Sidor

2012-06-30

Cityfestival

Det är festival i stan den här helgen. Jag kan tycka att det är lite jobbigt när det är så väldigt mycket folk på samma ställe, men jag uppskattar verkligen att det händer saker i stan. Nu är det sommar och fullt upp, Västerårs City Festival den här helgen och Big Power Meet nästa helg. Fast då flyr vi nog till stugan.

M gillar att sitta i bilen en stund efter att vi handlat. Men jag har ännu inte invigt henne i hemligheten att den rör sig om man stoppar i pengar...

Jag tog en sväng till affären idag för att handla lite käk. Helt ok enligt mig och ännu mer ok blev det när jag kom hem och upptäckte att A dammsugit och våttorkat golvet ;) Innan jag åkte messade jag K och H för att fråga om de hade några planer för kvällen eller om de ville komma hem till oss och äta tacos. De hade bestämt sig för att gå ut och käka och sen lyssna på musiken som spelas på festivalen. Att gå på konsert med två små funkar inte så bra, men äta måste man ju! Så vi bestämde oss för att ses på Texas Longhorn. M fick kyckling med pommes 
och jag valde Nachos.

Himla gott var det. Sen tog vi en snabb sväng runt de olika festivalstånden. M fick en glass och så åkte vi hem.

Till min stora förtjusning så kör de repris av andra säsongens "Downton Abbey" med två avsnitt varje lördag. När andra säsongen sändes var det en massa strul med nattning och vi var borta en del och så som gjorde att vi missade den. Men jag älskar brittiska serier och blev så glad när jag förstod att hela säsongen går i repris!

2012-06-29

Eget liv?

Bloggen publicerar tydligen inlägg på egen hand idag... Och när jag skulle kolla fenomenet från min mobil tidigare under dagen - så verkade DNS-servern ha fått fnatt eftersom jag istället för min blogg hamnade på en sida för utbildning på Västerås stad, där jag ombads fylla i användarnamn och lösenord. Ja, ja, det felet är numera återställt, och utkastet från den tidigare som blev publicerat idag är raderat. Så jag hoppas därmed att ordningen är återställd ;)

2012-06-28

Tack och hej, leverpastej!

M har sin sista dag på dagis före sommarlovet idag. Eftersom A jobbar så bestämde vi att hon skulle få gå på dagis tills det stänger för sommmaren. Det är ganska lugnt och skönt där på dagarna nu, med färre barn - men hon får ändå träffa sina kompisar. M älskar andra barn och när vi är hemma så frågar hon ofta om dagis och de andra barnen, så jag tycker att det är skönt för henne att hon får vara där sina timmar. Nu väntar ett 9 veckor långt sommarlov (och jag misstänker att det kommer att vara många frågor om när hon ska få träffa barnen igen ;))

När M kommer tillbaka till dagis den 4 september! kommer hon att börja på den andra avdelningen - den för stora barn. Därmed är det inofficiellt avsked idag när jag hämtar henne. Hon kommer ju såklart att träffa både barn och personal från sin avdelning även i fortsättningen - men det kommer ju inte att vara hennes avdelning längre. Vi har uppskattat dagis väldigt mycket och därför vill vi ge personalen ett litet tack för den här tiden. Så jag knepade ihop två tack-kort och stoppade i en varsin bio-check. Nu hoppas vi på att vi får fint väder resten av sommaren så vi alla får njuta av ledigheten!

Nästan klara

Älskar cellofan! Allt blir så mycket festligare då!

2012-06-27

REA

Det blev inget sova av efter dagislämningen idag. Istället blev det en promenix till ICA och när jag kom hem satte jag mig för att tillverka tack-kort. M går sista dagen på sin avdelning i morgon, och när hon kommer tillbaka efter sommarlovet börjar hon på avdelningen för stora barn. Så jag har gjort kort till hennes fröknar. Halv tolv ringde A och undrade om jag ville haka på och äta lunch med honom, och det är klart att vill! Så det var bara att stoppa lilleman i bilen och så iväg. Sen hämtade jag M på dagis och gick hem till morfar. Väl där lämnade jag barnen en kortis och stack ner på stan för att fixa det sista till korten. Jag behövde ett gult band till korten, och det skulle ha gått på under 10 kr om jag hållit mig till planen. MEN - när jag kom till Panduro så upptäckte jag att de har sommarrea med 50% rabatt, så vips slank det ner en massa annat i korgen och notan landade på nästan 250kr.... Ja, ja, det blir ju en massa fina kort av det hela!

