Sidor

2011-07-30

Härliga dagar i solen!

Vi spontandrog till stugan i torsdags. Planerar att komma hem i morgon söndag, för att förbereda för vårt övernattningsbesök som kommer på måndag. Bröllopsklänningen huserar fortfarande på gästsängen, så det är ju en grej som vore bra att få fixad innan besöket dyker upp;)

När vi vaknar på morgonen är det ganska mulet och lite kyligt (17-18 grader runt 9-10) men sen bryter solen igenom molnen och vi får superfint väder! M har badat både i poolen och i sjön och vi har varit på promenader och lekt och stojat en massa. Goa härliga unge! På dagarna kan väl tilläggas. Nätterna är inte alltid lika roliga... Antingen har hon svårt att somna och ligger och vrider sig i timmar. (eftersom det bara är jag som duger för tillfället och vi måste ligga bredvid tills hon somnar så försvinner ju mina kvällar helt!) Eller som i går - när hon somnar strax före åtta men vaknar runt midnatt och gråter i en halvtimme utan att kunna tröstas. Efter ett somnade hon om, men vaknade vid tre och var vaken en timme till. Dock utan gråt den här gången, men jag vaknade också så sen låg både hon och jag och vred oss i någon timme. Trist att det ska behöva vara på det här sättet, men men. Det är väl tänder eller nåt. Nu när vi har semester gör det ju inte fullt lika mycket eftersom ingen av oss måste stiga upp tidigt för att gå till jobb eller dagis. Men det är värre när dessa perioder kommer och det inte är semestertider,

2011-07-27

Baka mera ;)

Idag när jag klev upp så ställde jag mig och bakade en massa. Först gjorde jag dessa supergoda tekakor. Tack Patricia för receptet
 
När tekakorna var klara slängde jag och M ihop en sockerkaka med äpple och kanel i och sedan avslutade jag med att göra en blåbärspaj. Tyvärr glömde jag att fota mina andra bakalster, men å andra sidan har väl alla människor sett en sockerkaka och en blåbärspaj förut? 

M var jätteduktig på att hjälpa till med att baka. Först hjälpte hon till med att hålla i elvispen när vi vispade ägg och socker. Sen blandade hon mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och slutligen hjälpte hon till med att lägga i äppelskivorna i smeten i formen. Jag visade med den första äppelskivan hur jag ville att hon skulle göra och sen lade hon i resten. Så duktig (och stolt) liten tjej som blir större och duktigare för varje dag som går!

2011-07-26

Bakar - men vad ska bullen heta?

Japp, det stämmer! Anna har en bulle i ugnen. Om allt går som det ska så blir M storasyster i mitten av november!
Glädjen är stor – men vägen hit har varit krokig. Att bli ”oplanerat” gravid (vi hade paus i bebisverkstán, vi skulle ju gifta oss!) i samma veva som resultatet från M:s MRT-undersökning kom var inte en höjdare. Men det får eventuellt bli ett annat inlägg vid ett senare tillfälle.

Nej, vi vet inte vilket kön det är. Helst vill vi ha en flicka till – det verkar så coolt med systrar… och alla kläder vi har är ju tjejiga. Eller nej förresten! Vi vill helst ha en pojke. Så häftigt att få uppleva en av varje sort och bandet mellan bror och syster är ju speciellt. Så det spelar verkligen ingen roll. Det här barnet kommer att vara lika älskat och efterlängtat som sin  storasyster.

Så vi väntar och bakar och funderar på namn. Pojknamn är vi på det klara med (tror vi i alla fall) Flicknamn däremot! Fy vad svårt! Det ska passa ihop med M:s namn, inte vara samma som kusin/syssling och helst inte börja på A. Eftersom både mitt och mannens namn börjar på A så vill vi inte att M ska vara ensam om sin begynnelsebokstav. Och så vill vi att namnet ska vara internationellt så till vida att vi inte vill ha å, ä och ö med och naturligtvis måste namnet låta bra ihop med vårt efternamn.

Phu, det är ju tur att vi har några månader kvar att fundera på!

2011-07-24

Det tar sig

Nu är de nya möblerna på plats. Känner inte att jag är riktigt klar, men vi kan definitivt mysa där på semestern i alla fall!  ;-)

2011-07-21

Nu är det min tur!

