Sidor

2010-01-04

Dag 1 : måndag den 4 januari 2010


Jag har precis ätit ”frukost” . Det blev en shake med vaniljsmak. Inte det godaste, men överkomlig. Den var inte lika söt som de andra shakerna jag druckit, och vaniljsmaken var lite mildare, vilket för min del betyder att den är lättare att få ner. Tar jag den inte för ofta så kommer jag att kunna dricka den ett tag.

Lunch: Sparrissoppa, som till min förvåning hade sparrisbitar i sig. I långa loppet kommer jag att tycka att den är för mjölkig i smaken. Men så här i början får den godkänt. Att sopporna är mjölkiga i smaken kommer nog att vara deras fall. Jag är inget stort fan av mjölk och har nog mjölk med som biprodukt, tex i kaffe till vardags. Så när soppor och shaker smakar för mycket mjölk leder det slutligen till att jag får kväljningskänslor. Men nog om det nu. Jag ska inte sitta här och skriva om sådant som ev kan bli negativt i framtiden, här ska tänkas positivt. Så positivt med lunchen: sparrisbitarna i soppan samt den tydliga sparrissmaken. Har hittills fått i mig inte ens en liter vatten. Inte så bra. Men jag kämpar på. Det är svårt att dricka mycket från en dag till en annan. Har ju inte hunnit bli så törstig, eller hungrig än att jag bälgar i mig vatten. Men det kommer nog. Målet idag är att dricka 3 liter förutom det som ingår i soppor och shaker. Och förutom det vatten som kommer att slinka ner i samband med att jag går och tränar senare idag. Diskuterar fortfarande med mig själv om jag ska promenera till träningen eller ta bilen… Borde ju gå för motionens skull, men å andra sidan så är det kallt och M ska med. Så vi får se.

Middag: har varit och tränat. M fick sitta på golvet bredvid vib-maskinen och lekte med sina leksaker. Funkade hur bra som helst! Kom hem samtidigt som A, så jag släppte av M och åkte sen till affären för att handla barnmat till M och frukostbröd till A. Hemkommen från affären så var det dags för middag. Grönsakssoppa stod på menyn. Det räckte med lukten för att jag skulle bestämma mig för att det behövdes lite extra kryddor. Basilika och paprika fick det bli idag. Kan konstatera att den gick ner, men grönsakssoppan är ingen stor favorit. Men jag äter den så länge den går ner, för variationens skull om inte annat.

Har fått två ögonöppnare idag. Vid ett tillfälle när jag skulle sätta mig vid datorn, sträcktes handen omedvetet mot chokladkakan som låg kvar på bordet efter helgen. I vanliga fall hade jag ätit en bit utan att ens reflektera över det. Nu stoppade jag mig själv och lade ner chokladen i godisburken. Även om inte jag äter, så gör ju A det. Nästa tillfälle var när jag lagt upp fruktpuré till efterrätt åt M. Precis innan jag slickade av skeden kom jag på mig själv. Undrar hur många gånger per dag jag stoppat ätbara saker i munnen utan att ens reflektera över det hela?
Av dagen återstår att få i sig 2 liter vatten. Jag kommer förmodligen inte att lyckas, men att dricka 3 liter på en dag, när man dagen innan knappt druckit någonting är inte så lätt. Men innan veckan är slut så kommer det att slinka ner minst 3 liter per dag. Så det så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...