Sidor

2012-07-29

Bjursås

Helgen har spenderats hos våra vänner i Bjursås. Vi har haft det supertrevligt, M har lekt med deras två tjejer och vi vuxna har pratat, ätit gott och druckit gott, precis som det ska vara med andra ord!


Nu ska jag sätta mig ner och skriva inköpslista. I morgon kommer M:s dagiskompis med familj och grillar och på tisdag kommer L med sonen J och vi ska väl ha något att lägga på grillen då med ;)

2012-07-28

Rätt vunnet

Det blev en sen morgon idag. Det berodde på att vi återigen haft en vakennatt med guldlock. Jag fattar inte vad det är som gör att hon vaknar mitt i natten och sen inte kan somna om. I natt var hon vaken mellan 0.30 och 04.00. Först låg hon i vår säng i nästan två timmar och sen gick hon och jag in på hennes rum för att försöka somna där. Efter en liten stund började M att leka medan jag slumrade bredvid i hennes säng. Vi hann även testa sängen i gästrummet innan vi landade tillbaka i vår säng där hon slutligen somnade. Jag vaknade igen runt halv åtta av lilleman som var klarvaken. A och M sov till strax före 10 och när de gått upp slumrade jag till i nästan en timme till.

När jag klev upp kl. 11 åt vi frukost. Sen duschade jag och A klädde på båda barnen och så lastade vi in oss i bilen och hör och häpna, men klockan visade "bara" 11:59 när vi rullade ut från garageuppfarten. Mot Parken Zoo och nöjesfältet där. Idag var det min tur att åka med M på de attraktioner som hon inte får åka själv. Vår donna ville inte ens få på sig åkbandet, så det fick jag ha på mig istället. Det gick ju bra det med. Det blev en hel del veteranbilar, karusell, djungel-tåg, kaffekoppar och så en mask såklart!

Förra gången vi var här ville M ha en stor hammare. De kunde man vinna vid ett vinst-varje-gång lotteri. Jag gav mig sjutton på att hon skulle vinna en hammare om det så skulle bli någon hundralapp i kostnad. Jag började med att köpa två lotter och lyckades vinna hammaren första gången! (tur att jag inte betalade 100kr på en gång som jag var nära att göra) Gissa någon som var glad och nöjd?!

Vi sprang på fam H/H som också var där. Tjejerna åkte kaffekopparna själva. Men det var ursvårt att ta kort på dem, dels snurrade de hela tiden och dels är de så korta att huvudena knappt når upp. Det är deras hjässor som skymtar i den lila koppen ;)

2012-07-26

8 månader

Igår och idag har en viss fröken pratat om Loftet. Det är namnet på den avdelningen hon ska börja på efter sommaruppehållet. Det hörs att hon längtar, helst skulle hon nog vilja gå dit redan nu. Vi förklarar tålmodigt att hon visst ska börja där, men först efter att vi kommer hem från morbror T.

Det var fint väder idag. Solen gick i moln då och då, men tillräckligt varmt för att M och kompisen W skulle kunna bada i poolen och springa omkring nakenfis på altanen. Vi har ätit både lunch och middag ute, det är sommar det!

F och jag var iväg till BVC för mätning och vägning idag. 7455g och 67.9 cm är måtten på åttamånadersdagen. Han är inte stor vår kille, men han har hittat sin kurva. Kvällsmaten var han inge sugen på alls. Så det slutade med att jag lade en sked pytt i panna (hemgjord) framför honom och så fick han kladda bäst han ville. Lika bra att passa på när han ändå bara var iklädd blöja. När jag ätit klart tappade jag upp ett bad åt honom. Underbara killen skulle nog kunna bada än om det var honom det kom an på. M gillar verkligen att bada, men F älskar att bada ;)


2012-07-25

Första tanden är här!

