Sidor

2012-08-31

Ur led är tiden

Puckot Anna gick och lade sig alldeles för sent igår. Närmare bestämt vid halv tolv. En halvtimme senare vaknar minstingen och kan inte somna om. Sen vaknar storbus och kan inte somna om. Utan att dra alla detaljer så var det sömnlöst mellan tolv och fem.  Kan bara konstatera att jag hatar jet-lag och jetlaggade barn är inte särskilt roligt eller bra för skönhetssömnen.

Tillbringade eftermiddagen på Erikslund tillsammans med barnen och mamma och pappa. Ville köpa vinteroverall till M, men hennes storlek fanns inte på ESC. Däremot fanns den på Hälla. Tyvärr helt andra änden av stan, men de hade ialla fall den storleken jag ville ha. Så nu är den inköpt, färgglad och fin. Hoppas bara M kan ha den, än så länge har hon vägrat att prova.
Bilden är lånad från www.kappahl.se

A är på konferens med jobbet och kommer inte hem förrän i morgon. Så nu när barnen har somnat ska jag också passa på, så att jag får några timmars sömn om det skulle vara så att natten som var repriseras. God natt!

2012-08-30

Vår 9-månaders

Väl hemma var det dags för vägning och mätning av bebis. Fattar inte att tiden rusar iväg så fort. Nu har han funnits lika länge utanför magen som inuti.

Vår kille vägde idag nästan 8kg. 7950g stannade vågen på och han är numera 69.3 cm lång.
Han har 6 tänder, 4 uppe och två nere.
Han äter vanlig mat till alla mål och ammar mellis och på natten. (ibland också för att somna, men det ska jag försöka vänja av honom nu så jag kan gå på kören med gott samvete)
Pincettgreppet övas på så fort tillfälle ges och det är kul att äta själv.
Inget är längre säkert, F ålar fram med blixtens hastighet och ibland slänger han in ett krypsteg.
Han ställer sig upp mot möbler, och enligt utsago har han gått utmed en soffa (inget jag sett själv och därmed tar jag det med en nypa salt)
Favoritlekar är allt som har med elektriska sladdar att göra, och han bokstavligen älskar att bada. Vem vet, kanske blir det en liten kock av honom när han växer upp?



2012-08-24

Shopping!

Vad göra en söndag kväll om inte åka till en affär där de säljer märkeskläder svinbilligt? Jag, mamma, bror och svägerska hoppade in i bilen och tog en sväng till min bror och svägerskas älsklingsaffär med utförsäljning av en massa kända märken. Jag är inte så mycket för märkeskläder i vanliga fall. Jag köper lika gärna något annat på tex Lindex och KappAhl, men när kända märken kostar mindre då finns det ju ingen anledning att inte köpa eller hur? Så det blev en tröja från Ralph Laurent, en top från Michael Kors, ett par stretchjeans från Calvin Klein, ett par jeans från Tommy Hilfiger och två toppar från INC och ett par skor som jag inte minns märket på (inget jättekänt med andra ord ) och jag betalade inte ens 1000 kr!!! Lägg sen till att jag hittade en MK väska som jag gillade jättemycket, men som jag inte kände att jag riktigt kunde med att köpa, för den ensam kostade lika mycket som resten. Men då tittade min svägerska på mig och undrade om jag kunde tänka mig att ta emot den som födelsedagspresent. Och det kunde jag såklart!



2012-08-21

framme!

Att flyga med två små barn kan vara riktigt besvärligt. Vi hade tur. På resan över från Arlanda till Amsterdam bestämde sig båda för att sova. Värre kan man ha det som förälder.


När vi kom fram blev vi hämtade av min bror med fru. Vi var lite fundersamma först - eftersom han hyrt en jätte SUV med plats för 8 personer. Men när han öppnade bagageluckan förstod vi varför de kom med varsin bil...

 Så här stor är bilen utanpå.

och så här pyttelitet bagageutrymme har den när alla 8 sätena är i bruk. Det är knappt att vi får plats med en paraplysulky!

 Det tog oss ett par dagar men nu tror jag att alla är inställda på rätt tid. Att åka till USA är inte lika jobbigt som att åka hem så det värsta är att vänta. Men nu njuter vi av soligt och varmt väder, gosig familj och ledighet utan krav. Semester helt enkelt!



