Sidor

2011-10-31

städat bort mig själv

Det är vad jag gjort idag. Jobbade med lite småplock och avslutade lite lösa trådar. Sen plockade jag bort mina personliga prylar från mitt skrivbord. Så här tomt är det ALDRIG när jag jobbar...

2011-10-30

Time To Say Goodbye

Det var en fin minnesstund igår. Jag skulle egentligen sjungit Time To Say Goodbye som inledning - men min röst är på utflykt någon annanstans, så det var tekniskt omöjligt. Något jag är väldigt besviken över, eftersom jag vet att det var ett önskemål från E som varit med och planerat hela minnesstunden. Känns onekligen lite trist att inte kunna fullfölja en persons sista önskan. Men sånt är livet...

Har i alla fall en teori om var min förkylning kommer ifrån. Min BM frågade om jag vaccinerade mig mot svininfluensan när det begav sig, vilket jag inte gjorde. Därmed var det en stark rekommendation att jag vaccinerade mig för säsongsinfluensan nu. Då hinner bebisen i magen få antikroppar mot både säsongs- och svininfluensan.

Jag har aldrig någonsin varit sjuk i influensan. Däremot har jag tagit vaccin en gång tidigare och då blev jag också jätteförkyld efteråt. Jag har alltså bestämt mig för att det blir igen mer vaccinering mot säsongsinfluensan för min del. Inte ens om jag blir gravid igen och det rekommenderas. Nu håller jag alla tummar jag har att den här löjliga förkylningen försvinner tills det är dags för förlossning. Jag vill verkligen inte må så här när jag ska föda barn!

Dagen idag har jag spenderat i soffan framför dator och tv:n. Aptråkigt! Finns ju inget att se... Men förhoppningsvis gör det susen. I morgon måste jag pallra mig iväg till jobbet. Det är sista dagen före föräldraledigheten och eftersom jag missade 3 dagar förra veckan, så är det bara i morgon kvar. Jag ska avsluta det sista och packa ihop mina saker så att min kommande vikarie har ett rent skrivbord att jobba ifrån.

Dags att säga farväl...

Nästa gång jag är på jobbet (för att jobba) kommer det troligtvis att vara år 2013!

2011-10-28

Köpenhamn t o r

Kan börja med att konstatera att vår lilla tjej är otroligt duktig på att resa. Att sitta i bilen fastspänd mer eller mindre i 7,5 timme utan att gnälla det är bra gjort när man inte ens är 3 år fyllda. Ingen drömresa direkt att hasta ner till Köpenhamn på onsdagen för att sen hasta tillbaka på fredagen. Men sånt är livet och det här var ett sista avsked vi ogärna ville missa. Det var riktigt fint att träffa min faster och mina kusiner, även om omständigheterna naturligtvis kunde ha varit roligare. Dessutom kom min bror som bor utomlands, så det var utan tvekan ett kärt återseende. M blev alldeles till sig av glädje när hon förstod att vi skulle träffa T i verkligheten och inte bara via Skype på datorn.

Inte nog med att begravningar är dystra i sig själva, så har lilla familjen drabbats av en dunderförkylning. Kan notera att gravid i vecka 38 + foglossning + resa i bil 7,5 timme + förkylning INTE är en bra kombo. Tanken var desssutom att jag skulle sjunga på minneshögtiden i morgon, men låter jag som idag, så finns det inte en chans att jag får fram en ton. Jag kunde inte ens kraxa fram "Björnen sover" för att roa M i bilen utan att A började skratta. Så nu blir det en kopp té med med honung i och sen är det vila som gäller.

2011-10-25

Läget

är stabilt ;)

När barnmorskan på förlossningen klämde och kände idag så tyckte hon helt klart att hon kände ett huvud i den nedre delen av min mage. Läkaren kom strax efter och bekräftade det hela med ultraljud. Jag hade kunnat pussa båda två! Inget vändningsförsök behövdes!

Men jag är ganska säker på att bebis vänt sig typ igår, för idag har jag helt annorlunda och mer onda känningar av foglossningen än vad jag haft förut. Så det är precis som att huvudet trycker neråt, även om det fortfarande är rörligt. Men det innebär ju också att bebis har två veckor på sig att fixera sig innan det är dags att komma ut.