Som vi har väntat och kikat och väntat. Det har varit en hel del dreggel, ingen feber, men en hiskelig blöjproduktion. F är inte villig att visa vad han har i munnen så det har inte varit lätt att kika och se var den första gadden kommer. Länge såg det ut som att de skulle komma exakt samtidigt, men nu när de äntligen sprängt igenom tandköttet ser man att höger sida leder, den tanden är om möjligt något mer utväxt jämfört med den vänstra. Men det är bokstavligen risgryn ännu och jag hoppas att jag kan ta kort på dem endera dán.  Dock innebär det att det är dags att borsta tänderna på båda barnen numera ;)



2012-07-21

Äntligen kalas :)

Förra veckans inställda kalas sköts till idag istället. Alla var friska och glada, barnen lekte fint, fikat var gott och jag fick träffa några av mina mamma-vänner.

I morgon packar vi ihop och åker till stugan ett par dagar. M får leka med sina kusiner, A får hänga med sin bror och jag får förhoppningsvis slappa lite i solen ett par dagar. Enligt väderappen på min telefon verkar det i alla fall bli hyfsat väder de närmaste dagarna.


2012-07-20

lekdate

Andra dagen i rad som vi haft fint väder, nåja, nästan hela dagen i alla fall. På eftermiddagen var vi bjudna hem till familjen V på fika och korvgrillning. Vi ses inte så ofta, men de är så härliga alla tre! Barnen hoppade studsmatta och badade, vi vuxna fikade och snackade. Efter den grillade korven till kvällsmat så var vi precis på väg att resa oss och gå när åskan och regnet kom. Så det blev till att mysa under altantaket medan regnet stod som spön i backen.


2012-07-19

Bröllopspresent

När vi gifte oss förra året fick vi en upplevelsepresent av A:s bror med familj. Vi visste sedan tidigare att det skulle bli idag, och under söndag och måndag fick vi ledtrådar i form av en rebus. 9:45 träffades vi således utanför Parken Zoo i Eskilstuna idag. Förutom fam E så var även svärmor med, en trevlig överraskning. Båda M och F blev så glada när de fick träffa farmor!

Vi hade en VIP-guidning inbokad direkt på morgonen och gick runt bland djuren och fick berättat för oss om hur de lever. 45 minuter går väldigt fort och vi hann inte med alla djuren, men vi kom en bit in i parken ändå. Runt 11 var det dags för kaffe och sen åkte barnen ett varv med tåget.




Vi fortsatte runt i parken, åt lunch som bestod av pastasallad och kycklingben (supermumsiga!) 

och sen tvärslocknade M. Jag hade tänkt föreslå att vi bara skulle ha F:s vagn med ståbräda till M, men det var tur att vi tog med hennes vagn trots allt. Det blir väldigt mycket för henne med alla intryck. Lagom till det var dags för glass vaknade M och så tog vi en tur till Ordköping där Kalle Kunskap och hans kompis Leo Lejon bor. Vi hade inte köpt något åkband idag, så det blev bara en åktur på nöjesfältet. A tog med tjejerna M på en tur med masken. Båda var överförtjusta. 




Sen var klockan nästan fem och vi kände alla att vi var trötta efter en hel dag av bus och lek. Det gick snabbare än förväntat att komma hem (trots att vi körde lagligt hela vägen!) och vi hann inte ens in innan M ville till mormor och morfar. Vilket var tur eftersom mormor fixat kvällsmat åt oss. Väl där säger M att hon minsann ska sova kvar. Så A gick över till oss och hämtade pyjamas och en portion välling. När M och mormor kröp i säng smög vi hem. Hoppas hon sover gott så hon är redo för nya äventyr i morgon!


Ett par kort på mina pojkar också!


2012-07-18

ligga, sitta...

Idag kom morfar och mormor hem från sin semester. Det blev ett kärt återseende när vi återvände efter dagens äventyr.

Under förmiddagen gick vi omkring och skrotade lite här hemma. M undrade när vi skulle träffa barnen och vi förklarade att vi skulle äta frukost först. F skulle sova, vi skulle klä på oss allihop, sen skulle vi äta lunch och sen skulle vi träffa barnen. Lunchen åts i en rasande fart vill jag lova!

