Sidor

2011-05-30

arbetsskygg

Note to my self: Om jag någon gång gifter mig igen eller ordnar en annan stor fest av rang - se till att vara ledig veckan innan!!!

Idag har jag gjort i princip allt utom att jobba... Fixat med festprogram, ätit långlunch med min blivande, hälsat på  två veckor gammal bebis, och provat sminkning inför lördag. I morgon är det 100% koncentration på jobbet som gäller!

2011-05-27

nu kan jag blogga igen!

I ett par dagar har jag inte kunnat logga in och skriva nya inlägg. Jag är lite förvånad över det, eftersom jag trodde att blogger är en google-sida och jag använder Google Chrome som webbläsare. Så sidan borde funka i den webbläsaren menar jag. Bloggen såg nämligen helt normal ut i Internet Explorer... ja, ja. En sak har jag lärt mig efter att ha jobbat med datorer i x antal år, att är det något jag ALDRIG kommer att lära mig - så är det hur datorer fungerar!

Idag var det så dags för testfrisering. Cathrine gjorde två testfrisyrer. En där en del av håret var löst hängande och en där håret var helt uppsatt. Jag valde den helt uppsatta varianten. Jag tror att det kommer att bli jättebra! Nu undrar jag om någon därute har ett bra tips på hur man stryker en slöja. Den är i tyll och har små Swarowski-kristaller fastklistrade. Jag har inget rejält ångstrykjärn vilket bekymrar mig lite. Men kanske någon därute vet?

2011-05-24

blåsväder

Började dagen med att gå på utvecklingssamtal på M:s dagis. Stolta som tuppar gick vi därifrån A och jag. Vi visste visserligen redan innan att vi har en underbar liten tjej, men det är ju allid kul att få höra det av någon utomstående som dessutom tillbringar så många timmar med henne varje dag. Men det ska erkännas att varje gång vi är på sådana här samtal så ifrågasätter jag våra val. Vi har ju valt att jobba heltid båda två för att kunna leva det liv vi lever. Ibland ifrågasätter jag om det verkligen är värt huset och alla sakerna att inte få dela M:s vardag. Men samtidigt är det ingen idé att ångra de val vi gjort utan vila i dem och verkligen vara i nuet de stunder vi har tillsammans som familj istället.

Det blåser storm idag. Till jobbet var det ju någorlunda ok eftersm jag hade medvind. Men hem var ingen lek. Jag var helt slut! Stundtals kom jag ingenstans utan stod still trots att jag trampade av glatta livet. Förutom en riktig genomkörare träningsmässigt, så fick jag lätt huvudvär och illamående av blåsten också. Nu när jag varit hemma ett par timmar börjar det försvinna. Jag hoppas verkligen att det här blåsvädret går över snart!

2011-05-22

tiden rusar

Så var vi framme vid söndag igen! Fattar inte att tiden går så fort! A hade sin svensexa igår. Jag visste så mycket att de andra grabbarna skulle komma vid 10.30 och att kvällen skulle avslutas med grillning hemma hos oss. Således bestämde jag mig för ett tag sen att M och jag skulle sova hos mina föräldrar. Det är evigheter sen jag sov där. Det finns liksom inget behov när vi bor så nära ;)

Det var riktigt mysigt att vakna där och få frukosten serverad. Det händer ju inte så ofta nu för tiden! Runt tio gick jag förbi hemma och såg till att grabbarna var vakna. A hade två nattgäster som inte bor i stan. De låg fortfarande och sov, så det var tur att jag kom förbi. Kl. 11 åkte jag och A ner till kyrkan för att träffa P som ska fota vårt bröllop. Det var ett jättebra möte för vår del. Vi var nere vid Svartån, runt kyrkbacken lite och så var vi förbi Stadshotellet och in en sväng i kyrkan. Vi gick även en sväng till frisören som ska fixa min frisyr så att P hittar dit. Vi avslutade träffen vid hotellet där vi ska ha festen och kikade på bra fotplatser där med.

