Sidor

2014-08-31

Lång helg

Ja, den känns som (positivt) lång, trots att den bara varit de vanliga två dagarna.

I fredags när jag och barnen kom hem hade vi en mysig eftermiddag i väntan på att pappan  skulle komma hem från sin tvådagars konferens. Vi var mitt uppe i Bolibompafredag med popcorn när pappan kom hem.

Lördag bjöd på klädparty nummer ett. Jag och en vän åkte på öppet hus med Pomp de Lux. Jag gillar deras kläder, men Malva är inte lika förtjust, så det blev inte något storköp, men två plagg till Felix och tre plagg till Malva som jag hoppas ska falla dem i smaken.

Vi skulle ha gått hem till familjen L på kvällen, men pga sjukdom blev det inställt. Mamman i familjen förslog dock att hon och jag ju kunde hitta på något. Det resulterade i att hon kom över när barnen somnat och vi "invigde" vår infravärme på altanen. Vi satt ute från halv nio och det gick bra att sitta där hela kvällen utan att frysa. Toppbetyg med andra ord. Vi hade supertrevligt och tiden rusade iväg. Jag kom inte i säng förrän vid halv tre! Det straffade sig i morse. När barnen var pigga och vakna runt halv åtta var jag mer död än levande. A tog med barnen till stugan för att träffa farbror, faster och kusin (bestämt sedan tidigare) och jag fick slumra vidare. Halv tolv ringde klockan och jag masade mig upp för att göra mig i ordning innan vännen K kom och hämtade mig för att åka till klädparty med Me and I.
Inte för att barnen behöver egentligen, men det blev en tröja till Felix, ett par byxor till mig och ett par till Malva.



Värdinnan på dagens visning ska åka utomlands inom kort. Vi har ingen resa inplanerad till solen, men å vad sugen jag blev på lite sol- och badsemester!



2014-08-28

Att dansa

Malva älskar att dansa. Väldigt ofta slår hon på vår högtalare med musik det första hon gör när hon kommer hem från förskolan. Och dansar. Och vill att vi ska titta på när hon uppträder. I våras hade förskolan Eurovision Song Contest som sommaravslutning. Alla barn (som ville) fick ställa upp med ett bidrag. Föreställningen gick mest ut på att dansa till en vald sång med förutbestämd koreografi. Malva tyckte det var jättespännande att öva inför detta. Sen blev hon lite blyg när det väl var dags för uppvisning, men vad gör det? Hon stod på scen tillsammans med 3 kompisar, inför ett hav av föräldrar.

Jag frågade tidigt i våras om hon ville börja dansa i höst, och det ville hon. Jag anmälde henne till Kommunala kulturskolan och vi hade turen att få en plats. Igår var det så dags för första lektionen. Jag vet inte hur det var, eftersom vi föräldrar är strikt förbjudna att närvara. Men det var en glad tjej jag hämtade efter lektionens slut. Jag frågade om det varit kul och det tyckte hon. De hade gjort "så här, och så här, och så var vi stjärnor". Gott betyg nog :)

Ska man dansa "måste" man ju ha dans-kläder. I söndags tog vi en sväng till H&M för att inhandla det som behövdes. Det blev en full kattmundering. Dansskor, tights och t-shirt (som bara får användas till dans enligt M, inte gymnastik!) Inte vet jag, men kanske blir man lika smidig som en katt om man har kattansikten på skorna och tightsen?



2014-08-21

När allt är som vanligt

Dagarna går sin gilla gång. Jag och A går till jobbet, barnen är på förskolan. Felix har börjat på syskonavdelningen och därmed är han på stora avdelningen tillsammans med Malva. Det funkar hur bra som helst. Egentligen ska de inte börja där förrän de är tre och han fyller inte förrän i november. Men som sagt, det funkar super. Möjligen att han är tröttare än förut, men det var jag medveten om i och med att han inte sover på dagarna längre.

I tisdags var jag ute på Hattis med tre vänner från kören. Vi åt gott och pratade en massa. Så trevligt och välbehövligt. Kören började i onsdags. Det var sååå kul. Jag har verkligen längtat efter att få sjunga igen. Vår dirigent gick i pension i våras och i glappet som är tills vår nya dirigent börjar så leder Håkan kören. Vi körde i gång med repertoaren inför Kulturnatten. De flesta helt nya sånger som ska repas in på relativt kort tid. Vi har repdag på lördag. Det ser jag fram emot!

2014-08-09

Vardag igen

Vi har haft en fantastisk semester (och sommar). En av de bästa faktiskt. Vädret har varit över all förväntan och vi har gjort roliga saker ihop varvat med total avslappning.

Nu är det vardag igen och det känns riktigt bra det med. Vi inledde veckan med feber hos F så jag var hemma med honom. Det innebar att jag hade tid och möjlighet att följa rapporteringen av Den Stora Skogsbranden via alla tänkbara kanaler som sociala media och TV. Jag (och troligtvis många med mig) hade inte fattat hur stor branden är. Eller rättare sagt, den var inte så stor förrän på måndagen när den spred sig kaosartat. I tisdags åkte jag och F till affären och det var en surrealistisk känsla att åka rakt in i röken från branden. Vi tillbringade resten av dagen inne med stängda fönster och dörrar för att så långt som möjligt hålla röken ute. Röken har nu ändrat riktning och här, någonstans mellan 4-6 mil från branden är livet tillbaka till det normala.

Mina tankar går till alla de på något sätt blivit drabbade av branden. De som fått lämna sina hem och som inte vet om det finns något att komma tillbaka till. Självklart går tankarna också till alla som kämpar mot elden, dag som natt. Vilka hjältar!

 Det ser ut som dimma, men är brandrök

 På morgonen var det en solig dag, men strax före 9 på morgonen skymdes solen av brandröken.
Overkligt!

Väderappen i iPhone visade på en ny typ av väder...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...