På eftermiddagen åkte vi hem till familjen EdB för fika och grillning. Det var superkul att träffa dem och få höra om deras äventyr på semestern. De fick även äran att vara med och bevittna när F satte sig upp för första gången. Han har hittills lagt sig på mage från sittande, och idag hemma hos T och H låg han på mage och satte sig upp igen. Det är så häftigt att se hans utveckling, eftersom vi aldrig fått följa M på det här sättet. Så för oss är det ju första gången även om F är vårt andra barn. Nu är det dessutom dagar ifrån att han kryper också. Han står på alla fyra och gungar, och gör plankor så klockrena att jag blir riktigt avis med tanke på hur snygga magmuskler han måste bygga ;) Här hemma har vi slagit vad om att han kryper innan han blir 8 månader. Det innebär att han imorgon har en vecka på sig - vi får väl se om vi har rätt...


2012-07-17

Skriver ifatt...

I söndags skulle vi ha åkt på 1-års kalas. Redan före frukost fick jag dock ett sms om att födelsedagsbarnet tyvärr hade feber och kalaset var inställt. M blev jätteledsen över att det inte blev något kalas. Vid frukosten satt vi och pratade lite om vad vi skulle göra istället och bestämde oss hastigt och lustigt för att åka till Parken  Zoo i Eskilstuna. Vi packade in barnen och två vagnar i bilen och så iväg. Och då kom jag på att vi tackat nej till ett kalas i släkten eftersom vi blev bjudna på 1-års kalaset först. Så ett telefonsamtal senare ändrade vi kurs och åkte mot Kumla istället ;) Det var väldigt trevligt på kalaset och dagen blev super. M:s syssling fick en lekstuga och M klev in där och ville inte komma ut. Så nu står lekstuga på önskelistan - överst dessutom. Jag vågar dock inte riktigt köpa en ännu, de är ju ganska dyra, så M får önska sig lite till.


På väg hem från Kumla somnade pluttan och tyvärr så vaknade hon när vi kom hem Det innebar att det blev väldigt sent innan hon kom i säng. Eftersom det inte finns så många barnprogram på TV sent på kvällen, så fick M ta min dator. Runt 23 gick vi och lade oss tillsammans. 

Igår, måndag, klippte A gräset och vi hängde omkring hemma. Efter lunch åkte vi till våra vänner som bor strax utanför Enköping. De har två tjejer som är 6 månader äldre än våra barn och M och A leker jättefint tillsammans. Bebisarna leker ju inte alls med någon än, men de kommer förhoppningsvis att komma bra överens när de blir äldre. 


I dag var jag gräsänka. A var iväg med sin mor och bror och golfade. Jag och barnen har bara tagit det lugnt och lekt, mest inne. Vädret är supertrist, det regnar mest hela dagarna, men under en kort stund var det uppehåll och vi gick ut för att cykla. Tyvärr gav lilla fröken upp väldigt fort, så det blev bara några minuter. Sen ville hon till mormor och morfar och leka med sitt dockhus, så då gick vi dit en sväng. Det är så kul att se hur hon leker hus med sina dockor och lyssna på dockornas konversationer ;)

2012-07-15

Det där med mat...

F är 7,5 månad och de flesta bebisar vi känner till har mer eller mindre övergett bröstet/ersättningen och livnär sig på vanlig, puréad mat. Men inte min gullplutt! Han äter frukostgröten som om han aldrig fått mat tidigare i sitt liv. Han bara gapar och vill ha mer. Men resten av dagen är det inte lika lätt att få i honom "riktig" mat. I dagsläget lever han på bröstet, gröt, bananer och majskrokar/riskakor. Jag känner mig lite låst och framför allt så vore det skönt att slippa alla dessa hormoner som rasar i kroppen hela tiden. Dessutom skulle livet underlättas för F:s föräldrar om han gick med på att ta en flaska med välling. Men nej, flaska är inte poppis - oavsett innehåll. När vi serverar mat dagtid brukar det gå bra de ca 5 första tuggorna, sen tar det stopp och den lilla munnen är stängd.

Ibland misstänker jag att det helt enkelt är annat som snor uppmärksamheten. Som i torsdags när vi åt lunch. (Det sitter en TV på väggen...)

 Inte en matbit till kommer in i denna mun ;)

Jag gillar den lite coola stilen, speciellt foten halvvägs upp.