Eftermiddagen var ganska slapp och på kvällen passade vi på att fira A som fyller i morgon. Av mina föräldrar fick han ett nytt skärp (välbehövligt) och av mig fick han ett knivblock. Jag är så dödligt trött på att de bra knivarna vi har inte får plats i vårt tidigare knivblock. Så nu har vi ett block där knivarnas bladstorlek inte spelar någon roll!


   

2011-05-20

värsting vecka

oj,oj,oj vilken vecka jag har haft. Måndag var ok... i tisdags jobbade jag drygt en timme längre än vanligt för att förbereda inför onsdagen. På onsdag morgon bytte vi vårt bildvisningssystem på jobbet. För att alla användare skulle kunna se bilder på onsdag morgon var vi tvungna att göra några justeringar strax före bytet. Så jag och mina kollegor kom överens om att ses kl 06.15. Det hade inte varit så jättejobbigt att kliva upp vid fem, om inte M kommit på att sova var en dålig idé. Hon var vaken och gallskrek i princip konstant mellan 01 och halv fyra... Tack och lov för A som gick upp och spenderade de flesta timmarna med M i hennes rum. Tyvärr hjälpte inte stängda dörrar, hennes skrik gick igenom och det blev inte så många timmars sömn som jag önskat.

Onsdagen var en väldigt intensiv dag. Det mesta med uppgraderingen gick bra, men det fanns även en del saker som vi var tvungna att åtgärda direkt. Vi stämplade ut 17.45. Jag är tacksam över att 11,5 timmars arbetsdagar inte hör till vanligheten. Helt slut stressade  jag iväg till kören. Det var inte fullt lika kul den här veckan, mycket beroende på att vi var ganska få som var där. Sen hem och i säng. M körde en vaken natt till...

Men det har varit lite kul som hänt också. I går hämtade jag klänningen! Den är så fin och med underkjolen till blev den ännu finare! Det hade tagit dem 4!!! timmar att ta bort ett lager tyll och stryka underkjolen. Men så blev det ju bra också! Nu hänger klänningen i bastun och väntar på den stora dagen.

Idag var det dags för nästa hämtning. Med andan i halsen kom vi till guldsmeden ett par minuter innan de stängde. Så nu har vi världens finaste ringar hemma. Så otrolig tur att vi inte hämtade dem tidigare, för jag kommer ha svårt att låta bli att använda dem! Nu måste jag bara bärga mig i två veckor till!

2011-05-15

shopping

Idag var jag med mamma och M på stan. Vi handlade lite smått och gott inför den stora dagen ;) Lite underkläder... Något lite snyggare på rumpan kan ju vara kul att fresta den nyblivna äkta maken med. Hittade även två linnen till bra pris. Sen hittade jag korthållare som jag ska sätta kort med bordsnamnen i. Och så för att mildra vädrets makter, så hittade jag ett snyggt vitt paraply. Kan vara bra att ha om det skulle vara så att det regnar på den stora dagen. Kan för allt i världen vara bra mot sol också!

En detalj som jag inte riktigt kunna bestämma mig för är caketoppern, eller brudparet till tårtan för att vara exakt.  Ganska dyra och hemskt fula... Framför allt har jag svårt för ansiktena. En del ser rent vedervärdiga ut! Har bestämt för mig att jag någon gång när jag surfade runt såg duplofigurer i form av brudpar. Om inte annat så kunde ju M få dem att leka med efter bröllopet. Idag letade jag som en tok efter mina giftassugna duplogubbar, men icke. De står inte att finna. Men i slutänden gjorde det ingenting. För jag har hittat en jättefin caketopper. Jag lovar att jag lägger ut en bild här efter bröllopet, men fram tills dess får det vara en hemlighet hur den ser ut. Jag är i alla fall supernöjd!

Här en bild på ett av de brudpar det INTE blev :)

Det närmar sig med stormsteg!

Skrivet den 12/5 men bloggen ville inte riktigt som jag...

