller träna mera. Jag tror jag satsar på att träna mera. :)

2010-06-03

kanelbullar


Jag har en svaghet för bröd i allmänhet och fikabröd i synnerhet. Inte bra alls när man dessutom har en fallenhet för att gå upp i vikt... :( A som njuter hemma under sin första vecka som föräldraledig gör allt han kan för att få mig att få dålig samvete. (förmodligen inte, men jag är imponerad av allt han hinner med på dagarna!) Dammsugaren har gått ett varv, även bakom spisen!, middagen är klar när jag kommer hem och idag när jag ringde hem strax före lunch för att kolla läget, då var kanelbullarna precis färdigbakade. och vilka kanelbullar sen! Jag unnade mig faktiskt en nu i kväll och himmel vad goda de är!!!

Mellan jobbet och kanelbullen lyckades jag i alla fall klämma in ett träningspass, så liiite duktig är jag allt!

M är feberfri, och livet känns allmänt bra just nu :)

Tjingeling!

2010-06-01

3-dagars?


Idag mår jag bättre. Det kan man dock inte säga om M. Hon har 39,7 graders feber. Vilken tur att det finns alvedon!

A är pappaledig från och med i dag. I tre månader ska han vara hemma och busa med M hela dagarna. Jag stack iväg och tränade efter jobbet idag. Sommarform hette passet. Det skulle vara 30 minuter som vanligt, men alla var på plats lite innan, så vi körde igång 5 minuter före utsatt tid. Sen visade det sig att ingen hade bokat tid passet efter, så vi drog över med 10 minuter. Det blev alltså totalt 45 minuters träning istället. Jag måste medge att det var tungt att cykla hem från gymmet.

Väl hemma möts jag av dukat bord och maten klar. Jag kan definitivt vänja mig vid att ha en hemma-man!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...