2012-07-14

jag ska måla hela världen lilla mamma

Jag och F som låg i gästrummet vaknade redan runt halv åtta, men vi låg kvar i sängen och mös lite fram till halv nio då vi bytte blöja och började stöka runt lite. Strax före nio klev resten av familjen upp och vi käkade frukost. M och A hade precis klivit upp ur badet när det ringde på dörren och M:s dagiskompis L (som vi träffade igår) stod utanför med sin mamma. Vi hade lite "affärer" så de kom förbi. De stannade och fikade och tjejerna hoppade studsmatta och lekte en stund. När de gått hem packade vi in oss i bilen och stack till ESC för lite shopping. Lunch var naturligtvis obligatoriskt - idag testade vi buffén på Chili&Wok. Sup  ergott och ett toppenbetyg från oss! M lekte lite på lekområdena och jag smet iväg och köpte ansiktsfärg på BR.


M ville måla sig på en gång, men vi tyckte nog att det kunde vara en bra idé att vänta tills vi kom hem ;) Det blev en tur in på IKEA också och en glass på väg ut. M ville väldigt gärna ha en glass, och jag undrar om hon inte tycker att en del av tjusningen är att ha glass runt hela munnen istället för i ;)


Så kom vi hem och plockade fram ansiktsfärgerna. Vi satte oss i köket och jag skulle precis till att måla vitt i ansiktet på M när hon bröt ut i gråt. Hon ville inte alls måla sig helt plötsligt. Hon tyckte nog att det var lite läskigt när det kom till kritan. Så jag hämtade en spegel och började måla mig själv, och då vågade M måla på mig. Efter en liten stund släppte det och hon började måla sig själv också. Så till slut blev hon ansiktsmålad och inte så lite heller ;)




Sista dagen

Idag är sista dagen som vi har semester ensamma, utan pappa A. Vi tog det lugnt på förmiddagen och tvättade och diskade lite. Sen tog vi bilen till A:s jobb där vi mötte upp A för lunch innan vi tog en promenad ner till Växhuset. M målade lite idag med och sen kom clownerna!!! De barnen som ville blev clownmålade i ansiktet, men M ville absolut inte bli målad. Däremot tittade hon jättefascinerat på de andra barnen som fick fina clownansikten. Kl tre var det clownparad från Skrapan till Sigmatorget och vi följde efter och tittade på när de uppträdde på Sigmascenen. 




Där sprang vi på L från dagis och hennes mamma. Vi gick och åt glass tillsammans och lekte på torget. 




Tiden rusade iväg och innan vi visste ordet av så hade A slutat jobbet och hittat oss på torget. Vi gick tillsammans till bilen och åkte hem. Ikväll firade vi att det är semester med att grilla. Det är ju så himla gott! I morgon blir det en tur till  någon leksaksaffär för att inhandla ansiktsfärg eftersom M tjatat hål i öronen på oss om att hon minsann vill bli målad som en clown... Men vi vuxna tänkte  börja med sovmorgon. Håll tummarna för att barnen tycker likadant!

2012-07-12

på äventyr

När man har semester från dagis är det ju kul om det händer saker. Idag har vi provat på det där med att åka buss. Det var riktigt spännande! Först fick man sitta på en bänk och vänta på bussen.

och när bussen väl kom så fanns det massor att titta på utanför fönstret, så det gäller att vara koncentrerad så man inte missar något!



Nere på stan så mötte vi först pappa A och åt lunch tillsammans med honom. Sen testade vi ÖF på Växhuset. Inte riktigt som vanligt, men det fanns spännande leksaker och ett rum fullt av vita papper och målarfärger och det räcker långt för vår del. M var dock noga med att påpeka att hon ville MÅLA, inte RITA, för det kan hon göra hemma minsann! 

Det fanns även ett stort rum med rutschkana och gunghästar. Att åka rutschkana är något av en favorit just nu, så det är toppen att det finns en kana där. 