2011-10-24

hur man än vänder sig...

... så har man alltid rumpan bak.

I fredags var det extrabesök hos barnmorskan. Eftersom hon tyckte att bebisen inte vänt sig förra veckan så ville hon att jag skulle komma tillbaka på kontroll efter en vecka. Eftersom jag har en otroligt busig bulle i ugnen, så kunde vi konstatera att h*n förmodligen ligger på tvären.

Idag ringde jag till specialistmödravården för att boka tid för ett ultraljud. I morgon är det dags. Då ska vi till förlossningen och träffa en förlossningsläkare som först kikar på hur bebis ligger och sen blir det sannolikt ett vändningsförsök.

Så håll tummarna för mig i morgon klockan 14 är ni snälla!

2011-10-23

Så mycket fint!

I fredags fick jag nästan frukost på sängen ;) Ja, A gick upp någon minut före mig så jag blev mött av en frukostbricka när jag öppnade dörren till badrummet när jag duschat... 

På brickan låg ett paket från Guldfynd med "disco-kulor" i. Glitter och lila - kan det bli bättre?


Lunchen blev jag bjuden på av K. Vi var på Strike och åt Wallenbergare.

På kvällen var vi hemma hos mina föräldrar och mamma bjöd på Flygande Jakob och chokladpudding (två åttiotalsrätter som jag inte ätit på evigheter och verkligen längtat efter) Av mamma och pappa fick jag en multifunktionsvåg som jag önskat mig (finns bild under inlägget ÖNSKELISTA) och två böcker. 

Ser fram mot att läsa båda två!

I går kom A:s familj över och åt mat och fikade. Jag fick jättefina presenter från dem med:
En Alladin-ask med bara mörka praliner, en muffinsplåt, en bananskärare, cupcakesformar och en recept samt en liten plånbok som rymmer 4 kreditkort. Dessutom fick jag en dörrkrans av svärmor. Jag fick en liknande förra året - och jag blev verkligen jätteglad, för då behöver jag inte ordna med någon egen och det ser så välkomnande ut på dörren tycker jag!


Vi bjöd på mat hämtat från Limone, en italiensk restaurang. Vi fick så mycket mat att mer än hälften blev kvar!!! Supergott var det! Till kaffet bjöd jag på den förmodligen godaste chokladkaka jag ätit i mitt liv. Receptet hittade jag hos min vän K.


Kan inte annat än konstatera att jag haft en helt underbar födelsedagshelg! Tack alla underbara släktingar och vänner för att ni firat mig som om jag vore en prinsessa!

2011-10-22

Dödstrött

Jag har haft en helt underbar dag idag.

Vi har både varit på Konserthuset på barnföreställning av Pettson och Findus med M och sen har vi haft födelsedagsfirande för mig. Trodde inte att det skulle vara så jobbigt, men det är bara att konstatera att när man är höggravid blir man trött av ganska lite ;)

Så jag återkommer i morgon med lite bilder på mina fina presenter och lite uppdatering om vad som hänt under morgondagen.

2011-10-21

God Morgon!

Idag är ingen vanlig dag, för det är Annas födelsedag HURRA HURRA HURRA!
Tack Kristin och Håkan för det fina kortet som kom på posten igår ;)



2011-10-20

Att ta ställning

Det är donationsvecka den här veckan. I dag när jag var på väg hem så bestämde jag mig för att ta ställning och anmäla till donationsregistret vad jag vill.

Fördelen med att välja själv medan man mår bra och är frisk, är att mina anhöriga slipper fundera och ta ställning i mitt ställe om det värsta skulle hända. I den situationen kommer de att ha tillräckligt att oroa sig över. Jag valde att anmäla min önskan till donationsregistret på nätet, då är jag säker på att sjukvården vet vad jag vill om den dagen skulle komma.

Här anmäler du din vilja. Du kan välja att säga ja till allt, undanta vissa organ/vävnader eller säga nej helt och hållet.



