Sidor

2011-09-28

varför gör man så?

I morse när jag åkte till jobbet slogs jag av en fundering...

Vid ett trafikljus där jag väntade på grönt så såg jag att bilen framför mig stannade minst en billängd bakom bilen framför honom. Varför gör man det? Om alla bilar skulle vänta vid rödljus med en billängd mellan sig och bilen framför, så skulle ju bara hälften av alla bilar hinna åka igenom rödljuset. Det är ju ganska irriterande när man är lagom stressad på väg till jobbet på morgonen. Så varför väljer man att vänta på grönt så långt ifrån?

2011-09-26

osmart

Att springa runt på nya Erikslund Shopping Center var inte världens smartaste idé upptäckte jag idag. Trots att jag hade mitt foglossningsbälte på så har jag haft ont idag. Jag har ju glatt sagt att jag ska jobba till sista oktober - men fortsätter det som idag och trötta mig lika mycket så kommer jag att krypa till korset och be om sjukskrivning. Inte heltid, men 25 eller 50 procent kanske? Håller dock tummarna för att det blir bättre i morgon. Det är inte kul att känna sig trött och tung :(


2011-09-24

present och kort

Veckan som gått har ägnats en del åt att beställa doppresent och fixa kort. Nu är ju begivenheten över och risken är liten att jag avslöjar i förtid vad dagens huvudperson fick i present så här kommer en bild på gunghästen:


och här är bilder på kortet som jag pysslat med i veckan:





Skogens guld

Jag är inget stort fan av skog och mark. Eller rättare sagt, jag älskar naturen vi har i Sverige och vår allemansrätt som ger oss rätten att njuta och bruka skog och mark under ansvar. MEN jag är inte särskilt förtjust i att nyttja den rätten. Ursäkterna är många. Den vanligaste är att jag har väldigt svårt för många av skogens invånare som ormar och alla (enligt mig) äckliga småkryp. Sen är min andra ursäkt att jag hittills aldrig lyckats hitta gummistövlar som jag inte får skavsår av. Och gummistövlar är ett måste för att värja sig från ovan nämnda varelser.

Däremot gillar jag skarpt det ätbara som finns i skogen. Men det går ju att köpa på torget, eller på ICA. Eller så har man som jag turen att ha underbara kollegor som älskar att gå i skogen med svampkorgen. Dessutom plockar hon mer än hon förmår rensa och äta. Så i veckan har vi fått njuta av härliga trattisar från Sala-skogarna. Riktigt mumsigt vill jag lova!


2011-09-21

Pojke eller flicka?

Den första frågan man får som gravid är när det är dags. Fråga nummer två är oftast om man vet vilket kön det är på bebisen. Här där jag bor har man tills alldeles nyligen inte berättat för någon blivande mamma vilket kön deras bebis har. Nu har man tydligen ändrat det beslutet och hade det varit dags för rutinultraljud nu så hade jag fått svar om jag frågat (och det varit möjligt att se) Som tur är så vill jag inte veta i förväg. För mig är det en del i tjusningen att inte veta - precis som jag inte vet vilken dag bullen behagar titta ut.

Likväl kan jag inte låta bli att gissa och undra. När jag väntade M så var både jag och A helt övertygade om att det var en pojke jag gick och bar på. Ända till ca två månader innan då jag vaknade en morgon och sa till A att -Nej du! Det är en tjej! Jag hade drömt att jag födde en flicka som hette Tindra.

Den här gången har ingen av oss någon aning. Men så inatt drömde jag att jag födde en pojke som skulle heta Theo... Så nu undrar jag ju naturligtvis om jag är sanndrömmare eller inte - det får tiden utvisa!

Vad tror du?  Jag är beräknad till den 14 november, och med M gick jag över 7 dagar och blev igångsatt på 8:e dagen. När kommer bebis och är det en kille eller tjej? 

2011-09-20

vissa dagar

så blir jag inte klok på mitt jobb. Eller rättare sagt, jag blir inte klok på datorerna som jag jobbar med. Ett och samma kommando av ettor och nollor borde ju alltid ge samma resultat, men icke sa nicke. De dagar när ettorna och nollorna gör precis som de vill funderar jag på vad jag ska göra istället, den dagen jag ger upp och inte vill vara med längre. (helt teoretiskt alltså! för i praktiken så älskar jag mitt jobb och kan helt ärligt säga att jag har mitt drömjobb!!!)