Att åka bussen hem var nästan lika spännande som att åka ner på stan. men då var M lite tröttare, så efter en liten stund ville hon sitta i knät. Men hon var jätteduktig som gick på och av bussen helt själv. Tacos till middag och sen lite TV innan sovdags. Hon skulle precis till att somna när åskan slog till och det var ingen liten smäll. Det var nästan så jag hoppade till i soffan. Så resultatet blev en M i mammas och pappas säng. Det börjar tyvärr bli en vana, som vi får lov att bryta nästa vecka när A har semester. Jag tycker också att det blir lite väl trångt när vi är 4 i sängen, så igår lade jag mig och F i gästrummet. Helt plötsligt fick jag sova 9!!! timmar. Behöver jag säga att jag är ovanligt pigg idag?

2012-07-11

slöseri

tycker jag att det är, när det är molnigt och regnet hänger i luften hela dagen, så att man väljer inomhusaktiviteter istället för att bada i poolen - och så väljer solen att komma fram och skina från en nästan molnfri himmel när klockan är halv åtta och alla barn ska sova.


2012-07-10

en smak av sommar

Kämpar på för att få en nominering som årets hemmamamma. Idag har jag kokat jordgubbssylt. Hepp!

Ny färg eller slingvis i alla fall

Alltså vad är det för ny vana M fått med att inte sova på nätterna??? I natt vaknade hon kl. 3 och somnade inte om! Först var A uppe med henne mellan 3 och 4, sen låg hon i sängen i två timmar innan jag blev tokig (bokstavligen) av att ha ett ickesovande barn som skulle ligga nära, nära och ett annat barn som skulle amma. När M började gråta för att min arm ryckte till lite i vad som höll på att bli kramp, då exploderade jag nästan över att inte få ha min kropp i fred och framför allt över att inte få sova. Jag fattar inte. Det är ju inte ens ljust ute på nätterna nu när det är så regnigt och mulet.

I alla fall. Jag hade bokat tid hos min frisör idag kl.10. Det skulle ha varit lugnt eftersom A skulle haft semester - om vi inte flyttat på hans semester i omgångar. Att ha med en övertrött M till frissan i 2 timmar kändes inte som världens roligaste, så A jobbade hemifrån på förmiddagen. Han och M stannade hemma. M kollade lite på TV och somnade runt 11. A kunde jobba ostört - perfekt!

F skötte sig exemplariskt trots att han vaknade när jag flyttade honom från babyskyddet till vagnen och inte somnade om. Han satt eller låg i vagnen och lekte förnöjt. Det var bara i slutet när jag skulle få håret torkat som han tröttnade. Men då kom en av de andra frisörerna och frågade om hon fick ta honom en stund.

Efter klippningen åkte vi hem, åt lunch ihop med A och sen stack han till jobbet. M sov i sammanlagt 3 timmar. Men vi bestämde att det är lika bra att låta henne sova så mycket hon behöver, så kanske hon somnar i vanlig tid ikväll och förhoppningsvis sover hon resten av natten.

Så här ser jag ut med "oboy-färgade" slingor:

När jag går och klipper mig så blir jag lite nostalgisk. Det är på den här salongen som jag gjorde mig i ordning på min bröllopsdag. Det pirrar alltid lite i magen när jag kliver in genom dörren. Men det är slut med det nu. Min frisör kommer att flytta till en annan salong - en nyöppnad, så nästa gång jag klipper mig blir det på det nya stället.

2012-07-09

Svensk sommar

M hade en vakennatt igen. Det innebar att vi sov till nio idag. Härligt med semester! Efter frukost och påklädning stoppade jag in barnen i bilen och åkte till ångtvätten och hämtade min brudklänning som jag lämnade på tvätt vår bröllopsdag till ära. Precis när jag skulle därifrån fick jag ett infall och ringde Å och  kollade om de var hemma. Vi våldgästade dem i nästan 2 timmar. Jag fick kaffe och M badade och lekte i lekstugan. När vi kom hem hade vi picniclunch i soltältet.


