Sidor

2012-11-29

1-års besök på BVC

Vår ettåring fick OK-stämpel i rumpan och efter en lyssning på lungorna fick han även vaccinationssprutor i låren. Jag var osäker på om han skulle få någon vaccination eftersom han är lite snorig och hostig. Men lungorna lät bra. Så nu håller vi tummarna för att febern håller sig borta!

Vikt: 8640g
Längd: 72,8 cm

Vår ettåring står allt oftare utan stöd. Han har inte börjat gå än, men får han tag på stolar eller leksaksspisar så knatar han på. Nästan allt utom lära-gå-vagnar duger ;) Igår stod han upp, hukade sig ner och plockade upp en leksak och ställde sig upp igen utan stöd.

Han sover i princip hela natten. Vaknar ett par gånger, men det är oftast bara att stoppa i nappen så sover han vidare.

Favoritleksaker är allt som inte är leksaker;) Kameror, fjärrkontroller, decilitermått och kastruller. Men allt oftare funkar även bilar och bollar att leka med.
Favoritlek: Tittut. Helst där F själv håller för ögonen när man frågar var han är och sen ropar man tittut när han tar bort händerna. Det skrattas gott varje gång.
Att bada är en annan favorit.

Svårast just nu: Att byta blöja. Ooops vad det kan snurras och inte liggas still. Funderar allvarligt på om det kanske skulle vara lättare med Pull-upblöjor. Kan helt klart vara värt att testa i alla fall!

Han äter allt bättre själv. Idag serverades det köttbullar och makaroner och F fick i sig sin portion själv och inte bara det. Han var snabbare än syrran! Än så länge äter han mest med händerna, men är väl medveten om vad en sked ska användas till.

Irriterande ovana: F är ett väldigt glatt barn, men också ett väldigt högljutt barn. Det tjoas och tjimmas - ibland i så höga ljud att det ringer i öronen. En annan ljudlig ovana han har är att sätta sig upp i vår säng på morgonen och skrika Mamma - mamma så högt han kan, tills vi vaknar.

Sötast just nu: Att han är glad nästan hela tiden och flirtar med allt och alla.

De här vackra rosorna fick jag av m amma i måndags, för ett väl utfört arbete för ett år sedan ;) 
Tack älskade Mamma!

1 kommentar:

  1. Han är verkligen jättego! Han är en riktig flörtis och du kommer att ha tjejer springande hela tiden vid dörren om han fortsätter så...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...