Sidor

2013-07-30

underbaraste

Jag tog Malva till Leos Lekland i eftermiddags. Vi busade och hade jättekul ihop. När hon kom cyklandes tänkte jag ta ett fint kort på henne, men ju fler gånger jag bad henne le, desto värre blev grimaserna ;o)


I bollhavet bad jag henne ta ett kort på mig, inte mästerfotografen direkt...

men kul hade vi!!!!

Up With People 20 år senare

Året var 1993 och jag landade i Denver, Colorado för att inleda det mest intensiva, utmanande och självutvecklande året i mitt liv. Jag var 20 år gammal och hade ingen aning om hur hårt och tufft livet kan vara. Under året juli 1993-juli 1994 reste jag runt med 150 andra ungdomar från 21 olika länder. Vi bodde i värdfamiljer, och sjöng och dansade oss fram. (jag sjöng mycket mer än jag dansade) Up With People håller fortfarande på och ger unga människor chansen att göra sitt livs resa.

I år är det alltså 20 år sen jag reste och lika många år sen som jag såg mina vänner som jag reste med. Up With People Alumni Association ordnar återträffar vart femte år och i år var det alltså vår tur för 20-års återträff. Jag har inte varit på någon av de andra, så det var väldigt spännande att komma iväg vill jag lova.

Höjdpunkter från resan:
Uppgradering från ekonomi till businessclass på resan mellan London och Chicago (YES!!!)
Ökenmuséet i Tucson. Otroligt vackert med alla kaktusar och alla djur som faktiskt lever där.
En träff med min bror och svägerska! (önskar så att de bodde på den här sidan Atlanten så vi kunde ses liiite oftare)
Att efter 19 år få träffa ett tjugotal av de underbara människor som jag spenderade ett helt år med. Att prata, bada i poolen, festa med dem. Att minnas och skapa nya minnen.




2013-07-29

Hemma igen!

Resan hem tog 21 timmar. Jag är trött. Så mycket mer tänker jag inte skriva idag. Det får bli någon annan dag.

Dagens bästa var i alla fall kramarna från Malva när jag kom hem. Vi kramades hela kvällen. Underbara unge!

2013-07-24

Framme!

Sitter i sängen på hotellet. Borde sova men jag väljer att skriva en rad här i stället ;)
Note to my self: Flyg Business class så ofta du kan. Service är så mycket bättre och sätena så mycket skönare! (jag blev uppgraderad på Heathrow - den tackar vi för)
Note 2: När man åker till USA kommer man fram samma datum som man åker. Dvs det är dumt att boka rum från den 24:e när man kommer in den 23:e. (det löste sig dock snabbt o smidigt)

Nu: sova så jag är någorlunda pigg när jag ska träffa alla mina vänner i morgon.

2013-07-22

Glass i stora lass och premiär

Jag lyckades få med mig familjen till ESC idag. Lunch på IKEA, lek på barnens IKEA och efter det vågade sig Malva in i "Småland". Eller hon har nog länge vågat gå dit, men i har haft ett litet problem med stämpeln på handen. Idag stod hon tålmodigt i kö, fastän vi först fick höra att det skulle ta 30 minuter, men sen gick det snabbare och hon fick komma in. Idag var det inga som helst problem med stämpeln och det var en överlycklig tjej som gick in på Småland.

Vi andra gick och åt glass till Felix stora glädje. Den ungen älskar verkligen glass!


Vi hann med en sväng inne på IKEAs lampavdelning innan vi hämtade Malva. Så när jag är tillbaka från min lilla resa så ska jag ÄNTLIGEN få en taklampa i sovrummet!

Jag har även chockat Andreas med att vara klar med min packning långt före 24.00 så nu sitter vi och kollar på ett par avsnitt av "Orange is the new black" innan det är sovdags.

Jag är väldigt förväntansfull inför den kommande veckan. Dels ska jag få träffa massor av folk jag inte sett på 20 år, men jag ska även hänga med min bror på lördag eftermiddag. Det slår nästan allt annat!


2013-07-21

Packning och resfeber...

Jag ska ut och resa. Alldeles ensam, utan make och gulliganer, och jag ska resa långt. Ända till Tuscson i Arizona. Jag ska på återträff med Up With People, och träffa vänner jag inte sett på 20 år. Först tänkte jag att Andreas och barnen skulle få följa med, men det är en ganska kort intensiv resa, Tucson ligger i öknen alltså går det knappt att vara ute på dagarna och de andra barnen som kommer att vara där pratar ev. engelska men inte svenska vilket gör att det inte blir så lätt för dem att kommunicera med andra. Dessutom kommer jag att vara upptagen med att umgås med mina vänner och kommer inte att ha så mycket tid att bry mig om familjen. Så vi bestämde att jag åker själv.

Så nu planerar jag packning och funderar på vad jag behöver ha med mig. Återträffen är sammanlagt 4 dagar och så går det åt två dagar till att resa. Så egentligen behöver jag inte så jättemycket packning, men jag kämpar fortfarande med att lära mig att packa lätt!

Här hemma har vi njutit av det vackra vädret, och gemensam ledighet. Andreas går mot sin sista vecka som föräldraledig, och sen tar jag över. Det är mindre än en månad kvar innan Felix ska skolas in. Men den dagen den sorgen. Nu njuter vi av den svenska sommaren!!!