Jag ska även sätta mig ner någon dag och diskutera med A vad han känner inför donation om det skulle hända M något. Inget uppmuntrande samtalsämne, men jag föredrar att ha diskussionen nu när det är långt borta, än att behöva fatta det beslutet när vi är fyllda av sorg och förtvivlan. Oavsett vad vi fattar för beslut så gäller det fram till M:s 18 års dag. Då får hon ett brev från donationsregistret med information om vad vi valt åt henne och då har hon möjlighet att ändra det beslutet om hon skulle vilja.

2011-10-19

mysig eftermiddag

Jag måste erkänna att det finns vissa fördelar med att vara sjukskriven... Till exempel kan man ha "för-kör" med bästa K!

Först bjöd hon på fika
supermumsiga kladdkakemuffins. ;)
Vi intog dem i vardagsrummet och efter att muffinsarna ramlat ner i magen i en väldans fart så satt vi kvar i soffan och bubblade och mös. Tiden bara rann iväg. Så vi bestämde oss för att ta oss ner på stan för lite kvällsmat före körövningen.

Grillad foccacia med kyckling på Global Living. Jättegod den med:

Vi avslutade kvällen med körövning. Idag kom Anna Högström som är sångpedagog till kören. Först hade vi gemensam uppvärmning och sen drillade hon varje stämma för sig i 20 minuter. Vilken skillnad!!! Kul var det helt klart. Ser fram mot nästa gång hon kommer (om jag inte fött barn då förstås, för då missar jag andra omgången.)

2011-10-18

Vill inte tända fler ljus...

I natt gick ännu en familjemedlem bort. Den här gången är det min fasters man J. Han har kämpat mot cancern det senaste året. Hatar denna sjukdom som så skoningslöst rycker människor i från oss. Unga människor - om man inte ens har hunnit bli pensionär då rycks man bort alldeles för tidigt tycker jag. Älskad make, son, bror, pappa och relativt nybliven morfar. Jag vet att livet inte är rättvist, men ibland känns det värre än vanligt.

Vila i frid

2011-10-17

förkylt var det här

När vi kom hem igår var det en liten dämpad tjej som mötte oss. Först trodde vi att hon fått ögoninflammation efter ett äventyr i lekparken där hon fått sand i ögonen. Men i morse stod det klart att det var lite mer än så.

Morfar stannade hemma med henne idag och hon har varit glad under dagen, men mycket lugnare än vanligt. Strax före middagen kändes hon väldigt varm och tempen visade 37,8 men när det var läggdags var hon sval igen. Hoppas det går över fort, för det är inge kul när de små inte mår bra!

2011-10-16

Viiila

Vilken helg vi har!

I fredags kom vi till hotellet och hade en och en halv timme på oss att bara slappa och ta det lugnt. Strax efter åtta var vi på restaurang Pappa Grappa. Där åt vi en underbar middag. A beställde Florentisk biff på 500gram och jag beställde kycklingfyllda canneloni. Båda var ljuvliga. Tyvärr blev inte korten så bra, men så här såg de ut i alla fall:



I går åt vi hotellfrukost (mums)



och sen styrde vi kosan mot Linkan. Vi shoppade loss lite på IKANO gallerian. M fick två par byxor och vi fick några pocketböcker ;)

Sen åkte vi ner till centrum och träffade L och P för lunch. Inte för att jag och A var ett dugg hungriga efter vår bautafrukost, men buffén på Djingis var god och sällskapet lika trevligt som alltid! (Synd att våra respektive scheman och kalendrar är så fulla så vi inte hinner ses oftare!!!)

Kvällsplanen var bio. Men efter moget överägande så kom vi fram till att vi egentligen inte var så sugna på att se någon av de filmer som går på bio nu. Däremot visade de Inception på tv:n på hotellet. Så vi handlade med oss lite gotta och dricka och installerade oss framför TV:n. Filmen var bra, men jag måste erkänna att det inte var så lätt att hänga med. Handlingen är ganska invecklad och den här versionen var inte textad. Så vi kommer nog att se om den för att se att vi förstått allt.