Tröttmössa

Ok, det är liiite mitt fel, för jag kom i säng väldigt sent igår. Först var det Allsång på Skansen, sen Morden i Midsomer och sen fastnade jag framför datorn, så klockan var närmare ett när jag somnade. Det är illa även i vanliga fall, när jagli får sova till 7.15. Behöver jag ens nämna hur förödande det är när 3-åringen kl. 4.35 börjar tjata om att hon vill ha välling och fem minuter senare om att hon vill gå upp för att hon inte kan somna? Resultatet var en vaken 3-åring och en vaken bebis och en inte så vaken mamma som tänkte rädda pappans sömn i någon timme till. Vi klev upp och jag försökte tappert förklara för M att det var mitt i natten (hur lättlurad tror jag att hon är? Det var ju ljust ute och solen sken...) Mitt andra argument var att inte ens Bolibompa hade börjat. Men det gick ju att lösa med DVD:s hjälp. Så nu är klockan halv nio, jag är dödstrött och funderar skarpt på om jag inte ska lägga mig igen när M är lämnad på dagis och jag handlat det som behövs till i kväll. Jag är nämligen rädd för att jag inte håller mig vaken resten av dagen ändå.

Bolibompa som alltså börjar sända 05:30 på mornarna

2012-06-26

Kylskåpsrens

Hade inte så många idéer på vad jag skulle laga till middag igår, så jag plockade fram en lantkorv ur frysen och tänkte att jag skulle göra korvstroganoff. Men så öppnade jag kylskåpet och hittade en massa grönsaker som vi var tvungna att göra något med. Så jag stekte upp allt och gjorde en korvgryta istället, som serverades med tortillabröd för dem som så önskade. 

Innan jag saltade maten tog jag undan en del, körde det i mixern och vips så hade jag fixat mat åt F också. =) 


Tyvärr ratar M allt vad grönsaker heter så hon åt bara korven. Det blev jättemycket mat över, så jag tog det som var kvar och körde allt i mixern (inte riktigt lika länge som F:s portion) och så blev det en pastasås som jag serverade till Pappardelle (den bredaste bandspagettin) Supergott tyckte vi och M åt såsen utan att knussla kring grönsakerna: Mission accomplished!

Innehåll:
Lantkorv (funkar lika bra med vanlig falukorv)
1 gul paprika
1 röd paprika
salladslök
3 tomater
1 palsternacka

2012-06-25

Appar


Jag gillar inte Word Feud. Det är inte riktigt min grej och jag blir bara deppig när jag inte lyckas lägga ord så jag får många poäng.

Quiz Me är kul, men jag spelar det alldeles för lite för att kunna skrapa ihop några poäng.

Rumble däremot gillar jag asmycket! Trots att jag suger och inte får några poäng. Vännen K är suverän och jag är så tacksam över att hon inte tröttnat på att spela med mig trots att det knappast är någon utmaning ;) Apropå bra spelare: Kolla här! (Det ser nästan så ut när K spelar!)

Det andra roliga spelet som jag fastnat för är Draw Something. Jag har gratisversionen och den har funkat super fram till nu.... Min motspelare har gissat ordet TACO, men när jag ska titta på det så finns inte ens rätt bokstäver med som alternativ! Det ser ut som att spelet har blandat ihop den här omgången med förra omgången då hon skulle gissa på TELEFON... Har nu mailat de som gör spelet och bett om hjälp för det vore ju trist att bryta nu!


2012-06-24

mera midsommar

Långbord med plats för 17 ätande personer. Inte illa! 

Efterrätten, dvs jordgubbar och tårta nere vid "tennisplan"

Midsommardagen: Noraglass

Noraglass i stora lass :)

(nej, hon har inte slagit sig ovanför ögat... men hon är så söt att myggen och knotten inte kan låta bli henne och hon har nog en 4-5 bett runt ögat, pluttan.)

2012-06-23

Du lindar av olvon

Nu har vi firat midsommar i dagarna två. Tyvärr har jag för dålig täckning på min mobil för att kunna skicka över bilderna som jag tagit med den, men det är ju bara att lägga upp dem en annan gång. Håll till godo med bilderna från "stora" kameran :)

M:s krans

F leker på altanen under fm

Marängtårta som på mormor K:s tid.