Idag kom jag på det! Jag ska börja jobba i en hobby-butik, så att jag får sitta och pyssla delar av dagen och inspireras av alla grejer runt omkring mig resterande tid ;)

Smet iväg till Panduro hobby efter jobbet för att köpa lite material till ett dopkort som jag ska ge bort på lördag. Det färdiga resultatet får ni se sen när kortet är givet.

Några av sakerna jag köpte



Trodde att detta kanske skulle bli min nya bästa vän, men det beror på vad man ska limma ihop upptäckte jag den hårda vägen... Papper mot papper var ingen höjdare, men tex tyg eller band på papper var suveränt.






2011-09-19

Maggen

Igår kväll var vi ut en sväng och träffade R som gillar att fota. Så vad blir naturligare än att fota bebismage? Oturligt nog så tog batteriet i en av blixtarna slut, så det blev inte så många foton som vi kanske önskat. jag tänkte mig inte heller för och hade klätt mig helt i svart, vilket i den skumma belysningen blev en utmaning för fotografen. Men ska man träna ska det ju vara svårt, annars är det ju ingen match ;)

Här är i alla fall en bild på mig och magen i vecka 31+5.

2011-09-18

tänder ett ljus

I morse gick M:s bonusfarmor bort.
E älskade sin trädgård och att pyssla med sina blommor. Så här vackert hade hon det hemma:








Vila i frid.




2011-09-17

Bullens första inköp

När man har ett barn sedan tidigare som inte ens hunnit fylla tre, så är det knappt något som behöver köpas nytt inför nästa barns ankomst.Vi har ju redan allt sedan tidigare. Men en sak som jag ville unna mig själv var en nyare vagn. Vagnen vi hade till M har några år på nacken och är väl använd. Tyget börjar bli slitet i den och den är stor, trygg men också TUNG. Med fyra lika stora, fasta hjul får man lägga hela sin kroppsvikt på handtaget för att svänga och det är inga 25-öres svängar vi pratar om. Nog talat om pansarvagnen ;)

A är en väldigt generös person och när jag påtalade att jag vill köpa en smidigare vagn gav han mig fria händer. (A hatar att handla oavsett vad det rör sig om, så jag får nästan alltid fria händer när det kommer till inköp)

Har suttit och kikat lite på blocket till och från och så i veckan bestämde jag mig. Skickade iväg ett mail och fick till svar att vagnen  fanns kvar. Så i torsdags bestämde vi att det fick bli en tur till Avesta idag på fm.

Nu är den min!

Bilderna är från blocket

2011-09-16

En jobbig dag

Idag har inte varit världens bästa. Halsbrännan river, foglossning som gör ont även när jag sitter still, bebis som sparkar runt så att jag nästan blir åksjuk och trött efter en arbetsvecka där jag vaknat varje natt av att jag är kissnödig eller har kramp i vaderna. Och ändå känner jag att inte borde klaga. För egentligen har jag det ju ganska bra. Halsbrännan går fortfarande att mota bort med medicin, foglossningen gör inte så ont att jag behöver lindra smärtan, bebisen sparkar runt och bevisar att h*n lever och mår bra, och krampen i vaderna försvinner när jag ställer mig upp och går ett par steg.

och så har jag världens goaste dotter som får mitt hjärta att smälta bara genom att finnas till.

2011-09-13

Morgonmonstret

Jag har så länge jag kan minnas haft världens sämsta morgonhumör. Det är väldigt få mornar (om någon) när jag vaknar och ärligt kan säga att jag är på gott humör. Med åren har jag dock lärt mig att behärska mig så att nära och kära inte ska råka illa ut. Tyvärr är det inte alltid det funkar - stubinen på morgonen är aningen för kort för mitt eget bästa ;)

I dag slog så morgonmonstret till. Jag är inte stolt över mig själv - främst för att det var M som råkade illa ut när monstret visade sitt fula tryne. Men som tur är så har hon en pappa som är tålamodet själv och räddade monstret från M eller M från monstret eller hur det nu var.

