Sidor

2014-03-30

Älskade vår!

Nu känns det som att den sannerligen är här. Våren, denna efterlängtade årstid. Hela veckan har Andreas donat och fejat på vår altan för att den skulle vara klar till igår, när vi bjudit hem några vänner på korvgrillning.

Själv smet jag iväg på Pomp de Lux-klädparty på förmiddagen. Så fina kläder och inte alls dyra jämfört med vad som säljs i handeln. För tillfället har barnen det de behöver, så det blev lite lyxshopping. Malva fick en klänning med matchande kofta och Felix fick en jeansskjorta. Men jag hade kunnat handla så mycket mer ;)

Nu när altanen är städad och fin så kände vi båda att det vore fint att bli av med gungan som hänger över en av reglarna. Innan vi åkte för att köpa en ny gungställning, kastade jag ut en fråga på FB. Idag var vi förbi hos C och O och fick deras gungställning. Perfekt! Vi ställde även upp studsmattan från vintervilan, så nu har vi snart en hel lekpark i trädgården. Vi öppnade altandörren halv tolv idag och släppte ut barnen, sen var vi ute till halv fem när vi gick hem till mormor och morfar. Inga insomningsproblem hos barnen i kväll inte och det trots att vi i natt bytte till sommartid.

Vad kan man inte älska med våren?!?

Kan inte riktigt fatta att det var snö för 10 dagar sen...

2014-03-27

Andreas får ett ryck

Andreas bestämde att det ska bli en lång säsong på vår altan :) Således plockade han bort allt löst från altanen, hämtade högtryckstvätten, spolade av golvet och började olja in det! (efter att det hade torkat) Inte illa, med tanke på att vi bott här i 7! år och aldrig oljat in golvet förut.


Visst blir det fint? Och jag blir så glad över att det  blir gjort!

2014-03-25

När vardagen slår till

Jag har det ganska hektiskt på jobbet just nu. VAB förra veckan, kollega på semester den här veckan och 1000 saker som ska hinnas med. Så just nu känns det som att jag är mitt i ekorrhjulet och det snurrar fort!

I går efter middagen tittar Andreas på mig och säger att han glömt att köpa blommor till mig. Jag stod först som ett levande frågetecken, tills jag kom på att det var 24 mars. Vårt "vi-blev-tillsammans"-datum. Lite komiskt och väldigt talande att vi glömt bort det båda två. Tack älskling för 9 år!

På kvällen gick jag hem till mamma och lånade hennes födelsedagspresent, Depend gellack med UV-lampa. Jag blev nöjd med resultatet och det skönaste är att jag inte behöver måla om naglarna på 2-3 veckor.

Fick ett sms idag.


Eftersom kören är på onsdagar så det blev spontanmiddag ihop med L, L och E. Sånt här gillar jag, så jag får se till att det händer lite oftare! Jag valde att bjuda hem dem till oss, eftersom A håller på med ett litet projekt här hemma. (mer om det i ett annat inlägg)



2014-03-23

Memory Lane med vänner från förr.

Igår kväll var jag hemma hos en vän på tjejmiddag. Det är ju inget speciellt i sig. Det som är speciellt med de här vännerna är att de har funnits i mina cirklar sen jag var 10 år. Vi gick i samma klass under mellan- och högstadiet. Sen splittrades vi i gymnasiet och sen har våra vägar varit lite kringelkrokiga. Vi träffas lite då och då. Oftast är det ca 1,5 år mellan gångerna. Det är så häftigt, för vi är på många sätt precis samma tjejer som då, och på andra sätt har vi (tack och lov) blivit både äldre och mognare och ändrat oss en del. Faktum kvarstår dock. Jag gillar dem alla ofantligt mycket, vi har väldigt roligt ihop och jag är så glad över att få var en del i deras liv samt att få ha dem i mitt!

1000 tack Maria för att du, som alltid, bjöd på otroligt god mat. (Hoppas det är ok att jag snodde bilderna från ditt Insta.)

Lax till varmrätt och chokladfondant till efterrätt. 
Kolhydratfattigt och supergott!!!


2014-03-19

och så över till vädret...

Jag är inget stort fan av vintern. Därför har jag verkligen gillat årets vinter. Den var kort, inte så kall och relativt snöfattig. Att inte gilla vinter betyder å andra sidan INTE att jag gillar slask. Jag vill ha en kort intensiv vinter, och sen vill jag ha en lång vår och en lång sommar. Nu kan vi (tack och lov inte) göra något åt vädret så det är ju bara att finna sig i hur det är. Men kan det då inte bestämma sig? Nåja, väljer att se positivt på det hela. Om vi har aprilväder i mars kanske vi kan slippa det i april?

 Morgonen den 17 mars

 En arbetsdag senare

Två eftermiddagar senare...