När jag ser bilderna måste jag bara få tillägga att när vi åkte hemifrån så var det bara 18 grader och molnigt. När vi kom hem var det över 20 och sol. Därav det något udda klädvalet på F - långärmat och barbent ;)

När M tröttnat på att bada i poolen och ville gå in passade jag på att göra lite nytta. Jag kokade grönsaker och köttfärs som jag puréeade och lade i iskubslådor. Massor med mat till F.


 Och lök och morötter till oss... jodå, jag lade till köttfärs och krossade tomater. Morötter är jättebra att dryga ut köttfärsen med tycker jag och så är det både gott och nyttigt!


 Jag var bara tvungen att förstora den här bilden så att ni får se hur det såg ut efter kvällsmaten. Solen sken och regnet stod som spön i backen samtidigt. Svensk sommar i ett nötskal?

När regnet avtagit tog jag och A oss för att sätta upp skyddsnätet till studsmattan. Så nu är det uppe och mormor och morfar kan andas ut ;) Vi provhoppade lite jag och A, och jag måste erkänna att det var riktigt roligt.

2012-07-08

rastlös

Klockan var bara nio på söndagmorgonen. Ett lätt sommarregn föll stilla över gästerna på campingen som var de första att lämna efter helgens festligheter. Ännu var det många timmar kvar innan alla hade vaknat, och ingen anade vad som dolde sig i det röda tältet.


Japp, om jag nu skulle skriva en kriminalroman (vilket jag inte ska) så hade det kunnat vara ingressen. Det var i alla fall vad som poppade upp i mitt huvud när jag stod och blandade F:s morgongröt. Det stilla strilandet byttes strax mot en störtskur och sen har det regnat mer eller mindre hela dagen. Ett typiskt väder för att göra ingenting. Det började bra, vi käkade frukost och sen fortsatte vi med att spela Bildlotto med M, dricka kaffe, slänga in en tvätt, äta lunch och sen var jag rastlös. Försökte våldgästa några vänner, men de skulle bort på annat håll. Plockade fram gåstolen till F och först förstod han inte riktigt vad han skulle göra, men leksaken som hör till var ju rolig i alla fall!

När klockan började närma sig fem kröp det i hela kroppen och jag kunde inte vara tyst längre. Gnällde lite inför A som föreslog en promenad. Men i det regnet som var hade jag verkligen ingen lust att att ge mig ut någon längre stund. Då föreslog han en cykeltur på motionscykeln. Tja varför inte, det kanske lugnar en rastlös själ tänkte jag och tog en 30-minuters tur. Sen var det med gott samvete jag åkte för att köpa kvällsmat....

Bilden är lånad på nätet, men jag minns tyvärr inte vilken sida.

2012-07-07

Sommar!

Solen har inte varit helt närvarande, men det har varit en varm dag i alla fall. Så varm att familjen badkruka faktiskt tagit fram barnens bassäng och fyllt den med vatten. M älskar att bada, så det gjorde hon medan F sov förmiddag. 

Jag passade på att åka och handla och hämta paket. Dels har nätet till studsmattan kommit och så kom det ett paket som jag beställt från Libero. 

Två av mina tre hjärtan


Sommar och grilla hör ihop på något sätt, så det var ett enkelt val när vi pratade om vad vi skulle äta till kvällsmat.

 A gjorde en sallad på jordgubbar, lök, salt, peppar och balsamvinäger. Supergott!

Syns inte så bra på den här bilden, men M är i sitt esse - i ett försök att mota bort tröttheten. Hon står och spexar och kikar på sig själv i fönstret. Góa lilla unge!


tele-bling

Längs med cruisingen igår var det fullt med uppställda marknadsvagnar. Mat o dryck naturligtvis men även annat. Jag passade på att hotta upp min älskade mobil. Från att ha haft ett blått matt skal (lika som några andra vi känner o källa till förvirring och fel telefon) är den numera iklädd ett glittrigt turkost. (Det fanns inga snygga lila så favvofärg nr två fick rycka in). Nu kommer jag o M garanterat veta vilken telefon som är min :)

trafikkaos

Vi tog oss ner till Löga till finbilscruisingen. Det var en jättehärlig promenad och båda barnen somnade i sina vagnar. Vi gick längs lögarängen och in till stan. Det blev en lång promenad som tog oss nästan 3,5 timme. Massor av folk, massor av bilar. Bilder på fina bilar kan man googla på och hitta hur många som helst. Jag tog dessutom inga bilder eftersom jag bara hade mobilen med. Däremot fotade jag hur korsningen vid oss såg ut.