Björnen sover...

2012-06-21

Utloggad - inloggad

När jag lärde känna A och vi firade midsommar i hans stuga, då checkade jag ut i tre dagar. Min mobiloperatör har ingen täckning där och något annat media att kommunicera med hade jag inte. Nu var jag precis på väg att lägga ett inlägg som skulle förklara varför jag inte kommer att höra av mig på ett par dagar, tills jag kom på att jag numera lever i en värld full av mobila bredband och åtkomstpunkter. Så det blir nog lite bloggat i midsommar också!


Aktiviteter

Varje dag den här "helgen" dvs fredag, lördag, söndag och måndag har M vaknat och frågat om vi ska gå till dagis idag. När svaret blivit nej har hon frågat om ÖF och de dagar som svaret blivit nej där med har hon velat gå hem till mormor och morfar. Nu ska ni inte tro att hon inte vill vara med mig, å nej. Jag ska ju vara med förståss, och fröken har blivit jätteledsen de gånger jag smitit iväg på annat en stund.

I morgon är det midsommarafton och vi kommer att vara i stugan, så då kommer det ju att vara full rulle på M, kusinerna och sysslingen. Sen är det en vecka (dvs 3 dagar) kvar innan det är dags för "sommarlov" för M. Jag sitter här och försöker komma på aktiviteter som vi kan göra, för ska vi vara hemma hela dagarna hon, jag och F så kommer det att sluta illa om vi inte har något att hitta på att göra. Till på köpet så kommer mormor och morfar att vara borta under större delen av juli så då kan vi inte gå dit och hänga heller. Misstänker att dagiskompisen L kommer att få mycket besök i sommar, och att ett säsongskort på Parken Zoo är på sin plats. Hade gärna åkt till Löga och badat, men det är lite svårt med två barn, där den ena inte går alls och den andra går när hon själv vill. I och runt vatten är hon dessutom väääldigt mammig när jag är i närheten. Vi får helt enkelt ta och inventera alla våra kompisar som har barn, och sen sätta ihop värsta lekschemat, så ska nog den här sommaren bli underbar den med :)

2012-06-19

Välbehövligt

Idag har jag varit på massage. Att ligga i sängen och amma och sen sova på helspänn för att inte rulla över något av sina barn gör att jag fått ganska ont i kroppen. Nu så här efteråt är det mycket bättre!

Jag gick till ett ställe som var nytt för mig, och jag kan helt klart tänka mig att gå tillbaka dit. SPIRA massage och friskvård heter det.

En bra sak är att man bokar sin tid på nätet. Då kan jag boka när jag kommer på att jag vill gå, och behöver inte vänta tills det blir en bra tid telefonmässigt sett.

2012-06-18

På egen hand

Vi och typ hälften av alla sommarlovslediga tog oss till badhuset idag. Vädret tillät inte riktigt utomhusbad. 15 grader och spöregn... Lite tröttsamt tyckte prinsen allt att det var med bad.


Han vaknade när jag klädde på honom kläderna, och somnade om lite senare på eftermiddagen. Han blev trött när jag och prinsessan satt och ritade. När jag försvann in i sovrummet med prinsen - tyckte hon att det fanns roligare ställen att måla på än papper. Så här fin blev hon =)


I morgon är det äntligen dags att gå till dagis. Det är två veckor kvar innan det är sommarlov för prinsessans del. Undrar hur det kommer att gå... Hon har frågat varje dag den här "helgen" om hon får gå till dagis idag. Men jag är tacksam för att hon trivs!

2012-06-17

Revbensspjäll

Ca 1,5 kg revben (jag hade 3kg och dubblerade satsen)

0,5 dl soja
3 msk sweet chilisås
2 msk tomatpuré
1 msk mango chutney
5 msk grillkrydda

Jag valde mango chutney som var het, och jag skulle nog kunna tänka mig en aning mer chili, för hettans skull och personligen så är jag inte så förtjust i soja, så nästa gång minskar jag nog på mängden soja och grillkrydda.

