Sidor

2010-10-29

sommar och sol


Nu är det verkligen inte långt kvar! På söndag morgon åker vi på semester. Sol, sol och mera sol i två veckor. Min bror har köpt solskyddskräm till lilla M. SPF100. Det finns risk att vi är lika bleka när vi kommer hem som när vi åkte ;) (å andra sidan så finns det ju inget som tvingar mig att använda "blek utan skugga"-krämen, kan ju ta någon med lite mindre SPF)

2010-10-24

Fira i dagarna tre


Jag började helgen med en snabbtur till IKEA och sen ett träningspass på gymmet. Det var nog tur det med tanke på allt gott jag stoppat i magen under helgen.

I går var jag och A bjudna på en restaurang som heter Frank. På lördagar får man inte boka bord. Så vi satte oss inne i baren som heter Circus och tog en drink före maten, efter att H sett till att hamna i kö för ett bord. Två sittningar är det, en halv sex och en ca halv nio. Eftersom första sittningen redan börjat, blev det två drinkar och lite tilltugg innan vi fick ett bord. På Frank finns det en meny man kan välja från, men också ett alternativ där kocken väljer vad man får äta - Frank rules. Det valde vi. Det enda servitören frågade oss om var om vi föredrog kött eller fisk till varmrätt och om vi var allergiska mot något. De andra valde kött och jag valde fisk. Vi valde även vinpaketet, vilket innebär att personalen väljer vin utifrån den mat som kommer att serveras.

Två förrätter, en varmrätt och efterrätt hade vi så framför oss. Mina förrätter var pilgrimsmusslor och anklevertaco. Till varmrätt fick jag fjällröding med krabbakelser och så avslutades det hela med en fruktig efterrätt som jag tror hette persika och hallon. God mat, vin som passade perfekt till, goda drinkar och väldigt trevligt sällskap! Jag tror att vi var klara på Frank runt 01, och sen gick vi hem till K och H en sväng och pratade. Strax före 3 tyckte A att vi skulle gå hem. Det var nog tur det för det var jobbigt att behöva kliva upp i morse.

M sov hos mormor och morfar, vilket var himla skönt, för då kund vi sova ända till halv elva!!! Vet inte när jag gjorde det sist!

Runt två kom M hem och en halvtimme senare kom min svärfamilj och fikade och grattade på födelsedagen. Glass, bullar och äppelkaka fikade vi på.  Supergott. När gästerna åkt hem insåg vi att det var dags att äta lite middag. Bakishunger hängde i luften så vi slog på stort och köpte pizza. Precis vad jag behövde idag för att må bra ;)

Så som sagt, det var verkligen bra att jag kom iväg och tränade i fredags.

2010-10-21

Ännu ett år...


... har gått och jag har förmånen och lyckan att bli ett år äldre (och förhoppningsvis klokare?). Jag är tacksam över att jag får vara frisk och att M, A också mår bra. Jag har även förmånen att få ha en mängd vänner och en stor familj runt mig som uppmärksammat "min" dag.

Idag vill jag även passa på att gratulera min fd kollega L som idag fått välkomna lille S till världen. En himla trevlig dag att fylla år på!


2010-10-19

8


det är antalet arbetsdagar som är kvar innan det är dags för två veckors semester. Behöver jag säga att jag längtar???


2010-10-18

sövandets gåta...


Ibland vet man inte riktigt hur man ska bära sig åt för att det ska bli rätt...