Tack älskling för att du står ut och redan har glömt - och förmodligen inte vet vad jag pratar om ;)

2011-09-12

Trolltyg

Vissa nätter emellanåt så vaknar vårt lilla troll på natten och kan inte somna om. Ibland gråter hon i en timme eller så, ibland är hon bara klarvaken och kan eller vill inte somna om. I natt var det en vaken-natt. Som tur var gick vi och la oss tidigt igår, så jag hade sovit i säkert fyra timmar när vi blev väckta. Sen tog det drygt två timmar innan hon somnade om i sin säng på mig efter välling, sång, vatten och ny blöja. Sammanlagt fick jag väl ihop en 5-6 timmars sömn. Lite för lite för mig, men jag överlever. I morse tänkte jag att måste se om det har någon förklaring de här nattliga uppvaken. Kikade i kalendern och jovisst - fullmånen är här! Kan det ev vara så att det är den som påverkar hennes sömn? Väntar med spänning för att se om det händer igen om en månad....


2011-09-10

Mums

Sist K var och hälsade på hade hon med sig hemgjorda sk. cake pops. Så här fina är de:

Tyvärr går det inte att beskriva i ord hur goda de är! En blandning av chokladboll och kladdkaka ungefär. De smälter i munnen och är rent ut sagt ljuvliga! Tack! 

2011-09-09

:(

I kväll tänder jag ett ljus för en vän. Livet är inte rättvist och ibland tar det slut innan det hunnit börja.

2011-09-06

Kärleksweekend

När vi gifte oss önskade vi oss inte så många saker. Vi har ju bott i hop i sex år och det mesta vi behöver är redan inhandlat (ibland även använt, nött, förstört och ersatt...) Så vi önskade oss mest bidrag till en bröllopsresa och upplevelser tillsammans med givarna. Till vår stora lycka lyssnade våra vänner och familjer på önskemålen och det var till största delen det vi fick i paketen.

En present var en minisemester i form av en Smartbox. Det är två nätter på utvalda hotell runt om i Sverige. Vi kom sent omsider på att ska vi komma iväg på något romantiskt så bör det bli innan bebisen föds. M är tillräckligt stor för att vara ensam med mormor och morfar och vi får vara för oss själva. Först gällde det att hitta en helg som inte var bokad med åtminstone en aktivitet. Inte det lättaste... Vi hittade EN!!! före sista oktober! Det gjorde ju även urvalet av hotell något mindre än vi hoppats på. Men, men. Nu är det bokat i alla fall. Så Emma o ni andra som kanske vet: Vad kan man hitta på för kul i Norrköping???

2011-09-05

6 års dag

Idag firar vi förlovningsdag jag och hjärtat! Ja, jag vet - vi är gifta nu, men jag tror på att fira så mycket som möjligt. För sex år sen satt vi på ett flyg på väg till San Diego, CA och någonstans över atlanden skålade vi i vitt vin och utbytte ringar. Champange eller mousserande vin fanns inte att tillgå på planet! så det sparade vi tills vi landat och kom till en affär. Vi skålade tillsammans med min bror och svägerska som inte hade en aning innan vi landat.

Eftersom vi är gifta nu så har vi bestämt att vi inte ska hålla på och köpa dyra presenter till varandra, men att vi ska vara lite extra uppmärksamma och kanske hitta på något extra som tex gå på bio eller så. Av lite olika anledningar så blev det inte bio ikväll som vi tänkt oss, men jag hade köpt en present till oss båda som A fick öppna idag.


Vi ska gå tillsammans med våra vänner K och H och vi ser verkligen fram mot den här konserten! Vem vet, vi kanske slår till på middag också ;)

2011-09-03

Tack-bak

Idag har jag bakat kakor som verkar otroligt goda (har inte smakat dem än...) Jag tog receptet från K:s blogg och hon i sin tur hade hittat receptet hos Mette Mirabell. Att bara gå in på den bloggen gör att jag blir så otroligt fikasugen ;) Massor av jättefina bakverk!

Mina kakor tänkte jag ta med till jobbet i veckan som tack för uppvaktningen på bröllopet i somras. Mina góa arbetskamrater hade skramlat ihop till jättefina presenter, så lite fika är ju det minsta de kan begära.

Himla skönt att ha bakandet avklarat redan på lördag kväll. I morgon siktar vi på att ta oss till Fiholms Sensommarmarknad. Hoppas det blir trevligt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...