Skär itu revbenen och koka dem tills de är klara. (Jag kokade i ca 5 minuter, men när jag kikar runt på nätet på andra recept, så står det att de ska förkokas upp till 40! minuter så nästa gång lägger jag nog på ett par minuter för att få dem ännu mörare)

Låt revbenen svalna och ha på glaze. Grilla på hög värme för att gå glazen att fastna.
Smaklig spis!


i goda vänners lag

I fredags kväll hade vi gäster. K och H kom äntligen hem till oss. De och vi är så upptagna att det inte blir så ofta som jag önskar.

Under sommarhalvåret brukar det oftast vara grillat som bjuds hos oss. Dels gillar vi det skarpt och sen får man ju passa på när vädret tillåter. Därmot så kan jag ibland känna att det är dags att förnya sig. När jag var i affären för att handla hade de billiga revben. Och så fick det bli. Grillade revbenspjäll till varmrätt och Gino till efterrätt. Rött vin till maten och champagne efteråt. Supergott blev det om jag nu får skryta. För att fortsätta på samma linje kan jag ju även meddela att vi spelade spel efter maten. Vi spelade "svenska språket"  - ett Qube-spel som är som en frågesport. Vi hann med två omgångar och jag vann båda =)





Igår var vi hemma hos mina föräldrar. När vi åt frukost tittade M på mig och frågade om hon skulle gå till dagis idag. När jag svarade att det var helg och att dagis var stängt, frågade om hon om vi kunde gå till ÖF. När jag sa att även den var stängd, frågade hon om vi kunde gå till morfar och mormor. Och det kunde vi! Vi hängde där nästan hela dagen. M lekte för fullt, F låg på golvet i köket, A vilade på soffan och jag hjälpte pappa med datorn.

Halv fyra hoppade jag och A in i bilen och körde till Skultuna. Jag hade svarat på en annons om studsmatta. Egentligen är jag emot studsmattor, det går att göra sig så vansinnigt illa på dem. Men en sjukgymnast tipsade om att det är ett bra sätt för M att träna upp sin motorik/balans, så vi tänkte att man får väl testa och se.
Eftersom det har hällregnat i två dagar, så får studsmattan vara nedmonterad ett par dagar till. Så här ser den i alla fall ut, bilden är hämtad från annonsen på blocket.se

Väl hemma från blocket köp så lämnade jag av A och tog med mig F och åkte hem till vår körledare som bjudit in kören på försommarfest. Hon gör det nästan varje år, och det brukar var så himla trevligt! Kanske är det pga min körabstinens, men jag var lycklig hela kvällen igår. Det är så häftigt att få vara med i en kör som inte bara låter bra, men som består av en mängd underbart härliga människor också!


2012-06-14

Besvikelse

Vi hade en skitmorgon idag. Natten var sådär, men många uppvak, jag vaknade med världens huvudvärk och så mitt vanliga morgonhumör på det gjorde att jag inte klarade av att vara en bra mamma i morse. Jag hatar när det händer och jag mår dåligt efteråt. Men jag antar att vi alla får psykbryt någon gång. Men som sagt jag är inte stolt över mig själv och hoppas att det inte händer igen.

När M var på dagis passade jag på att gratta A-M som fyllde år igår och bjöd henne på lunch. Vi var på stan och F var en liten solstråle hela tiden. Precis innan jag skulle gå somnade F. Skön stil onekligen.
Efter att jag hämtat M på dagis ville hon till ÖF på Mikaeligården. Vi kom överens med L och hennes mamma om att ses där. Väl framme upptäckte vi att det var 14 juni och att ÖF var stängt för utflykt till Vallby Friluftsmuseum. M bröt nästan ihop. Stackaren blev så besviken igen över att vi inte skulle till Mickis. Jag försökte att vara pedagogisk och vi gick till dörren där jag lät henne känna själv att den var låst. Tillslut lyckades jag lugna ner henne och vi åkte till Vallby. Där var det fika och sen tittade vi lite på djuren. Sist men inte minst bjöd ÖF på glass. Vi hade en riktigt mysig stund.

