Sidor

2011-11-01

Några svar...

En av nackdelarna med den här bloggen (alltså inte själva bloggen utan siten den ligger på) är att jag inte kan kommentera kommentarerna! Då måste jag lägga in en egen kommentar och då kan det ju vara lite svårt att se vem jag kommenterat.

Så det får bli ett eget inlägg:

IKA: Ja, det stämmer att man kan bli täppt i näsan när man är gravid. Men jag har för mig att det inte ens behöver vara i närheten av förlossningen. Dock kan jag inte trösta mig med att det jag lider av nu är gravidnästäppa. Hostan jag har är inte kul. Fick däremot höra idag av en barnmorska att det är sällan blivande mammor föder barn med en infektion i kroppen. Bebisarna brukar vänta med att titta ut tills mamma mår lite bättre. Jag sätter mitt hopp till att det stämmer, för profylaxandas med rethostattacker funkar nog inte så bra.

KEVLARSJÄL: Jag lovar att min graviditet har varit 9 månader lång ;) Jag var bara väldigt sen med att berätta om den. Här på bloggen var det inte förrän i vecka 24, så jag förstår om du tycker att det gått fort! Egentligen vet jag inte orsaken till varför - men mest var det nog för att vi i början var så osäkra på hur vi skulle göra och hur vi skulle ta det om det visade sig vara något fel på barnet. Precis som när jag väntade M så har jag mått oförskämt bra! Halsbränna rakt igenom och foglossning mot slutet är väl de värsta krämporna. Ja och så smärtan i ligamenten som gjort att jag haft svårt att aktivt röra mig under större delen av tiden. Sen är det ju alla hormorner som rasar fram och tillbaka och gör att man vissa dagar bara känner sig totalt sänkt och nere. Men jämfört med hur jag vet att många andra har det så är mina graviditeter rena barnleken!

MILITÄRMAMMAN:   Visst är det skönt att få plocka bort alla personliga saker. Jag kommer ju inte att vara där på länge. Jag har begärt föräldraledigt tills vidare - det innebär att jag om ca 1 år behöver fatta beslutet om när jag ska komma tillbaka. Jag har underbara kollegor som stöttar mig och som har sagt åt mig att ta vara på tillfället att vara hemma så länge som möjligt. Så minst till januari 2013 som det verkar nu. Sen beror det på hur få dagar vi klarar oss på under det här året och hur länge A vill vara hemma sen.
Tanken är att det ska komma en vikarie för mig, men på grund av lite olika omständigheter så har den personen inte börjat än. Vårt mål var att vikarien skulle ha gått dubbelt med mig under oktober månad, men i verkligheten så håller de på med intervjuerna nu. Så vill det sig illa är kollegorna en man kort i ett par månader till.

1 kommentar:

  1. Angående nästäppa. Vid min andra graviditet blev jag totalt beroende av nässpray. Och då var det flera månader kvar. Använde nässpray regelbundet de sista 3 (!!!) månaderna av min graviditet. Katastrof, jag vet. Till och med inne på förlossningen hade jag med mig nässpray. Med ettan var jag också täppt en del men det släppte och när jag fått barn så var det som bortblåst. Med tvåan var det INTE det. Istället fortsatte det efter att jag fött. Så på BB bestämde jag mig för att sluta med nässpray. Det var panik men efter några dagar blev det bättre. Tills jag blev förkyld efter kanske 1-2 veckor. Tillbaka var nästäppan med full kraft, jag snöt ut grönt slem och det tog ALDRIG slut. Så det fick bli vårdcentralen, tabletter och kortisonfri nässpray innan jag slutligen blev av med skiten. Nu är jag väldigt restriktiv med nässpray när jag blir vanligt förkyld. Är så rädd att hamna där igen. Och fasar för vad som kommer hända om jag en dag blir gravid igen. =)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...