Första semesterdagen!!! Underbart, vädret hade i och för sig kunnat vara aningen bättre. Regnet hänger i luften, men det är behaglig temperatur så jag ska väl inte klaga. Har gått in en liten sväng från vår altan där jag suttit en stund i våra nya lounge-möbler. Tyvärr var det inte riktigt samma färg på alla dynorna, så A åkte tillbaka med 3 stycken så att vi får samma gå nyans på alla dynor. Hoppas han lyckas med uppdraget. Jag lägger upp en bild sen när det blir lite mer klart ;)

Ikväll inviger vi semestern med att träffa kompisar på Harrys för familjepub. Det kommer att bli supertrevligt!

2011-07-16

Semesterfrukost !


Inte för att jag har semester än, men resten av familjen har. Då blir det scones till frukost :-)
Skickat från min Samsung Mobil

2011-07-15

Testar

att blogga från mobilen :-D

Skickat från min Samsung Mobil

Mammas nya nalle

Igår uppgraderade jag äntligen min maskinpark ;)

I nästan 6 år har jag dragit runt på min älskade Sony Ericsson W800, men nu var det dags att kliva in i 2010-talet... Så efter en del funderingar - inte så många ska jag erkänna, bestämde jag mig för en ny lur. Jag hittade ett schysst abonnemang på T2 och så beställde jag även telefonen därifrån. Det här var den 20 juni.... I måndags förra veckan hade jag tröttnat på att vänta utan besked, så jag mailade för att få reda på när telefonen kan tänkas komma. Efter en vecka utan svar tänkte jag att nehe, då får jag väl ringa kundtjänst. Pratade med en flicksnärta som inte verkade ha koll på mycket.
KT:-Jo, det dröjer nog innan du får din telefon. 
Jag: -Hur lång tid räknar du med att det kan dröja? pratar vi veckor eller månader?
KT: -Leverans vecka 27-28 står det här.
Jag: -då borde den ju komma när som helst, eftersom det är vecka 28 nu!?
KT: -då vet jag tyvärr inte hur länge du får vänta.

Nehe, tack för det goddag yxskaft-svaret! 
Så kom det äntligen ett mail, där jag fick reda på att de väntade en ny leverans av telefoner v 30. Men det är inte alls säkert att jag är en av dem som får en då. Så jag ringde till Phonehouse och frågade om de hade telefonen i butiken och visst, det hade de.

Så igår ringde jag till T2 för att säga upp beställningen av telefonen (och abonnemanget - för de satt visst ihop). Det tog nästan 40 minuter och jag blev kopplad ett flertal gånger innan jag tillslut fick prata med en supertrevlig kille och hade lite behörighet att faktiskt göra något. Jag frågade vilken avdelning han jobbade på och fick reda på att satt på Second Line, så då förstod jag ju varför jag fick hjälp tillslut. Det är bara "jobbiga" kunder som blir kopplade direkt till 2nd line.... och jag som var så trevlig hela samtalet!

I alla fall så cyklade jag förbi city på väg hem och gjorde av med en smärre förmögenhet på en ny telefon. Men nu har jag den i handen. Jag är numera en lycklig ägare till en Samsung Galaxy S2 ;)


2011-07-14

mitt i allt det ljusa finns ett mörker

Mitt i sommarvärmen och ljuset och den lyckliga tiden på året, så blir jag ledsen för mina vänners skull. Händelser i livet som borde vara ljusa, vackra och det bästa som händer - vänds till en resa mellan hopp och förtvivlan. Önskar så att det fanns något jag kunde göra, men för andra gången i sommar är jag maktlös och kan bara be till högre makter att livet stannar på jorden ett litet tag till.

2011-07-07

Nu är det kört.

stan är invaderad av bilar... Power Meet är här. Jag gillar inte PM och lider. Svårt - för att inte säga omöjligt att ta sig fram i stan. Med cykel går det an. Med bil är det ingen idé att försöka när man bor där vi bor. I morgon är vi bjudna till kompisar på grill (på gångavstånd tack och lov) och lördag smiter vi från stan.


Nästa år hoppas jag vi kan smita tidigare, så slipper jag irritera mig på alla bilar och alla människor som för en massa liv och svinar ner.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...