Väl hemma gjorde jag i ordning mig för en kväll ute med några av mina kollegor. En av sköterskorna på bröstenheten har fyllt 60 och vi var ut och åt för att fira henne. Det var jätteskönt att få komma ut och umgås med andra vuxna människor i ett par timmar. Jag åt fläskfilé i pita
 och delade en flaska rött med min mamma (ja, vi jobbar på samma ställe - kind of)


När jag kom hem grät F ganska rejält, men A bedyrade att det bara var någon minut sedan han börjat. Det hade gått galant att vara ensam med båda barnen, så det finns hopp för körsång i höst ;)

2012-06-13

Datorlös

Lämnade in datorn idag. De kunde inte säga om det skulle gå på garantin eller inte. Vi håller tummarna för att att det går på garantin, har ingen lust att betala för en tangent som borde sitta på plats. Vad som känns tråkigare är att det kan ta upp till 20 arbetsdagar innan jag får tillbaka den. Som tur är har jag den gamla datorn kvar, men självklart vill jag hellre ha den nya ;)

Efter dagis idag var vi iväg till Handikappcentrum för en utbildning i ledrörlighet tillsammans med M. Det var en jättebra utbildning och vi fick några bra tips och idéer på hur vi ska träna med henne. Tyvärr missade vi återigen chansen att gå på våffel-kafé på Mikaeligården, men förhoppningsvis blir det av nästa vecka istället. Jag hade glömt bort utbildningen idag och hade lovat henne att vi skulle gå idag. Hon blev jättebesviken när morfar hämtade henne och sa att det inte skulle bli någon tur till Mickisgården. Jag tyckte riktigt synd om henne, och samtidigt så fascinerad över att hon börjar ha lite koll på tid - igår, idag och i morgon.

2012-06-12

saknar N

Min dator är trasig... Igår började mitt att krångla på datorn. Eller egentligen har det krånglat ett tag, men igår blev det riktigt illa. Jag trodde att det kommit in något under tangenten för den blev trög att trycka ner. Pillade lite försiktigt för att se om jag kunde lirka ut det som var där. Nu var det inget där, men plötsligt satt jag med tangenten i handen. Jag försökte sätta tillbaka den i ca 45 minuter. Sen kom bästa pappan och lyckades efter ca 30 minuter. Tyvärr var tangenten väldigt trög och nu har den lossnat igen... Som tur är så har vi kvittot kvar, så jag ska lämna in datorn i morgon. Resten av kvällen får gå till att spara allt jag har på en extern hårddisk.


2012-06-10

Stämningsfullt

Efter en "barnintensiv" helg var det en lisa för själen att få sjunka ner i en kyrkbänk och lyssna till körens sommarkonsert.


Ett gammalt fotot av Mariakören, men jag är åtminstone med :)


Åh, vad jag längtar tillbaka! Men nu är det sommaruppehåll och i höst hoppas jag verkligen att det funkar för A att vara ensam med båda barnen vid läggning på onsdagarna. Annars får F följa med och sova i vagn utanför lokalen där vi repar eller nåt... För jag vill så gärna sjunga igen!


2012-06-09

Beundran

Idag stack A till stugan runt halv åtta. Själv låg jag kvar i ca 30 minuter till innan jag klev upp. Förmiddagen flöt på. F låg i vagnen och sov förmiddag när M tyckte att vi skulle leka att vi sover i hennes säng. Klockan var strax före tolv och jag tänkte att hon väl är ganska trött efter att ha varit vaken så länge, så vi vilar väl lite. Det brukar bli ett par minuter i sängen innan hon kommer på att det är roligare att lägga pussel eller så. Men tji fick jag. Vi tvärslocknade båda två. Jag får väl skylla på vädret eller nåt?

I alla fall, så vaknade jag efter ca en timme av att F låg i vagnen ute och påkallade min uppmärksamhet. Upp med båda barnen, blöjbyte och så iväg till ESC och IKEA. Tänkte jag skulle bjuda min dotter på lunch där, men när jag såg kön i restaurangen så fick det bli varmkorv till lunch. Sen lekte M i alla tre lekplatserna så hon blev alldeles trött. Dagens favorit var mini-kundvagnarna på IKEA och sen ICA. Ja, när vi var färdiglekta så var det dags för dagens tråkiga, nämligen att handla så vi har frukost hemma när pappa kommer hem i morgon bitti.

Efter en dag som denna, när jag visserligen njutit väldigt mycket av mina barn, men också kämpat med en trotsig 3-åring, har jag längtat efter min man. Speciellt när vi kom hem och jag skulle till att laga middag med två hungriga gnälliga barn som båda ville ha min fulla uppmärksamhet. Alltså hur gör ensamstående föräldrar för att orka med dag ut och dag in? Mina barn är ju ändå väldigt snälla och gnäller och gråter inte alls mycket! Så en eloge till alla ensamstående där ute, ni är verkligen värda en bragdmedalj!