Lägg sen till att det går saaakta, kanske 10 km i timmen?

och här är några bilder från vägen


Inte riktigt den synen som är en vanlig dag på gatorna.

Denna helg är det helt klart apostlahästarna som gäller, inte så stor idé att försöka ta sig fram med bil, om man inte åker tidig morgon eller förmiddag. Efter lunch går det förvisso att ta sig fram, men man får inte ha bråttom ;)


2012-07-06

Varda på en vardag

Den senaste tiden har det varit ganska tungt. Jag älskar mina barn och de ger massor tillbaka, men de har även en förmåga att suga massa energi. Alla har ju sätt att tanka energi och ett av mina är att umgås med mina vänner. K träffar jag ju hyffsat ofta jämfört med av mina andra vänner, men då är antingen båda barnen eller F med. Tanka energi gör jag bäst utan barn.

För någon vecka sedan bestämde K och jag att vi skulle ut och äta middag på tu man hand. Jag kände ett nästan desperat behov av att få äta mat i lugn och ro utan att behöva tillgodose någon annans behov först. Jag har längta efter denna dag så mycket att jag till och med sa till K att jag är rädd att jag har så höga förväntningar på kvällen att risken finns att det blir pannkaka av alltihop. Men det blev det inte!

K hade boka bord på restaurang Varda och vi fick ett bord för två på uteplatsen. Vi körde hela paketet, fördrink, förrätt, vin till maten, varmrätt, delade på en efterrätt och så en drink till innan vi gick hemåt. Och vad vi pratade, om allt mellan himmel och jord - både lättsamma saker varvat med skrattattacker,  som lite allvarligare ämnen och så lite skvaller. Precis så som en äkta tjejkväll ska vara! Tack K för att jag fick stjäla dig från din man, och tack för att jag får vara din vän - utan dig skulle min värld vara mycket mindre rosa och blingad!



Grisfesten

eller förlåt, Big Power Meet är igång ;)

Strax efter lunchtid kunde man läsa denna notis på vlt.se: http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1724884-naken-man-juckade-pa-bilar

och i morse kom näsa "stora" nyhet": http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1725218-raggare-krockade-polisbil

Power Meet är den stora folkfesten som vi västeråsare älskar att hata. Varje år är det samma visa, insändarkrig i länstidningen om PM:s vara eller inte vara.

Personligen hade jag jättekul på PM när jag var ung (förlåt, yngre), för sådär en 20 år sen. Men då var det inte heller lika stort och stökigt som jag upplever det idag. I dagsläget är mitt stora bekymmer att jag bor helt fel i förhållande till var raggarna håller till, bor och åker. Men det är å andra sidan en helg om året vi pratar om, så tycker jag att det blir för jobbigt är det ju faktiskt bara att planera en resa någonstans. Om inte annat så till stugan över helgen. Och finbilscruisingen på fredagkvällen är något som jag och andra västeråsare gärna går och kikar på. Självklart finns det för och nackdelar med sammankomster av detta slag, och det vore ju närmast märkligt om vi inte märkte av en invasion av närmare 90 000 personer under en helg. Lägg lite extra alkohol på det, så visst kommer det att hända saker. Samtidigt finns det verksamheter som mer eller mindre överlever på intäkterna de får under denna helg. 100 meter från vårt hus ligger det en Statoil-mack. Det är en av de större mackarna i stan. Under den här helgen stänger de sin tvätthall och använder den som lager...  I en artikel i tidningen för något år sedan uppgavs det att de gjorde 90% av sin årsvinst denna helg!!! Det är inte illa.

Så vad ska vi hitta på då? I dag tar vi det lugnt och stannar hemma. A kommer att försöka ta sig hem tidigare  så att vi kan gå och kika på de utvalda bilarna som cruisar från kl. 17 nere vid Lögarängen. Vi käkar nog kvällsmat där nere. Resten av helgen är tämligen oplanerad. Vädret ska inte bli det bästa, så om det inte spöregnar så blir det nog en del trädgårdsarbete och regnar det så stannar vi inne. Känns väldigt skönt att inte ha det allför planerat!