Idag blev det plötsligt lite mer påtagligt. 3 veckor kvar... sen är jag fru istället för fästmö.

Vi träffade prästen och hade vigselsamtal idag och det gick upp för mig att det faktiskt är på riktigt. Än så länge är jag mer förväntansfull än nervös, men jag misstänker skarpt att känslorna kommer att byta plats när det närmar sig.

Efter mötet med prästen träffade vi organisten. Hon spelade några exempel på in- och utmarscher och nu har vi bestämt oss. Det kommer att bli jättebra. En litet ögonblick funderade vi på att ta Drottningholmsmusiken för att hylla och reta våra vänner K och H ;) men den här dagen ska ju handla om oss, så vi valde musik som är mera "vi". Helst vill vi att några ur min kör ska sjunga, men det verkar luta åt att vi får välja ett annat alternativ. Jag skickade ut förfrågan för snart en vecka sen, och av fåtalet som har svarat så är det inte många som kan. Så vi har frågat en av mina vänner om hon kan tänka sig att sjunga solo istället, och jag vete sjutton om inte det är ett bättre alternativ egentligen.

Det är fortfarande några saker kvar att fatta beslut om och genomföra. På söndag har vi bröllopsplanering tillsammans med vår koordinator, tärna och marskalk. Jag hoppas att det mesta trillar på plats då!

2011-05-08

TACK!!!

Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka de underbara tjejer som gav mig en fantastisk hippa igår. Ingen nämnd, ingen glömd. Förutom härliga minnen och säkerligen en massa kort så har jag en avbruten nagel och fruktansvärd träningsvärk i låren ;) Men det var det sannerligen värt!

bilden är lånad från nätet 

Vill man vara fin, får man...


...gå till Jessica på AQVA och fixa naglarna. Har inte gjort det hos henne förut. En supergullig tjej som gör superfina naglar. Det enda är att de kanske blev aningen långa... Men det är ju mitt eget fel och jag vänjer mig säkert ;)

Kan också tillägga att naglarna inte är gjorda inför bröllopet utan det här är min
-20kg present till mig själv. Jag är sååå nöjd!

2011-05-02

Ännu en bra dag!


Idag var ännu en underbar dag i mitt liv! (Härligt att kunna skriva så när man vet att det ibland går upp och ibland ner)

Först jobbade jag två timmar kortare än vanligt. Sen iväg och prova klänningen med underkjol och skor. Jag älskar den fortfarande! Den är så fin och jag känner mig fin i den! Kom hem till en strålande glad M som bubblade för fullt.

När A kom hem grillade vi fläskfilé och det blev sååå gott! Sen överraskade A mig med att guldsmeden ringt och meddelat att vårt lilla specialönskemål gick att uppfylla!!!

En redan perfekt dag avslutades med en härlig massage. Vissa dagar är livet underbart!!!

2011-05-01

Min tur att ha tur ;)


Det finns några eldsjälar på mitt jobb som gör vad de kan för att det ska bli trevligt och gemytligt på vår arbetsplats. Någon gång om året köper de en lottring och säljer lotter. Pengarna för lotterna omvandlas sedan till vinster i form av presentkort. Denna omgångs priser var som följer:

  • IKEA 1000 kr
  • Limone 500 kr
  • Cervera 250kr
  • Stadium 250kr
  • Ny matsedel 250 kr
  • Systembolaget 250 kr
Helst hade jag vunnit presentkortet på IKEA. (såklart) 1000 kr där är det ju aldrig fel att ha. Limone däremot kunde jag vara utan eftersom jag redan har ett presentkort där på dubbla prissumman. Övriga priser däremot var bra och jag hade kunnat vinna vilken som. 

Vi satt i personalköket och hade dragning. Alla hade inte möjlighet att närvara. Jag hoppades att någon av mina fyra lotter skulle innebär vinst. Vilket de också gjorde. Inte helt fel att vinna 250 kr på Stadium ;) 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...