2012-08-14

K9

Att bo i en större småstad i närheten av Stockholm har både för och nackdelar. En tänkbar nackdel är att det inte finns några bra restauranger. Till vår stora lycka så har vi flera stycken och idag testade vi en av de nyaste - Kajplats 9. Det är en bar, restaurang och saluhall som serverar mycket god mat, en hel del fisk och skaldjur men även kött. Vi bestämde oss för att bjuda med mormor och morfar på lunch idag. Det var en av de sista chanserna innan A ska tillbaka till jobbet och idag var det fint väder så vi passade på. Alla valde olika och vi testade strömming, lax- och räksallad, Black Angus biff, räkmacka och barnburgare. Maten gick fort att få in och smakade supergott! Dessutom var det så mycket att jag och mamma inte orkade äta all vår mat. Dessutom stod vi oss så länge att det är först nu vid tio som jag känner att en kvällsfika skulle sitta fint. Vi åt visserligen en sen lunch, hon var nog runt halv tre när maten kom in men ändå. Jag skulle klassa K9 som en restaurang i vuxenkategorin, så det dröjer nog innan M och F får följa med dit igen. Det är lite för dyrt för att ta med sig i alla fall våra barn, som äter bra hemma, men inte alltid lika bra borta. Men jag och A kommer definitivt att äta där igen!


2012-08-13

här går det undan!

Det var inte så länge sen jag skrev om första tanden. Kan nu glatt meddela att nr 3,4 och 5 också är på väg och tittar man riktigt noga så ser man att nr 6 inte är långt bort. F är inte särskilt förtjust i att visa sina gaddar, så kortet är där efter :)


5, 3, 4, 6

rester

Eftersom vi åker på semester senare i veckan känner jag mig lite extra mån om att tömma kylskåpet så att det inte blir en massa som måste slängas. I går åt vi lax i ugn och det blev en hel del lax över så idag fick det bli en smarrig pastasås.

ca 400g ugnsstekt lax
resterna av cremefraichesåsen med lök och röd rom
en burk minimajs
en burk finkrossade tomater
peppar
oregano

till detta bjöd jag på färsk tagliatelle och på toppen sprinklade jag riven parmesan och chili-flakes.

Riktigt mumsigt!


Handikappad

Lyckades bränna mig på två fingertoppar på vänster hand när jag lagade lunch idag. Med tanke på hur handikappad jag blev trots att det är "rätt" hand att skada då jag är högerhänt, så kan jag bara tacka min lyckliga stjärna att det var just vänster jag brände...

Stugan

Vi bestämde oss ganska spontant i fredags kväll att följa med min mamma och pappa till deras stuga över lördag och söndag. Det enda som kunnat göra helgen bättre var om solen visat sitt vackra ansikte mer än 20 minuter i dag mitt på dagen. Men det är ju sådan sommar vi har i år i min landsände...

Tycker att fotot är ganska talande... M med en skiva grovt bröd i handen och min mor serverandes rosé (dock inte till M!) Det är så det brukar vara i stugan ;)

Så här ser vårt paradis ut från sjön:

och så här ser sjön ut från stugan:


2012-08-10

INSTÄLLT pga sjukdom

Vi och familjen N skulle ha åkt till Parken Zoo idag. Men lille E fick hög feber i onsdags och nu är de återigen inlagda på sjukhus. Det är verkligen inte rättvist! Nåja, inget ont som inte har något gott med sig... A och pappa hann bygga klart skjulet idag. A hade tänkt titta på handbollen ikväll (Semifinal i OS) men blev övertygad om att bygga skjul istället.


Istället för utflykt till Eskilstuna kom de två äldsta Pojkarna i familjen N hem till oss. De hade med sig supergott fika, hembakade kakor och muffins. W och M var lite blyga för varandra i början, men det släppte efter en liten stund. När B och W skulle åka tillbaka till mamma och lillebror på sjukhuset ville W stanna kvar hos oss istället. ;) Så det blev inte riktigt som vi tänkt oss, men det blev bra ändå.



Idag får jag även passa på att gratta min lillebror som fyller år. Vi ringde och grattade honom och det bästa av allt är att vi får träffa honom nästa vecka!


2012-08-09

Tillbaka till verkligheten

I förmiddags hade jag lönesamtal med min chef. Vi pratade om mig och mitt förhållande till jobbet utifrån ett formulär som används i vårt landsting. Tycker väl inte att det är världens bästa verktyg, men det finns inget alternativ så så får det bli. Efter det här samtalet återkommer min chef med vad hon tänker ge mig i lön och så får jag antingen godta det eller försöka förhandla mig till något annat.

Det var superkul att vara tillbaka på jobbet en kortis. När jag inte har varit där på länge så inser jag hur mycket jag faktiskt saknar att vara där. Visst klagar jag ibland på att det är söndag och arbetsdag morgonen efter, eller att semestern snart är slut och att den varit för kort och visst önskar jag att arbetsdagarna och veckorna var kortare men jag kan inte sticka under stol med att jag har turen och förmånen att verkligen trivas på min arbetsplats och med mina arbetsuppgifter och arbetskamrater. Det betyder inte på något sätt att jag kommer att gå tillbaka till jobbet tidigare än planerat, men när det väl är dags att återgå så vet jag att det kommer att bli bra det med. Men nu ska jag fortsätta att njuta av det viktigaste och underbaraste jobbet av alla, att vara mamma :)

Apropå jobbet så fyller en av mina arbetskamrater år idag. Det här kortet landade (förhoppningsvis) i hennes brevlåda idag:


Sol och bad beställt!

