- 3 msk starkt kaffe
- 150 g mörk blockchoklad
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 4 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 3/4 tsk bakpulver
Fyllning:
- 3/4 dl aprikosmarmelad (jag brukar ta efter tycke och smak)
Glasyr:
- 100 g mörk blockchoklad
- 1 msk smör
Gör så här:
- Häll kaffet och chokladen i bitar i en liten kastrull och smält försiktigt.
- Rör matfett och socker vitt och poröst.
- Tillsätt chokladen lite i taget och rör om väl.
- Tillsätt ett ägg i taget.
- Blanda mjöl och bakpulver separat - rör ner det i smeten.
- Häll smeten i väl smörad och bröad form.
- Grädda i 175 grader i ca 35 minuter eller tills kakan känns färdig.
- Låt den svalna innan den stjälps upp.
- Dela den kalla kakan i två delar och lägg ihop med aprikosmarmeladen mellan.
- Smält chokladen till glasyren och blanda med smöret. Bred över och runt kakan.
- Garnera efter tycke och smak ;)
receptet är hämtat från www.recept.org
Redo för ugnen
Redo att ätas
Tårtan är delad eftersom vi skulle äta den vid två tillfällen och det är så trist att bjuda på en påbörjad tårta dag 2.
Vad bra att du la ut receptet, jag skulle fråga efter det på FB när jag såg bilden men tänkte att det kanske fanns här ;-). Det ser ljuvligt god ut!!! Smart att dela tårtan, det ska jag komma ihåg! KRAM
SvaraRaderaSer hur go ut som helst! Du är duktig du!
SvaraRadera