Nu ligger i och smälter frukosten och funderar på vad vi ska göra fram till dess att stan öppnar. Tänkte ta en promenad och lite fika innan vi åker hemåt.  Eller så åker vi hem ganska snart - för vi saknar M så in i bängen!!!

2011-10-13

inte som vanligt

det var en märklig känsla när klockan var 14.15 idag. Plötsligt skulle jag packa ihop mina saker och gå hem - 2 timmar tidigare än vanligt.

Hade lite svårt att bestämma mig för vad jag skulle göra när jag kom hem. Började med att slänga in en tvätt. Sen slängde jag mig själv i soffan och läste bloggar i nästan två timmar innan jag började laga mat.

Så började jag livet som sjukskriven. En märklig känsla måste jag säga. Jag har aldrig varit sjukskriven i hela mitt liv. Jag har varit listad hos min läkare i 6-7 år och har pratat med honom 2 gånger men aldrig träffat honom förut.  Jag har någon enstaka sjukdag från jobbet men tror inte att det uppgår till en full arbetsvecka ens. Så jag är minst sagt ovan. Men jag tror att jag kan vänja mig om inte annat så för bebisens skull ;)

2011-10-12

sjukskrivning

Strax efter 15 ringde min läkare som överenskommet. (alltid lika roligt när det funkar). Vi pratade i ett par minuter, jag beskrev mina besvär. Han ställde ett par motfrågor och undrade hur mycket sjukskrivning jag tänkt mig. Vi kom överens om att  25% var rimligt, så att jag fortfarande kan jobba men får gå hem tidigare om dagarna för att vila. Sen kom det lilla kruxet. FK gillar inte att sjukskrivningar skrivs ut via telefon. Läkaren ska helst träffa patienten. (vilket jag iofs kan förstå för det mesta, men läkaren kan ju knappast se på mig hur ont jag har och jag kan ju inte riktigt ljuga om min graviditet heller...) Som tur är så har läkaren en lucka i morgon strax efter att jag varit på kontroll hos min BM.

Så med största sannolikhet går jag från mitt BM besök med en sjukskriving i handen. Vilket betyder att jag idag jobbat min sista fullängdsdag på jobbet. Här ska vilas!

2011-10-11

att inte orka....

Det finns tillfällen i livet när allt känns inte väldigt tungt och man inte vet hur man ska orka med. Vad som leder till dessa tillfällen är väldigt individuellt för oss alla. Idag läste jag ett citat på fejjan som jag tyckte om, för jag tror att det är väldigt sant. För de allra flesta av oss får inte större bördor än vi orkar bära. 

bilden tagen från  Naughty Networkers

Kram till er alla därute som behöver en lite extra just nu!

Kommentarer

Blogger har för närvarande problem med kommentarsfunktionen. Det är problem med webbläsarna InternetExplorer 8 och 9.


Mitt tips om du vill kommentera är att åtminstone tillfälligt installera en annan webbläsare t ex. Firefox eller Google Chrome. Då funkar det att skicka som vanligt. Jag hoppas de löser problemet snart. Har varit såhär sen i onsdags eller torsdags förra veckan :(

2011-10-10

Trattkantarellsoppa

Min kollega A hade med sig en IKEA-kasse med trattkantareller till jobbet idag som den som ville kunde ta av. Till dessa bifogade hon recept på trattkantarellsoppa. Hos oss bytte vi raskt menyn från falukorv till soppa. Riktigt mumsigt och det bästa är att det blev kvar en matlåda åt mig.


Här kommer receptet:

1 liter färska trattkantareller
1 klick smör
4 msk vetemjöl
1 liter buljong från tärning
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl grädde
1 msk ädelost
1 tsk citronsaft
lite persilja

Skär svampen i bitar, lägg i svamp och smör i en kastrull, koka ihop ett par minuter.
Tillsätt mjöl och blanda väl. Häll i lite buljong i taget, rör hela tiden.
Smaksätt med tomatpuré och ädelost, Låt allt koka i 20 miuter. Tillsätt grädde och citronsaft, strö över persilja. Serveras het.