Den här sommaren har varit urkass! Vi har inte varit och badat en enda gång, för jag har tyckt att det varit för kallt och inte värt allt slit med att packa grejer och mat. Så jag har beklagat mig här hemma och sagt att jag tycker att vi är värda lite sol och värme. Igår gjorde jag och mamma slag i sak och bokade en resa! Så i november sticker vi en vecka till Egypten. (Vi = lilla familjen plus mina föräldrar och så möter vi upp min moster med man på plats) Vi kommer att sola och bada i 7 dagar och det är det enda jag tänker ägna mig åt under den veckan. Ok, kanske bygga ett o annat sandslott och läsa ett par rader i en bok också ;)


lek och bus

Igår tog M och jag bussen ner på stan. Där träffade vi L och hennes mamma och lillebror. Vi gick först för att äta lunch. Vi tänkte gå till Jensen's  men de ville inte betjäna oss, tydligen var det ont om personal för halva restaurangen var tom men vi fick inte sitta där ändå. Deras förlust - vi gick till Gyllene Måsen istället till tjejernas glädje. Sen bar det av till dagens huvudattraktion, Lek och Buslandet! När vi hittade bollhavet var M först väldigt avvaktande till om det var något för henne. Det var förmodligen lite otäckt att inte se var hon skulle sätta fötterna. Men sen släppte det och jag tror att hon hade kunnat lekt där än om jag låtit henne. (i dag efter kvällsmaten sa hon att hon ville leka med bollarna). Personligen tycker jag att det var en ganska jobbig miljö eftersom det blir så högljutt. Men barnen stortrivdes. Dessutom är det smart om man kan vara en förälder/vuxen som bara kan springa runt med de stora barnen. Att ha en varsin lillebror att släpa på var ingen höjdare. Något som var väldigt positivt är i alla fall att man bara betalar för barn över 1 år. Föräldrarna får följa med gratis.


2012-08-07

trädgårdsjobb

A har slitit i trädgården idag tillsammans med min pappa. När A fyllde jämnt fick han ett trädgårdsskjul i present av mina föräldrar. Efter mycket letande hittade de så ett sådant skjul som vi vill ha och nu ska det alltså läggas golv (stenplattor) och sättas i hop. Jag har fått den stora äran att sköta markservicen. Kroppsbygge kräver ju både kaffe och lunch.

Förutom kökstjänst så har jag ringt flygbolaget idag och bokat en bassinett till F när vi flyger om en vecka. Jag hade tur och det fanns en kvar åt oss. Borde ju ha bokat en när vi bokade biljetterna, men nu var det inte jag som vare sig bokade eller betalade. Det kommer att bli ganska stor skillnad att flyga med en bebis som inte måste sitta i knät hela tiden. M får ju ett eget säte och jag hoppas att det går lika bra att flyga den här gången som det brukar.

2012-08-06

Dumsnålt?

Jag var på möte med Xtravaganza idag. Jag har känt att det är dags att ta tag i vikten, men inte riktigt hittat motivationen att komma igång. Ursäkterna är många (och dåliga - jag vet!) men är det inte det ena så är det det andra. Så jag tänkte att en kick i baken och någon som kollar mig skulle kunna göra susen.

Allt verkar så bra. Lokalerna är fina, gymmet har nya fräscha maskiner och öppettiderna frikostiga så jag tror att jag skulle kunna träna på tider när gymmet är i princip tomt. Programmet känner jag ju till tidigare och speciellt de mentala bitarna gillar jag skarpt. Men så kommer vi till priset. Jag skulle få hoppa med som Lifetime-medlem och betala mindre än om jag körde från start och ändå blir det väldigt mycket pengar. Lägg sen till att jag är allt annat än en styrketräningsmänniska - jag verkligen hatar att styrketräna, hur ofta skulle jag faktiskt ta mig till gymmet? Dessutom skulle jag vara tvungen att hitta barnvakt varje gång, för F kan inte följa med. Så jag tackade nej till att gå med. Nu är det upp till mig själv att bevisa att jag klarar det på egen hand...

