Sidor

2011-04-25

Bättre fortsättning


Igår och idag mår jag bra, förutom en envis huvudvärk som följer efter mig. Undrar om det kan vara lite vätskebrist efter fredagens äventyr? Men det var inget som inte en alvedon kunde råda bot på. Påskdagen innebär alltid traditionsenlig frukost hos mina föräldrar, så även i år. Vi var där kl. 9 och åt vanlig frukostmat blandat med rester från påskbordet. Här är några bilder från gotterna på långfredag och påskafton:

Påskägget från A:s arbetsgivare...

 Vårt påskbord

 Kallskuret

 Lax och ägg

 Potatis, köttbullar och sill

Janssons Frestelse, avocado- och räksallad, polsk potatissallad

Efter frukost packade vi in oss i bilen, åkte en tur till Jysk och köpte segelduk för att skydda oss mot solen på altanen i sommar och sen tog vi en premiärtur till nya IKEA. Det kan sammanfattas med ett enda ord. Stort. Men välorganiserat och det kändes inte som att det tog lång tid att gå igenom, även om det tog oss drygt en och en halv timme. Huvudmålet med vår tripp dit var ett bord och en stol i M-storlek som hon ska ha hemma hos mormor och morfar. Efter turen dit var M ganska trött och eftersom vi inte hade någon vagn med, åkte vi hem och åt lunch. Sen fick M sova middag, medan jag och mamma åkte vidare. Vi köpte en sandlåda och en liten brasse-stol till M och lite annat smått och gott ;)

Det som var kvar av eftermiddagen spenderades hos morfar och mormor på deras uteplats. Härligt att vara ute nu när vädret är så fint. Sen ringde morbror T och vi pratade en stund med honom. Strax före sex packade vi in oss i bilen för att handla lite mat som tog med oss hem till K och H. Vi premiäråt på deras nyinköpta balkongmöbler i kvällssolen. Så mysigt! Det är ju så våren/sommaren ska vara! Efter maten gick vi in och kikade lite på Pippi på de 7 haven. M var helt fascinerad. Helt klart dags att introducera henne i Astrid Lindgrens värld! Vid nio tyckte vi att det var dags att lämna dem, de hade lite skolarbete att fixa med ikväll.

M tvärslocknade när vi kom hem, det var en lång och händelserik dag!

1 kommentar:

  1. WOW vilket påskbord! Det ser så gott ut!!!! Vi hade en jättemysig kväll med er igår, mer sånt! Stor puss till hela familjen ;-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...