Sidor

2013-10-22

Ett år äldre

Jaha, så har det gått ett år till, sen jag fylld år sist. Det blev lite firande i helgen och i går blev jag väckt med frukost på sängen, sång från maken och gråt från dottern som grät hysteriskt för att hon blivit väckt alldeles för tidigt. På jobbet är det väldigt hektiskt just nu och en del som kräver en massa tankearbete. I ett läge blev jag så förvirrad att jag utbrast :
-Ett år äldre, men absolut inte ett år klokare! Sen bröt vi ihop lite min kollega och jag. Bara att bita ihop och komma igen.

Efter jobbet var det dags för min present till mig själv, jag gjorde om mina naglar. Kom hem sent för att vara mig och det tog ett tag innan först barnen kom till ro och så var det ett par samtal innan jag kunde sätta mig till bords och njuta av räkorna och vinet som maken förberett åt oss. Ironiskt så verkade barnen känna på sig att det var något med dagen igår. Först ville inte F somna. Jag tror det tog honom närmare 1,5 timme. Sen vaknade M och kunde inte somna om, så det slutade med att hon fick komma upp en sväng. Hon tittade på när jag bakade en kladdkaka och så kröp vi ner i sängen tillsammans hon och jag. Nåväl, en födelsedag är ju bara en födelsedag och jag misstänker att det blir mer fira av när mina föräldrar kommer hem och sen när mina kusiner kommer i helgen.

 Jag vet inte om det är jag eller Jessica som är färgblind. När hon frågade vilken färg på naglarna, så sa jag att allt utom rosa funkar. Hon kontrade med att röd-brun nu när det är höst blir fint.  Men missförstå mig rätt, jag är nöjd med denna rosa som går under namnet Dragon Fruit. Och eftersom det aldrig kan bli för mycket glitter, så lade hon på tre olika ;)

Det här fina Pandora-hänget fick jag av Andreas. 

2013-10-20

Födelsedagshelg

Jag har den stora lyckan att kunna lägga ännu ett levnadsår bakom mig. I morgon är det min födelsedag. Men eftersom vardagarna är hektiska nog ändå, så passade jag på att fira även min födelsedag på helgen istället.

I går kväll hade jag bjudit över två av mina bästa vänner med familjer. Den ena familjen kunde tyvärr inte komma på grund av sjukdom, så det blev en familj kvar. Vi bjöd på förrätt bestående av hemgjord tapenad och pesto, philadelphiaost, italienska korvar och crostini. Till varmrätt bjöd vi på potatisgratäng och oxfilé och efterrätten bestod av kladdkaka. Det var precis så trevligt som jag föreställt mig, och det hade egentligen räckt som present, att de dök upp, men jag fick även en jättefin ring.

Idag var det släktens tur. Mina föräldrar var borta, så det fick bli Andreas sida som fick stå för kalasandet. Hans pappa kom redan före lunch och sen dök hans bror med familj och deras mamma upp vid två för fika. Jag fick enhandmålad skål, ett sushi-set och en dörrkrans. Jättefina presenter!

Kvällen har spenderats med lite rester av korv och tapenad, Bron på TV och nu den inspelade säsongsstarten av Solsidan innan det är dags att lägga som 40 och vakna som 41.

Sov gott!

F myser i soffan på morgonen.


2013-10-18

ekorrhjulet

Dagarna går i ett och veckorna svischar förbi. Jag på måndag morgon och innan jag vet ordet av är det fredag eftermiddag.

Jag har gått ner i arbetstid, så jag jobbar 85%. Jag har lagt upp det så att jag jobbar 8 timmar på måndagar och tisdag-fredag jobbar jag 6,5 timme. A lämnar barnen på morgonen och jag hämtar, kl 16.30 respektive kl. 15. Sen är det bara hem och fixa kvällen som gäller. Vi hinner busa, leka och gosa lite innan det är dags för matlagning. Barnen är trötta och hungriga oavsett om det varit lång dag eller kort dag så vi försöker ha maten på bordet till fem. Efter maten är det lite lek eller bad och så lägger vi Felix runt sju och Malva runt halv åtta. När båda barnen somnat så är det "vår" tid. Men eftersom vi ofta somnar med barnen när vi nattar dem, så blir det inte många timmar kvar som vi orkar göra något med. Och innan vi vet ordet av så är det morgon igen...