I slutet av augusti öppnar SATS i Västerås. De kommer att ha både gruppträning (som är mer min grej) och gym. Dessutom kommer de att ha mini-SATS, vilket innebär att jag kan lämna M på dagis - gå ner på stan  - gymma - (käka lunch med K ibland?) och sen promenera och hämta M. Så jag kör nog på det istället. Sen ska jag bara få till det där med maten och vattnet och skippandet av allt det onyttiga. Men det har jag ju fixat förut så det bara MÅSTE gå igen!

Paket på posten

Det är alltid roligt när det kommer en paketavi på posten. Extra roligt är det när paketet kommer från utlandet och visar sig innehålla min dator! Nu är den således hemma igen, med nytt tangentbord där N sitter på plats. Visserligen är det några tangenter som har fel ikoner på, för funktionen i knappen är en annan än vad som anges - men de funktionerna använder jag så sällan att jag kan lära mig dem jag behöver utantill. Om jag är glad? svar JA!!!!!!

Vecka 32



 Så här ser det ut än så länge. Men det fylls säkert på!

2012-08-05

Dagen efter

I dag fick jag sovmorgon igen! Det är underbart med en make som har semester och låter mig sova. Vi trodde nog att M skulle sova länge idag, vi kom inte hem från K och H förrän strax före tolv och då var M vaken hela tiden. Hon hade sällskap av en annan liten tjej. H och E hade med sig dottern R som är 3,5 månad äldre än M. Tjejerna hade jättekul ihop.

Vi har bara slappat och tagit det lugnt idag. Inte för att det egentligen behövdes för jag mådde prima idag, men det är ju trots allt semester och då får man passa på och  njuta av ledigheten.

Har börjat ta tag i projekten röja och rensa. I förrgår rensade jag skafferiet och idag började jag med min garderob. Det är så befriande när det är klart!

2012-08-04

Mitt kvällssällskap

Ord är överflödiga, skål!!!

Besök hos Pettson och Findus

Igår packade vi in barnen i bilen i ett regnigt Västerås och åkte till soliga Julita utanför Katrineholm. Där ligger Julita Gård som är en del av Nordiska Muséet. Det finns massor av kul saker att titta på, själva gården, alla husen runt i kring, en liten kyrka, en gammal brandstation och så kan man hälsa på Pettson och Findus - vilket var vårt huvudmål med resan. Vi kom strax efter ett och började med att fika. Sen gick vi till Pettsons gård. Den är liten men väldigt rolig tydligen, för M lyckades underhålla sig själv i nära 2 timmar! I bilen på väg hem somnade M och när vi kom hem och A lyfter ur henne säger hon sömndröcken att i morgon vill hon hälsa på Mamma Mu och kråkan!


2012-08-03

min nya kompis

Får jag presentera min nya vän: Cuttlebug


Det är en maskin som stansar och embossar och är en förskottspresent till mig själv. Så nu vet i alla fall jag vad jag ska shoppa när jag är i USA ;)

Morfars dag

Idag är det Karin-dagen och min pappas födelsedag. Vi har även skickat grattishälsningar till en liten 2-åring idag :)

Jag har firat pappa genom att få sovmorgon. A gick upp med barnen och bakade scones. Själv fick jag sova till 9:30 inte illa! Sen gick vi ut i trädgården hela familjen. A klippte gräset och jag rensade ogräs i rabatten. Det tog lite tid och innan vi visste ordet av var klockan halv ett. In och fixa lunch, duscha, äta och så smet jag iväg en snabbis för att köpa present till pappa och handla lite. När jag kom hem var svärmor och hennes gubbe här. Vi fikade lite innan alla gick över till pappa för att fira honom och äta en lättare kvällsmat. Jag och F var hemma till 20.30, då sov M sedan länge. Inget särskilt som bjuds på tv så jag roar mig med att läsa bloggar medan A kastar ett öga på OS-handbollen. Imorgon ska vi hälsa på Pettsson och Findus på Julita Gård, så det är väl egentligen dags att krypa ner i sängen.

Just ja, M ville jättegärna måla sig med sina ansiktsfärger idag. Så vi letade reda på dem. Men inte nöjde hon sig med att måla sitt eget ansikte - nej, mamma skulle ju bli fin hon med ;) eller vad säger du?


2012-08-02

2012-08-01

ett återbesök med blandade känslor

Jag har fått besök av en gammal vän. Vi har inte setts på länge och jag måste säga att trots att hon funnits i mitt liv sen 12-års åldern så var återseendet inte särskilt glatt från min sida. Jag gillar bäst när hon (av rätt anledning) hållit sig borta. Samtidigt så innebär besöken att jag vet att jag är någorlunda frisk och mår bra. Så det är bara att bita i det sura äpplet och välkomna henne när hon kommer en gång i månaden. Tids nog slutar hon att dyka upp och och då kommer jag säkert att sakna henne. Så med blandade känslor hälsar jag Tant Röd välkommen tillbaka i mitt liv.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...