Bästa leksaken idag

2012-06-08

Prinsar och prinsessor

Det blev ingen tur till IKEA, inte för att mormor var ovillig barnvakt, utan för att hon erbjöd mig lådor som hon hade hemma. Sen blev det inte så mycket gjort i tvättstugan ändå men det är en annan historia :)

M vaknade vid sextiden i morse. A var snäll nog att låta mig och F ligga kvar i sängen och klev upp med sessan. Han väckte mig när han var på väg till jobbet, då var klockan nästan halv nio!!! Så min dag blev inte riktigt som jag tänkt mig. Först duschade jag och så åt vi frukost. Sen stoppade jag båda barnen i badet. M i badkaret och F i balja bredvid. De var således rena och fina när mormor kom och drack kaffe med oss. Istället för att begrava mig i tvättstugan, bestämde jag mig för att ta vara på det vackra vädret. Senaste veckans oväder har dragit in en massa skräp på altanen och våra kuddar i lounge-delen var alldeles gula av allt pollen. Så det blev till att röja lite ute istället. Morfar kom också efter en stund och han och mormor planterade lite växter åt oss.

Sen var det lunchdags och klädbyte inför studentuppvaktning. Jag och M hade våra turkosa klänningar från Me and I på oss och fick jättemycket beröm för att vi var så fina. Flera sa till oss att vi såg ut som prinsessor :) När vi kom hem från uppvaktningen klädde jag av M för natten.
M: -Mamma, du och jag är prinsessor och pappa och F är prinsar, eller hur?
Jag: -Ja, hjärtat, det stämmer.
M: -Men vad är då morfar och mormor?
Jag: -Tja, då är väl de kung och drottning?
M: -Nej mamma, de är morfar och mormor!

Det är 21 år sedan jag tog studenten.... Hoppsan vad tiden går fort! 

2012-06-07

Skräp

Ok, det är bara att inse att söndag (röd dag) mitt i veckan inte funkar för mig. Det blev en massa skräp igår och då har jag svårt att ställa om och låta bli dagen efter. Så idag har de också slunkit ner mer än vad som var tänkt av sådant som det inte ska slinka ner något av under veckorna.

MEN det är bara att ta nya tag och kämpa på. Så jag passar på att byta invägningsdag och börjar om i morgon bitti.

I morgon ska jag fortsätta med mitt försök att få undan lite kläder från tvättstugan. Det kan ev. vara så att jag behöver ta mig en sväng till IKEA för att köpa ett par plastbackar, men hoppas då att mormor kan titta till barnen en kortis, så att besöket blir snabbare. På eftermiddagen ska vi uppvakta en student. Jag kommer även att vara gräsänka fredag och lördag kväll, men sist gick det ju så bra att jag inte tänker vara orolig över hur det kommer att gå. Ev. tar jag med barnen och åker till stugan med mormor och morfar, men det är lite väderberoende, så jag får se hur jag gör.

2012-06-06

nationaldagsfirande

Jag vet inte om jag ska kalla det för ett direkt firande, men skoj var det! I morse packade jag in mig och F i bilen och åkte på äventyr. A och M åkte till Örebro för att hälsa på den sidan av släkten. Jag är med i en  grupp på FB som består av novembermammor. Idag var det så dags för en träff. En av mammorna har tillgång till en stuga i Södermanland och där samlades vi under dagen. Vi åt lunch, fikade och slutligen grillade vi. Vi bubblade en massa om barn men också om annat. Det var en riktigt lyckad dag och väldigt skoj att träffa de andra mammorna och deras barn. Hoppas verkligen att jag får chans att träffa dem igen.


2012-06-05

Ny mat

Idag var F och jag på Pinglan med E och V. Det var längesen jag var där, men oj vad kul det var! Ska definitivt gå dit i höst med F, han tyckte att det var jätteskoj!

Efter Pinglan gick vi hem till oss, med ett stopp på ICA där vi köpte med oss plocka-själv-sallad. Jag och E hade precis ätit när telefonen ringde. Det var M:s fsk som ringde. M har ögoninflammation - så de ville att jag hämtade henne tidigare. Förutom ögonen så var det inget fel på vår tjej, men hon var lite trött. Jag tror inte att hon sov middag idag. Hon och en tjej till fick äta lunch med barnen på ovanvåningen. Det är där de ska börja i höst, så det var lite inskolning. I vilket fall som helst så ville M sova i vagnen ute när vi kom hem, så det fick hon göra. Efter en timme stökade jag så högt i köket att hon vaknade :) Jag plockade fram Bamses Fyra i rad, ett spel vi inte spelat förut, för att göra henne lite glad och för att hålla henne sysselsatt. Jag lyckades.

