Sidor

2013-06-03

två guld men ingen vinst

Så är jag äntligen hemma efter fyra underbara fantastiska dagar tillsammans med kören i Linz, Österrike. Kanske har ni sett på nyheterna att det är regnkaos i området där Donau flyter fram? Hade vi varit kvar lite längre hade vi kanske inte kommit hem. Det regnade i princip konstant under vår vistelse men vi höll humöret uppe ändå. Mycket sång och mycket kompishäng, trevliga hotellfrukostar och mediokra gemensamma måltider i tävlingslokalen. Men trevliga middagar på mysiga restauranger. Ett stort minus dock för att det fortfarande är tillåtet att röka inne på resaurangerna i Österrike.

Tävlingen då? Vi tävlade i två klasser, sakral (kyrklig) musik, och blandad kör med obligatoriskt stycke. Jurymedlemmarna satte poäng och utifrån det fick körerna brons, silver eller guld. Varje medaljvalör var dessutom uppdelad i 10 grader. Så vårt resultat blev ett guld av andra graden och ett guld av femte graden, men en femte plats och en tredje plats. Självklart hade det varit roligt med en vinst, men killarna som vann Grand Prix var fantastiska!


Det regnade som sagt mycket... Första fotot är taget 10.40 strax innan vi gick in för att lyssna på grand prix-konserten.
 Bilden nedan är tagen 13:20, strax efter att konserten var slut.  Donau har stigit avsevärt på 2,5 timme...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...