En av Felix favoritlekar just nu är att diska. Det blir blött, både på golvet men framför allt på magen, men huvudsaken är att han har kul tycker jag. Och Malva brukar haka på ibland. Inte långt kvar innan vi kan erbjuda lite varmare vatten och diskmedel, så har vi en sak mindre att hinna med på dygnets vakna timmar!


2013-10-13

Härliga höst

Vi konstaterade idag att vädret det här året är fantastiskt. Från i våras någon gång så har dagarna av sol bytt av varandra. Det har kommit några regnskurar, men vi har sluppit långa perioder av grått trist väder. Jag blir glad i själ och hjärta. Och eftersom det tydligen är tacksägelsedagen idag så jag kan ju passa på att vara tacksam även för alla de underbara människor som jag har i mitt liv! Tack för att ni finns och för att ni delar glädje och sorg med mig, åt båda hållen.

Idag har vi varit i Örebro och firat barnens kusin som har fyllt 8 i veckan. Andreas bjöd dit oss på lunch och sen på eftermiddagen var det fika. Vi hann gå ut i en park i närheten mellan lunch och fika. Så härligt att få leka och busa i löven denna vackra höstdag.


2013-10-10

sista arbetsdagen

Sista augusti gick en av mina arbetskamrater i pension. B har jobbat på kliniken i nästan 44 år. Det är längre än jag levt! Så under alla de år som jag kommit och gått som barn till en anställd, sommarjobbare, extra personal och nu som ordinarie så har hon funnits där. Det känns märkligt att hon inte sitter på sin plats längre och även arbetsmässigt har hon lämnat ett stort tomrum efter sig. Jag tog i alla fall på mig uppdraget att köpa present från arbetskamraterna och fixa ett kort. Presenten blev en klocka, två dyrare viner och ett hemgjort kort.
Det är 24 år kvar tills jag når pensionsålder. Jag älskar mitt jobb och stortrivs - men jag kommer inte att vara ledsen den dag det är min tur. Vilken frihet att vakna när man vill på morgonen och bestämma vad man ska göra. Som en livslång semester helt enkelt!


2013-10-09

Dag 3

Det blev kåvepenin mot Felix öra. Däremot har vi sluppit kräkor. Men den lilla medicinsprutan är inte populär. Eller rättare sagt, själva sprutan är kul att leka med och diska, men när jag närmar mig med en spruta med vit medicin i, då gråter F. Jag mutar honom med godis, för något måste man ju göra. Sylt och saft som den snälla kvinnan på apoteket föreslog funkar inte. Så jag gör det som funkar bäst. Dvs mutar med godis...

Tyvärr har det inte blivit riktigt bra med örat, det vätskar  fortfarande, så i morgon ska jag ringa och boka läkartid för lillkillen. Så nu håller vi tummarna för att det ser bra ut när doktorn tittar i örat, så vi slipper ytterligare en kur.


2013-10-06

mot jourcentralen

F har hostat och snorat i tre veckor. Och med hosta och snor är det ju som det är. Mer eller mindre konstant under hela vintern och inte så mycket att göra något åt. Men för någon vecka sedan hade F ont i örat. Det rann ut lite genomskinlig vätska och jag har faktiskt inte tänkt så mycket mer på det eftersom han varit glad, pigg och feberfri. Men nu har det såsat till sig. I går började det lukta illa ur örat och i morse var han alldeles kladdig. Så jag ringde 1177 och fick en tid till jourläkaren 14.45. Håller tummarna för att det "bara" är en öroninflammation som inte vill läka ordentligt, och att det förhoppningsvis räcker med antibiotika i dropp-form. Annars är det helt klart terapi-dax för mamman i den här familjen. Kåvepenin som är den vanligaste antibiotikan har ju en tendens att få ungarna att spy som rävar och det där med kräks är inte min starkaste sida. Så håll tummarna för att det funkar med örondroppar!

2013-10-01

God mat och trevligt sällskap

Nyss hemkommen från Tabazco där vi var ett gäng från jobbet för att tacka av en sekreterare som gått i pension. Jag och mamma valde tapas och jag blev mätt vill jag lova. Faktiskt så mätt att när det var dags för efterrätt så orkade jag inte det! Jag som älskar efterrätt... Så det fick bli en flytande i form av jordgubbsdaquiri. Mums säger jag bara!

Nu är det sova som gäller. Barnen ska fotas på förskolan i morgon, så det gäller att se till att det är någorlunda glada barn som levereras.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...