Kvart över sju lägger vi liten och hon somnar gott efter en liten stunds prat för sig själv. Jag sticker iväg och tränar, när jag kommer hem strax efter åtta är liten uppe. Hon vaknade av en hostattack, och fick hostmedicin. Eftersom hon var ledsen fick hon sitta uppe med oss en liten stund. Strax före halv nio gnuggas det i ögonen och ser allmänt trött ut, så jag testade att lägga henne. Det blir gråt och tandagnisslan så efter ett par minuter när hon börjar gråta "mamma" så plockar jag upp henne och vi lägger oss i vår säng. Efter någon minut kommer A och lägger sig på andra sidan. M snurrar runt, pratar, skrattar och slår sig på knäna. Hon ställer sig upp - lägger sig ner, stoppar in tummen i munnnen, spottar ut den igen. Ja, hon gör allt utom att somna. Efter en halvtimme börjar hon gråta, så A går upp och fixar en flaska välling. Hon dricker upp vällingen och tummen åker in i munnen. A går upp medan jag ligger kvar. Efter en stund tror jag att hon faktiskt ska somna, men så börjar hon snurra runt igen... Tillslut börjar jag tappa tålamodet OCH jag är kissnödig. Men jag kan inte gå på toa, för då kommer M att snurra ur sängen. Så efter ytterligare en halvtumme har jag fått nog. Jag lyfter upp henne och går med bestämda steg in i hennes rum. På väg in protesterar hon och skakar på huvudet samtidigt som hon säger nej, nej, nej. Jag lägger henne i hennes säng säger godnatt och går ut.

M är knäpptyst och somnar...

2010-10-15

exhale


Luften gick visst ur mig lite. Det är jättelänge sen jag skrev. Jag tappade motivationen en kortis både vad gäller vikten och bloggen. Men nu hoppas jag att jag är tillbaka på banan igen.

Lite analys och filosofidravel:
Vissa dagar känns det som att jag aldrig kommer att nå mitt mål. Det känns aptungt. Det känns som att det inte spelar någon roll hur mycket jag tränar eller hur lite jag äter, jag kommer aldrig att tappa ett hekto till. Samtidigt vet jag innerst inne att då tränar och äter jag inte rätt. Någonstans är det något som inte riktigt stämmer. Så då bestämmer jag mig för att börja skriva upp ALLT jag äter. För att se att jag får i mig tillräckligt - inte för mycket men inte heller för lite. Det går bra fram till fm fika. Jag tar en shake till frukost och ett ägg till fikat. Sen är det klippt eftersom jag de senaste dagarna ätit lunch i personalrestaurangen. Jag försöker verkligen anstränga mig och bara äta grönsaker och proteiner, men det är inte så lätt. Dessutom är det i princip omöjligt att veta hur mycket jag får i mig. Om det inte är rena köttbitar (vilket det ju sällan är) utan grytor och röror, så är det jättesvårt att veta hur mycket jag egentligen äter. Så lösningen på det är ju naturligtvis att börja laga mat hemma på kvällarna, så att det räcker till lunch dagen efter. Då kan jag kontrollera mitt intag.

Sen infinner sig stunder som i torsdags när jag cyklade till jobbet. Det var en kall, frisk höstmorgon. Vindstilla, inte så mycket folk i rörelse och det var otroligt skönt att cykla. Det är tyvärr inte så ofta jag känner så, oftast är det ett nödvändigt ont för att ta sig fram och tillbaka. Men i går så kändes det riktigt bra som sagt. Jag kan nästan drista mig till att jag kände mig lycklig, och väldigt nöjd med mig själv. Det var då jag konstaterade att jag kanske inte behöver gå ner så mycket mer i vikt. Återigen så inser jag att jag är en mästare på att lura mig själv och hitta på undanflykter. Mitt BMI säger mig att det definitivt finns kilon att gå ner. Ska jag vara riktigt krass har jag kommit ungefär halvvägs till min målvikt. Jag måste sätta lite fart nu känner jag. Veckorna bara rusar på. Om tre veckor ska vi utomlands. Jag hade ju tänkt 10 kg till dess. Nu inser jag att det inte är rimligt någonstans att fixa dessa kilon på den lilla tid som är kvar. Men till jul borde jag ju hinna, eller?? Om man siktar mot stjärnorna så når man trädtopparna. Så vi satsar väl på 10 kg före jul (så är det bara 8 kilo kvar).

Ska ta och plocka fram den fina kokboken som står i hyllan från Xtra och planera min inköpslista utifrån den. Den innehåller ju veckomenyer och om jag följer dem så måste det ju hända lite. Tänk om jag tar ett halvt kilo i veckan innan jag åker, det blir ju 1,5 och har jag tur blir det kanske något hekto extra... Håll i hatten nu kör vi igen!

PS. Tack lilla mamma för din kommentar och fråga om hur mycket mer jag gått ner! Det sporrade mig otroligt! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...