2013-07-16

Vi ska ut och resa!

F blir två i november, och då börjar vi betala för honom när vi ska ut och resa. Så vi bestämde oss för att boka en resa innan hans två-årsdag. Nu är det bokat och klart. Egypten igen. För att det är så underbart, varmt, bra service, lyxiga hotell, all inclusive och underbar snorkling.

Så överst på min önskelista inför min födelsedag skriver jag nu upp:
1. ett asbra cyklop och snorkel.
2. högtalare till min telefon så jag an poppa musik.

Så här kommer vi att bo:



bilderna är stulna från Ving.se

2013-07-14

helgen som gått

Här har det varit fullt upp vill jag lova!

I fredags fick vi "finbesök". Det var fam R som kom och hälsade på. Barnen fick träffa Wilma för första gången. Malva var lite för förväntansfull att Kristin och Håkan skulle komma, så hon fattade nog inte riktigt att Wilma är deras ;)

Vi bjöd på revbensspjäll, cole slaw och majs. Receptet på revbenen hittar ni här och cole slaw-receptet hittade jag på kokaihop.se  

Cole slaw

Se fler recept från Kurisutina på kokaihop.se.


Till efterrätt bjöd vi på hemgjorda maränger, jordgubbar, vispad grädde och vaniljglass. Nu så här i efterhand kommer jag på att det hade varit smarrigt med chokladsås till, men det får bli en annan gång ;)

Jag glömde naturligtvis att fota maten, så den första bilden har jag lånat av Kristin.


I går lördag var det så dags för nya äventyr. Vi ska på bröllop i augusti, och nu var det dags för möhippa. Jag åkte hemifrån runt halv nio och styrde kosan mot Linköping. Jag var framme två timmar senare och hann med en snabb shoppingrunda på IKANO-huset innan det var dags att träffa de andra tjejerna kl. 12. Vi rövade med oss den blivande bruden som inte hade någon aning om att vi var på väg. Picknick i parken, Laserdome, grillning och Limousine ner på stan för en sväng om på krogen. Fast då hade jag redan åkt. Jag drog mig hemåt vid halv elva. Jag valde att inte festa och vara hemma och umgås med barnen idag. Det var lite motigt att köra de sista kilometrarna, men det gick bra. Halv ett var jag hemma och jag lovar att jag inte hade några problem att somna!



2013-07-11

förberedelser

I morgon får vi besök av några vänner. Jag började förbereda lite redan idag. En del mat är ju godast dagen efter, när de fått stå till sig och gottat sig lite.

Skulle också testa att göra maränger. Får krypa till korset och erkänna att jag aldrig gjort maränger förut. De blev inte så bra. Fina, JA, men inte riktigt färdiga i mitten. Inte bara härligt sega utan tyvärr ogräddade. Så då har jag lärt mig det... Tyvärr vet jag inte hur man kollar att de är klara. Funkar det att provsticka en med potatissticka måntro?

2013-07-09

Farväl Tjangi!

Jobbade halvdag idag.

Eftermiddagen tillägnades begravningen av Andreas älskade farmor. När A och hans bror var små kallade de henne för Tjangi. Numera är det ingen som minns hur smeknamnet uppkommit, men även jag har anammat smeknamnet.

Jag hade inte varit tillsammans med Andreas särskilt länge när jag lärde känna hans familj. Alla har varit välkomnande från första början, men det var något speciellt med hans farmor. Vi fann varandra direkt.

En söndagmorgon åkte hon in på sjukhuset efter en propp i lungan. 10 dagar kämpade hon på innan sjukdomen vann. In i det sista frågade hon efter sina barnbarn och barnbarnsbarn. Osjälvisk och kärleksfull.

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

2013-07-07

Årets varmaste?

Redan när vi åt frukost i morse var det över 20 grader varmt! Förmiddagen pysslade vi lite hemma, A klippte gräset, jag plockade lite i tvättstugan. Barnen lekte inne och på altanen. När F vaknat efter middagsluren packade vi in oss i bilen och åkte till Å och B i Irsta. Där har vi haft en underbar eftermiddag. Vädret var kanon, molnfritt och 27 grader varmt, med en lätt bris. Idag var det verkligen läge för bad även för en badkruka som jag, men det blir säkert fler tillfällen i år. Vi var kvar till kvällen och grillade tillsammans med dem. Grillat är verkligen det som gäller när det år sommar, i alla fall hos oss. Vi grillar så ofta vi kan! I dag fick A ledigt från grillandet och B höll i grilltången. Mumsigt blev det!


2013-07-06

The cars are back in town...

Då var det dags för årets bilhelg. Power Meet.
Vi var ner en sväng i fredags och kikade på bilarna. Barnen gillade väl inte bilarna så värst utan deras fokus låg på det ätbara. Vi var snåla och tog med oss varmkorv och festis hemifrån till barnen. A och jag köpte mat nere vid cruisingen. A gillar Langos, så det fick det bli för hans del. För min del blir det nog medtagen mat i fortsättningen också. Hutlösa priser för medioker mat skulle jag vilja säga. M ville absolut ha glass så det fick hon såklart. Eller vi tog en varsin alla fyra. Några bilar hann vi dock med att se innan vi promenerade hemåt. Och motormullret i bakgrunden tystnar inte förrän framåt småtimmarna....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...