Här kommer receptet:
1 liter färska trattkantareller
1 klick smör
4 msk vetemjöl
1 liter buljong från tärning
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl grädde
1 msk ädelost
1 tsk citronsaft
lite persilja
Skär svampen i bitar, lägg i svamp och smör i en kastrull, koka ihop ett par minuter.
Tillsätt mjöl och blanda väl. Häll i lite buljong i taget, rör hela tiden.
Smaksätt med tomatpuré och ädelost, Låt allt koka i 20 miuter. Tillsätt grädde och citronsaft, strö över persilja. Serveras het.
Vi åt även en grov ciabatta med ost till. Supermumsigt i höstmörkret. Till och med lilla M slevade i sig soppa för glatta livet. Det är ett bra betyg tycker jag ;)
Kul med recept!!!! Det låter jättegott och soppa är underbart såhär på hösten =0)
SvaraRaderaUnderbart och lyxigt!!
SvaraRadera