Sidor

2014-03-03

Vabbeli-vattkoppor

Vi hade en sjuk liten Felix hemma förra veckan. Han var totalt däckad av en förkylning med hög feber. I helgen var Malva lite loj i lördags och när jag kom hem från högmässosjungningen runt lunch igår hade hon feber. Jag och mamma åkte till Erikslund för att inhandla taklampor till vardagsrummet och alvedon mot febern. Vi hade bestämt att Malva skulle få stanna hemma från förskolan och kurera förkylning. På Erikslund får jag sms med info om att Ms kompis från förskolan har vattkoppor och att de blir hemma. Jag svarade att vi också skulle vara hemma, men att vi inte kan ses eftersom M och F inte haft kopporna än. Jag hann inte mer än hem för att berätta för Andreas så konstaterade vi att Malva hade utslag på kroppen som var väldigt kopp-lika. Någon timme senare var vattkopporna ett faktum. Så nu kan vi faktiskt träffas trots sjuka barn ;)

Fram till ikväll har kopporna inte besvärat Malva särskilt mycket. Men de ökar i antal och i takt med att utslagen utvecklas till blåsor så kommer det mer och mer kli. Har dock varit på apoteket idag och köpt medel mot kli. Så med det och potatismjöl i beredskap så håller sig kliet förhoppningsvis långt borta.

Insåg idag att det nog är första gången som jag faktiskt vabbar... alltså på riktigt, med anmälan om VAB till jobb och försäkringskassa. Hur det är möjligt fattar jag nästan inte själv, men det är en kombination av en vabbande pappa och pensionerade föräldrar som varit guld värda och ställt upp (ibland, som förra veckan, fast de själva mådde lika risigt som barnet) TACK!!! Jag har också varit hemma med M när hon varit sjuk, men då har jag varit föräldraledig och alltså inte vabbat.

Vi ska försöka vabba varannan dag den här veckan. Så får vi se hur det går. Har ju lite att göra med vad som händer på våra respektive arbeten. Tanken är i alla fall att jag är hemma måndag, onsdag och fredag.

Köpte nya målarfärger åt M igår. Som hon har målat idag!


1 kommentar:

  1. Hoppas det inte blir alltför kämpigt med kliandet. Vi har inte heller haft vattkoppor här. Elsa som är kliar mycket annars och som vi måste vara noga med att smörja - vill inte tänka på hur hon kommer pilla på vattkoppor.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...