Vi åt även en grov ciabatta med ost till. Supermumsigt i höstmörkret. Till och med lilla M slevade i sig soppa för glatta livet. Det är ett bra betyg tycker jag ;)


2011-10-09

inte som planerat...

Idag stod det bakning på schemat. Jag hade tänkt att jag skulle baka bullar och lite annat till dels min födelsedag, men även lite "bra att ha i frysen" när vi får besök som vill träffa bullen när hen är född. För att kunna baka var jag tvungen att handla lite ingredienser, så jag tog med mig M och mamma till affären. På vägen hem tittade vi in på Barnens hus. Min mamma köpte en docka till M som hon ska få samtidigt som hon blir storasyster och jag köpte en ståbräda som M kan stå på när vi går till och från dagis om hon inte orkar gå.


När vi kom hem åt vi lunch och sen lade jag mig med M för att hon skulle sova middag. Jag somnade också och sov i ca 30 minuter. När jag klev upp var tanken att jag skull börja baka, men jag orkade helt enkelt inte ta mig för och stöka ner i hela köket. Så jag struntade i bakningen och röjde på hatthyllan i hallen istället. Allt som legat där huller om buller i korgar och fritt hamnade i fyra sådana här lådor istället:

Nu är det kväll och jag kommer nog inte att göra något mer vettigt... Sitter och lyssnar på M som inte vill somna och ligger och underhåller A sen en timme tillbaka. Misstänker att det blev liiite för lång tupplur på dagen för hennes del idag. Ja, man lär sig av misstagen ;)

2011-10-08

Så nöjd!

I morse hade jag en dejt med Jessica på Aqva. Jag bad om något höstigt - och här är resultatet:



Efter besöket hos Jessica åkte jag till IKEA och shoppade lite lådor. Ska visa er sen vad jag ska ha dem till! 



    

2011-10-07

ÖNSKELISTA

Om 2 veckor fyller jag år. Det är inte alltid lätt att önska sig saker, men så tänkte jag att jag kan ju ägna ett blogginlägg till att bli önskelista. Jag kommer att fylla på den eftersom jag kommer på fler saker.


Nikkor 18-105 3,5-5,6 med VR


nikon sb600

Rensa i röran av Karen Kingston

Fodral till mobilen (hittade tex på den här sidan på nätet: http://www.skal-man.se/universal-fodralvaska-purple-xl/2130-0)
Laddare till bilen:

Våg som visar lite mer än vikten, dvs kroppsfett och vätska i %


Gillar egentligen inte att önska mig saker till hemmet när det är födelsedag, för det är ju liksom "min" dag. Men den här kan gott få ligga på önskelistan ändå ;)
Hamburgerpress, finns bland annat på Cervera, där jag även lånat bilden.


2011-10-06

Tankeställare!

I tisdags gick jag en hel del på jobbet. Mer än vad jag brukar. Jag var redigt trött när jag kom hem och foglossningen gjorde sig rejält påmind.

Jag fick sota för det igår. Bullen tog en vilodag. Min bulle som normalt är ett väldigt livligt barn brukar säga hej till mig redan på morgonen med ett par buffar och sparkar. Vi morgonfikat sitter kollegorna och kikar på hur magen konstant byter form. Och under resten av dagen knuffar jag ibland vänligt tillbaka när jag tycker att bebis är lite för vild för att det ska vara  bekvämt för mig som mamma.

I går morse när jag vaknade var magen lugn och stilla. Tänkte inte så mycket på det. Men när det gått ett par timmar  och den lill* ännu inte givit sig till känna började tankarna och oron komma. Vid 10-tiden kände jag som en lätt smekning inifrån. Inte i närheten av de sparkar jag brukar få. Men dock ett livstecken i alla fall. Men sen var det återigen alldeles lugnt och stilla. För lugnt och stilla för att det skulle kännas ok. Jag satt på möte hela förmiddagen och vid lunch kom det ett par väldigt lugna rörelser till. Sen var det lugnt igen till tre-tiden. När jag kom hem bestämde jag mig för att om bebisen fortsätter att vara så här lugn under kvällen/natten så ringer jag till förlossningen på morgonen.