2012-07-05

Blir så trött...

Av någon anledning kommer jag inte ut på internet på datorn, men det verkar funka med telefonen. Tyvärr kommer jag inte åt mina utkast den här vägen så jag får uppdatera på riktigt när datorn/nätet funkar som det ska igen.

2012-07-03

Att hitta ett säkerhetsnät till studsmattan var inte så lätt som jag trott... Men nu är det beställt och förhoppningsvis kommer det inom ett par dagar.

På eftermiddagen idag fick vi besök av M:s och F:s kusiner från Öret tillsammans med deras föräldrar och farfar. Vi fikade och mumsade på tårta samt jordgubbar och vaniljglass. Sen pratade och lekte vi tills det var dags för kvällsmat. Hemgjorda hamburgare tänkte jag... Vet inte om ni minns, men jag önskade mig en hamburgerpress i present. A fick en av min mamma i födelsedagspresent och den tänkte jag använda idag. Nåväl, den behöver jag träna på kan jag säga. Först gjorde jag dem för tjocka, och när de hade rätt tjocklek så var de jättesvåra att få ur pressen. Det slutade med att jag gjorde dem för hand, och att de trillade isär när A skulle grilla dem. Men vi gjorde fler och stekte dem istället. Det blev bra tillslut och alla åt tills det inte fanns vare sig kött eller bröd kvar, så det måste ju ha varit ett gott betyg.

I morgon ska jag hämta min dator. Olagad. Tangenten som lossnat gick inte på garantin och de ville ha drygt 1200:- för att byta tangentbord. Det är nästan halva priset mot vad den kostade från början, så det är det inte värt tycker jag. Får försöka laga den på något annat sätt. Mamma och pappa ska till Polen i sommar, så jag kommer att skicka med dem datorn och se om min kusin har kontakter som kan fixa den åt mig ;)

Bamburgare ute, det är sommar det!

tacos på en måndag

M kände nog av att det är fullmåne i natt. Både hon och A låg vakna. Själv sussade jag och prinsen som små barn :) Resultatet var att M inte vaknade förrän 10!!! i morse. Nåja, packade in oss i bilen och tog en repa på Erikslund för att försöka hitta ett skyddsnät till studsmattan. Gick tyvärr inget vidare. Hade lovat M en sväng till ÖF, så vi åkte dit och hann var där i 1,5 timme innan de stängde. Hade med mig bananplättar till lunch. Receptet fanns med i senaste Buffé och kommer från bloggen Träningsglädje (som jag råkar läsa då och då). Supergoda och kan ätas som de är. Smidigt när man ska iväg som idag eller på picnic. När jag stannade bilen hemma ville M hem till mormor och morfar så vi gick över en stund och jag passade på att dricka kaffe. Sen hem för att förbereda inför kvällens middag. K och H kom över och åt tacos med oss. Det är så skönt när man kan umgås en vardagskväll. Det blir så avslappnat och så roligt och se att båda barnen gillar K och H lika mycket som vi gör! Återigen blev det en alldeles för sen kväll. (Vilket INTE berodde på gästerna, för de har gått för länge sen) Jag lär mig väl kanske någon gång till slut...


2012-07-01

Längtan

Om jag nästan längtar ihjäl mig efter att A ska vara ledig och hemma med oss på dagarna, då kan man ju fundera på hur han känner...

Idag har vi monterat M:s studsmatta och i morgon ska jag ge mig ut på jakt efter ett skyddsnät så M kan hoppa utan att riskera att trilla av mattan. Är inte så förtjust i studsmattor pga skaderisken, men om sjukgymnasten säger att det är bra balansträning för M, ja då får även en hönsmamma finna sig i det beslutet. Annars så längtar jag så till soliga, varma dagar att jag porrsurfar på resebolagens sidor och drömmer om en vecka med sol och bad i november eller januari.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...