2014-03-17

prickar, sång och IKEA

Jaha, då var det lillkillens tur. Malva har gått på förskolan en vecka nu och i lördags vaknade Felix och var alldeles prickig. Stackarn är mycket hårdare drabbad än syrran var. Han har koppor precis överallt. Det kliar och gör ont. Han ligger och gnyr i sömnen och vill inte äta på dagarna. Skönt för mammahjärtat att veta att det snart går över.

I lördags var det halvdagsrep inför Matteuspassionen. Jag kan tycka att passionerna är lite småtrista att repa, men i lördags var vi två körer och jag passade på att sitta i skarven mellan sopraner och altar och därmed bredvid Kristin. Och oj, vad kul det var! Extra bonus var alla fd körkompisar som var med och repade inför detta event. Alltid lika kul att se dem!

I söndags var jag, mamma och Malva iväg till IKEA. Jag hade lovat M att hon skulle få leka i Småland, och då fixade vi det. Det blev ett kort besök, eftersom M slog sig och började gråta så jag blev ditringd för att hämta henne. Vi gick till KappAhl och fixade skalkläder till barnen innan vi gick till Citygross för att handla potatis och två Bamse-böcker. Bamse står högst på listan hos Felix just nu och vi föräldrar har tröttnat på att läsa Bamse och Brummelisa ;)

Min lilla prickekorv. Han har få koppor på ryggen om man jämför med ansiktet :(

2014-03-07

Kopp-kompisar

Malvas kompis L har också vattkoppor. Vilket är trevligt (inte att hon har vattkoppor, men att de har det samtidigt) I morse gjorde jag lite lyxfrukost bestående av bananplättar. Superenkelt recept.
  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl (går säkert att byta ut mot något om man vill undvika vitt mjöl)
  • mosa bananerna och vispa ihop dem med ägg och mjöl.
  • stek plättarna i stekpannan. 
Klart!

Sen travade vi hem till L och L och hängde med dem hela dagen tills det var dags att hämta småbrorsorna på förskolan. Vi hade en helmysig dag tillsammans, med fika och Donken till lunch. När vi kom hem busade Felix och Malva lite medan jag och morfar fixade kvällsmat. Tacos som Malva beställt. Efter maten kikade barnen på Amigo och fick fredagsmys i form av popcorn. Malva somnade ett par minuter efter halv åtta, medan Felix tog lite längre tid på sig. Han är inne i någon form av insomningssvacka. Han kan vara hur trött som helst vid sex-halv sjutiden. Men så fort han kommer i säng så snurrar han runt, runt och tar minst en timme på sig att somna. Nåja, det är väl också en fas som kommer att gå över ;)


By the way: Mittenbilden visar hur fin vår soffa är när Felix ätit popcorn i den... Tur att vi dammsög den på direkten, annars skulle det inte var så bekvämt i morgon bitti när han ska sitta med äcke i fossan! (täcke i soffan)

2014-03-03

Vabbeli-vattkoppor

Vi hade en sjuk liten Felix hemma förra veckan. Han var totalt däckad av en förkylning med hög feber. I helgen var Malva lite loj i lördags och när jag kom hem från högmässosjungningen runt lunch igår hade hon feber. Jag och mamma åkte till Erikslund för att inhandla taklampor till vardagsrummet och alvedon mot febern. Vi hade bestämt att Malva skulle få stanna hemma från förskolan och kurera förkylning. På Erikslund får jag sms med info om att Ms kompis från förskolan har vattkoppor och att de blir hemma. Jag svarade att vi också skulle vara hemma, men att vi inte kan ses eftersom M och F inte haft kopporna än. Jag hann inte mer än hem för att berätta för Andreas så konstaterade vi att Malva hade utslag på kroppen som var väldigt kopp-lika. Någon timme senare var vattkopporna ett faktum. Så nu kan vi faktiskt träffas trots sjuka barn ;)

Fram till ikväll har kopporna inte besvärat Malva särskilt mycket. Men de ökar i antal och i takt med att utslagen utvecklas till blåsor så kommer det mer och mer kli. Har dock varit på apoteket idag och köpt medel mot kli. Så med det och potatismjöl i beredskap så håller sig kliet förhoppningsvis långt borta.

Insåg idag att det nog är första gången som jag faktiskt vabbar... alltså på riktigt, med anmälan om VAB till jobb och försäkringskassa. Hur det är möjligt fattar jag nästan inte själv, men det är en kombination av en vabbande pappa och pensionerade föräldrar som varit guld värda och ställt upp (ibland, som förra veckan, fast de själva mådde lika risigt som barnet) TACK!!! Jag har också varit hemma med M när hon varit sjuk, men då har jag varit föräldraledig och alltså inte vabbat.

Vi ska försöka vabba varannan dag den här veckan. Så får vi se hur det går. Har ju lite att göra med vad som händer på våra respektive arbeten. Tanken är i alla fall att jag är hemma måndag, onsdag och fredag.

Köpte nya målarfärger åt M igår. Som hon har målat idag!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...