Körövningen gjorde susen. Äntligen lite ordentligt med liv i luckan. Så det blir inget telefonsamtal till förlossningen idag. Däremot fick jag mig en rejäl tankeställare och bestämde mig för att prata med min familjeläkare om sjukskrivning. Jag vill absolut inte gå hemma den månaden som är kvar, men 25% kortare arbetsdagar borde göra susen hoppas jag. Ska ringa under dagen idag och boka en tid, så får vi se hur det går.


Uppdatering 08:55
Ringde i morse och fick en telefontid på onsdag nästa vecka. Nästan en vecka dit, men jag får försöka ta det så lugnt det går tills dess :)

2011-10-05

Oktober = Rosa

Jag ogillar färgen rosa skarpt. Det är med visst motstånd som jag började klä M i rosa, men nu har jag kommit över det värsta motståndet ;)

Men så kommer den rosa månaden  - oktober - när vi uppmärksammar kampen mot bröstcancer. Jag har ingen i min närhet som drabbats av just bröstcancer, men eftersom jag är kvinna så är jag ju i farozonen. Dessutom har min mamma jobbat yrkesmässigt mot bröstcancer sen 80-talet och i mitt jobb arbetar jag med Bröstenheten på vårt sjukhus, så det ligger mig varmt om hjärtat. 

Den här veckan har det stått damer i entréhallen på sjukhuset och sålt produkter till förmån för Rosa-bandet kampanjen. I år köpte jag faktiskt inget "traditionellt" rosa band. Istället blev det:

En bagage-tagg att sätta på resväskan, där man skriver sitt namn och adress

Ett USB-minne!

En rosa ring med texten "Faith"

Bagage-taggen köpte jag flera av, så jag behöll en, resten fick min mamma i present, dels för att hon klär bättre i rosa än jag och dels för att hon är så underbar så jag tyckte hon var värd det!


2011-10-04

Jubileum

Idag firar jag och A fyra månader som gifta!!!! 

Foto: Petra Gau


och idag är det tisdag och kanelbullens dag. Vilket råkar inträffa samma dag som vår bulle går in i 35:e veckan.... Inget är som väntans tider ;)

2011-10-03

Sommar i oktober

Helgen bjöd på underbart sommarväder i lördags. Vi tillbringade helgen i stugan. Det var dags för bryggupptagning så jag och M följde naturligtvis med A för att umgås med familjen. Vi kom dit på fredag kväll och blev bjudna på tacos till kvällsmat. A:s bror med fru stod för middagen. Eftersom de har en timmes kortare väg att åka så stod de för maten på fredagskvällen. Vi gick och lade oss ganska tidigt och sov gott hela natten.

Vi invigde vår elektriska filt som jag fick av min moster i somras. Det var underbart att komma ner i den svala lite fuktiga källaren där vi brukar bo och krypa ner i en varm säng. Me like !!!!

Lördag morgon tog vi det lugnt. A gick ner till badet och hjälpte de andra gubbarna att ta upp bryggan. När de var klara packade vi in oss i bilen och åkte till Kopparberg där det var årlig marknad i helgen. Jag kan inte påstå att vi gjorde några jättekap, men det var mysigt att bara strosa omkring och titta på folk och saker. Det enda jag faktiskt fick med mig hem var en dammvippa, ganska otippat för att vara mig va?!

(jag inbillar mig att det blir roligare att damma med den här ;))

Vi började med lunch och så fikade vi en del ;) Efter 2,5 timme ungefär var det dags att dra sig hemåt. Trots foglossningsbälte smärtade det rejält. Så det var hög tid att åka hem till stugan och vila.

På lördagkvällen var det vår tur att stå för middagen. Som tur var så hade vi planerat väl och vi värmde upp den medhavda lasagnen. Riktigt skönt att inte behöva stå och laga mat när båda två var ganska trötta.

Söndagen mötte oss med höstväder igen. Vi njöt länge av frukosten med tända ljus. Resten av familjen hade antingen redan åkt tidigt - eller sov fortfarande, så det var bara vår lilla familj som var uppe. Supermysigt!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...