Igår när vi var ute och firade kom vår första leverans av Linas matkasse. Har bestämt mig för att testa ett tag och se vad vi tycker. Idag lagade vi första rätten, salsiccia med pestopasta och fänkålssallad. Det var jättegott, men precis som jag misstänkte så gillar jag inte fänkål. Eftersom jag inte ville förstöra hela salladen tog jag det säkra före det osäkra och serverade fänkålen på sidan av. Någon som däremot gillar fänkål är den här lilla donnan.

in action ätandes fänkål

Tänkte även bjuda på en bild av de vackra blommorna som jag fick av min man igår.

2012-06-04

Vikten av korrekta instrument

För en vecka sedan ställde jag mig på vågen på måndag morgon. Jag tycker att förutsättningarna bör vara så lika som möjligt för att vägningen ska kännas rätt. Så när jag vaknar kissar jag, tar av mig pyjamas och ställer mig på vågen. Vi vaknar ju nästan alltid vid samma tid, så tidpunkten är nästan exakt.

Vi har länge haft en badrumsvåg som bara mäter kilo och hekto. Den var hyfsat snygg för att vara en våg, i glas.Den vägde tillfredställande exakt. Så var det i torsdags tror jag, när jag står i badrummet och A kommer för att ställa sig på vågen. Eftersom jag stod i vägen, tänkte han ta vågen och flytta den till annan plats. I det ögonblicket han lyfter vågen, spricker den i tusen bitar! Som "tur" är så fick ju jag en våg i födelsedagspresent. En sådan som även mäter vätskan i kroppen och således kan berätta hur stor del som är fett. Den visar naturligtvis även kilo. Jag har förlagt instruktionen, så någon kroppsmätning blev det inte, men en vanlig vägning blev det.

Idag när vi ställde oss på vågen för att ta del av veckans resultat, insåg jag att den nya vågen inte är så tillförlitlig. Första gången A ställde sig på den hade han gått ner 3 kg. Inte illa med tanke på att vi inte gjort något egentligen, förutom att vi i 5 dagar av 7 tänkt på vad vi ätit och låtit bli skräpet. Så ställde jag mig på vågen, (den stod visserligen på en tunn badrumsmatta) och hör och häpna, jag har gått ner hela 10 kg på en vecka!!! NEJ, naturligtvis tror jag inte på det. Ställde vågen på golvet istället, och testade några gånger. Kan konstatera att beroende på var jag ställer mig på vågen så har jag gått ner mellan 0,2 och 0,8 kg. Så vad ska man välja?

Har inte någon direkt lust att köpa ytterligare en våg, så jag får helt enkelt lägga mig någonstans mitt emellan. 0,5 kan ju vara rimligt? och så får vi se på det stora hela, kanske ska redovisa resultat en gång i månaden istället?

Rörelse då?
Måndag: inget
Tisdag: 2 x 45 minuter promenad
Onsdag: inget
Torsdag: 2 x 45 minuter promenad
Fredag: inget
Lördag: en heldag på Skansen
Söndag: inget

Kan helt klart bli bättre!!!

Bomull

Idag firar vi ettårig bröllopsdag. På bröllopsguiden.se har jag läst att det är en gammal tradition att varje årsdag har ett eget namn och att mannen ska ge sin fru en present i det material som hör året till. Eftersom vi firar bomullsbröllop får vi alltså se om dagen har något i bomull att erbjuda ;)

Här är några bilder från förra året, foto Petra Gau:








A, jag älskar dig av hela mitt hjärta. Tack för att jag får dela mitt liv med dig!



2012-06-03

mera regn

Även idag har det öst ner. Eller ja, det var ett kort uppehåll på några timmar - men solen som gjorde ett tappert försök att slå sig igenom molnen förlorade kampen idag.

