Sidor

2012-02-01

Lax med fetasås

I torsdags bestämde jag mig för att vi skulle äta lax. Jag improviserade lite och det blev jättegott. Så gott att min mamma gjorde nästan likadant när hon bjöd på middag i fredags.


7 portioner

700g lax
300g fetaost (2pkt)
500 ml matlagningsgrädde (vi använde den 4%-iga, men man kan ju lika gärna ta hälften vanlig och späda med vatten)
1 liten påse babyspenat 
1 gul lök
Citronpeppar

Hacka löken, blanda den med fetaost och matlagningsgrädden. Mixa såsen slät. Krydda med citronpeppar. 
Lägg spenat i botten på en ugnsfast form, lägg i laxen och häll över såsen. 
Tillaga laxen i ugnen, ca 20 min i 200 grader.

Servera med potatis i valfri form och grönsaker t ex. ärtor.


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...