Sidor

2010-01-03

här är min blogg


Den här bloggen ska handla om min viktminskning. Jag väljer att gå ner i vikt med hjälp av ett program som heter XtraVaganza. Tanken bakom är att man går ner i vikt snabbt, för att sen lägga ner mycket tid på att behålla vikten. Då jag slutade röka fungerade det inte för mig att tugga tuggummi, ha plåster eller andra hjälpmedel. Det bästa var bara att helt sonika sluta röka. Tyvärr går det inte att göra på samma sätt med mat. Jag behöver ju mat för att överleva! Men att gå på helfart med Xtra är nästan som att sluta äta. Jag kommer, så länge det går, att byta ut all min mat mot tre måltider bestående av VLCD-shaker och soppor. Jag har testat liknande förut och vet att viktminskningen kommer som ett brev på posten. Jag vet också att jag efter ett tag inte mäktar med smaken av sopporna och shakerna, och får kväljningar av dem. Men det här är ett nytt märke som jag inte testat förut, så vem vet, jag kanske hittar smaker som passar mig. Mitt första delmål är att fixa det i en vecka. Jag tror att jag får ta det på veckobasis. När jag fixat det i en månad, ska jag se om jag tror att jag kan ta det på månadsbasis, eller om veckobasis. Vem vet, jag kanske halkar ner på dagar. Men huvudsaken är att ta en dag i sänder, så att det blir till veckor.

Hur ser min målbild ut? Jag vill gå ner mellan 30 och 40 kilo. Förhoppningsvis är målet nått till den 3 juli, när en god vän till mig gifter sig. Varför vill jag gå ner i vikt? Jag vill känna att jag äntligen kan ha de kläder jag vill, och inte bara de jag kommer i. Jag vill för en gångs skull i livet känna mig riktigt snygg. De första 37 åren av mitt liv har jag alltid varit överviktig. Det är viktigt för mig att bryta det nu. Inte minst för min dotters skull. Jag vill att hon ska växa upp med en normalviktig mamma, som kan ge henne en bra start i livet. Jag vill inte att hon ska få en sned bild av mitt förhållande till mat. Jag vill att mat för henne ska vara oladdat, inte belöning, inte straff, bara något man äter för att hålla sig vid liv. Jag vill att hon ska veta vad som är nyttig, hälsosam mat. Och att hon ska veta att man kan äta allt, men inte alltid! M blir ett år om ett par veckor. Så ska jag gå ner i vikt på ett ”extremt” sätt, där jag utesluter mat, så får det bli nu, innan hon är tillräckligt stor för att förstå vad det är som händer.

Mitt första hinder: Att komma igång och bara dricka/äta shaker och soppor. Min sorg under första fasen är att jag inte kommer att kunna äta tårta på M:s födelsedag. Min tröst är att jag kommer att få vara med och se när hon äter tårta för första gången. Samt att jag kommer att kunna unna mig en liiten bit tårta på alla hennes andra födelsedagar.

Jag kommer att skriva mer om mina tankar och funderingar under tidens gång. En del kommer säkert att vara upprepningar, men så är det ju med tankar, de mal och mal och upprepas, så det hoppas jag att du som läser förstår.

Just ja! Vikten, den måste ju stå med. Eller inte. Jag känner mig inte bekväm med att skriva ut vad jag väger. Så jag kommer att rapportera viktminskningen istället. Jodå, jag lovar att när jag väl kommit ner till behagligare nivåer viktmässigt, så kommer jag nog att skriva ut den också men än så länge så blir det som sagt bara minusarna som kommer att synas.

Vägdag: lördag 2 januari. Viktminskning: +-0.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...