Förmiddagen ägnades åt att packa upp det sista efter gårdagens utflykt och annat allmänt småplock. A dammsög, jag slog in paket och fick hjälp av M att baka muffins. Lunch hos mormor och morfar och sen kom det efterlängtade besöket. Två vuxna och tre barn kom och förgyllde vår eftermiddag. Fina vännen Å som det var så länge sedan jag träffade. Livet vill inte alltid att vi ska få till det, men idag så gick det äntligen. Eftersom vi missat två av barnens födelsedagar och troligtvis kommer att missa den tredje med, så kände jag att jag ville ge dem något extra. Så jag köpte en vattenkana i gemensam sommarpresent till dem, samt en liten sak var så att de skulle få något eget.
Inte den här, men något liknande blev det.

Egentligen är jag emot paket i tid och otid. Om vi är bjudna på födelsedagskalas och går dit har jag självklart med mig paket till födelsedagsbarnet. Men jag köper inget om vi inte är bjudna, eller om vi inte kan närvara på kalaset. Det blir bara en massa paket, och saker som man inte behöver som byter ägare. Dessutom känns det märkligt att tex M ska få födelsedagspaket i mars-april för att vi inte setts sen hennes födelsedag i januari. Jag vill inte att hon ska få för sig att man får paket bara för att man träffas.

Men för de här tre barnen gör jag undantag. A är min gudson och då känns det naturligt att ge honom födelsedagspresent även om det var längesen han fyllde. Dessutom försvarar jag mig med att det var en sommarpresent till dem alla tre med två försenade och ett för tidigt grattis ;)

När besöket åkt hem var det dags att börja med kvällsmaten. Det blev kassler med ris och ananas idag igen. Det är en nygammal favorit hos oss. Mormor och morfar åt med oss, bäst att smöra lite för dem eftersom de är så snälla att de sitter barnvakt i morgon så jag och A får gå ut och äta.


2012-06-02

Stockholm Marathon

gick av stapeln idag och jag måste säga att jag vet inte om jag beundrar eller beklagar alla de tusentals löpare som bet ihop i morse och bestämde sig för att trotsa regnet...

Vi gjorde det i alla fall. Trotsade regnet alltså. Uppe med tuppen, fixa matsäck och så iväg till bussen som skulle ta oss till Stockholm kl.9. Mest imponerad är jag nog av att jag och A föreberett allt igår kväll. Gjort i ordning i princip allt som skulle med, bara maten lagades i morse, och till och med bestämt och lagt fram de kläder som vi och barnen hade på oss. Det har aldrig hänt förut kan jag väl tillägga. Men det kommer att hända igen, för det var en underbar känsla att slippa stressa runt på morgonen som två yra höns och försöka komma på allt som ska med.

Vi åkte med ÖF till Skansen som våravslutning. Det var några barn och vuxna från ungdomskören och så var vi 4 familjer från ÖF. 3 av oss höll ihop lite under dagen och åt tex lunch tillsammans. Trots regnet hade vi en superhärlig dag. Vi började inne på Skansen-akvariet. Jag har ju ormfobi - eller så gott som i alla fall. Ormar är det värsta som finns, men jag har också en önskan om att inte föra över den fobin på mina barn. Så utan att fundera öppnade vi dörren till akvariet och klev in. Innan hade jag bestämt mig för att det inte skulle vara så hemskt som det brukar, och det beslutet funkade faktiskt. Det funkade så bra att jag inte bara kunde titta på ormarna, utan även kunde lyfta upp M så att hon fick klappa på Snoddas (en boa) utan att krivera.

Efter akvariet var det dags för lunch. Vi hade med oss mat och intog den i paviljong Matsäcken som lägligt nog var inomhus. Lunchen var lång, ingen av oss hade bråttom ut i regnet, men så småningom var det dags att ge sig ut igen. Nu var det dags för Lill-Skansen. Det är nybyggt för i år, och förutom hagarna utomhus finns det roliga aktiviteter inomhus. Här är min egen lilla kyckling:

                               
Sen var det dags att ta sig till bussen för att åka hem. Frågar man M vad som var roligast idag, misstänker jag att hon svarar "bussen". Bussresan var väldigt spännande. Hon kikade lite på pappa för att se hur man gjorde när man satt i en buss, och knäppte således händerna precis som pappa ;)


Väl hemma bjöd mormor på en jättegod köttgryta som var perfekt att värma sig med. Nu sover båda barnen gott i sina sängar och jag misstänker skarpt att vi vuxna snart gör det samma :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...